Филми като Аватар от 2009 г.: Списък от 10 филма като класиката на Джеймс Камерън с подобна история и визуални елементи

Съдържание:

Филми като Аватар от 2009 г.: Списък от 10 филма като класиката на Джеймс Камерън с подобна история и визуални елементи
Филми като Аватар от 2009 г.: Списък от 10 филма като класиката на Джеймс Камерън с подобна история и визуални елементи
Anonim

Научно-фантастичният филм Аватар е най-касовият филм на всички времена от много години и много хора чакат с години друг филм като вече класическия филм от 2009 г. да излезе.

Това не е случайно. Научно-фантастичните филми са изпълнени с невероятни специални ефекти, мистерии и космически пътувания, но най-важното е вечният сюжет, където любовта и доброто винаги побеждават омразата и злото.

10 филма, подобни на "Аватар" от нашия списък, са създадени от звездни режисьори. Много от тях са получили награди Оскар и отдавна са обичани от зрителите, които преглеждат техните творения отново и отново.

1. Област 9 (2009)

Образ

Режисьор:Нийл Бломкамп.

Научно-фантастична драма от продуцента Питър Джаксън, създател на всепризнатата трилогия "Властелинът на пръстените".

Действието се развива в Южна Африка през 1982 г. Космически кораб се разбива над Йоханесбург. Властите на страната предоставят временен подслон на чужденци. Окръг № 9 е името на лагера за бежанци, напуснали своята планета.

20 години са изминали, подобни на насекоми същества са останали на Земята. Правителството не иска и не може да ги подкрепя. Лагерът е пренаселен, криминогенната ситуация тук предизвиква недоволство и страх у хората. Взето е решение "мекотелите" да бъдат преместени на друго място, по-скоро като концентрационен лагер.Специалните служби също имат специална задача…

Два свята, две различни култури се сблъскват във филма, където човешката раса в никакъв случай не винаги е добрата.

2. Валериан и градът на хилядите планети (2017)

Образ

Режисьор:Люк Бесон.

Трогваща космическа одисея от Люк Бесон, базирана на популярни френски комикси. Действието се развива в далечното бъдеще, когато хората вече са в контакт с хиляди извънземни раси.

Валериал и Лорерин са влюбени един в друг космически агенти и натоварени от тайните служби да разследват някакъв вид аномална зона, която бързо се разраства в Галактиката. Скоро те осъзнават, че неволно са станали участници в заговор, от изхода на който зависи съдбата на цивилните в космоса.

След като разбраха истината, героите решават да помогнат на расата на перлите, която изчезва по вина на човечеството, въпреки заплашващия дипломатически скандал в този случай.

3. 5-ти елемент (1997)

Образ

Режисьор:Люк Бесон.

Нажежено огнено кълбо, надарено с интелект, се движи към Земята. Той заплашва да наруши хармонията, да унищожи човечеството. Спасителната мисия се пада на дела на обикновения таксиметров шофьор Корбен. За кратко време, въпреки смъртната опасност, той трябва да събере заедно четири елемента от елементите, да намери и добави към тях непознат, но пети.

Фантастичен екшън филм с нотки на притча за любовта се появява през 1997 г., но и до днес остава актуален и обичан от киноманите. С участието на Брус Уилис и Мила Йовович.

4. Алита. Боен ангел (2019)

Образ

Режисьор:Робърт Родригес.

Действието на сюжета се развива през XXIII век. Бойните киборги населяват земята от края на Първата световна война. Един от тях, обречен да умре, е открит на сметището от д-р Идо. Той кръщава жената киборг Алита.

Оказва се, че героинята не помни нищо от миналото си, но притежава качествата на идеална бойна машина. Докато се заема да търси отговори на миналото си, тя среща първата си любов, участва в опасни битки, парче по парче събира изгубените си спомени и се подготвя за най-важната битка в живота си.

5. Пазители на галактиката (2014)

Образ

Режисьор:Джеймс Гън.

Супергерои и невероятни междугалактически приключения в десетата история от вълнуващата поредица на Marvel. Star-Lord или Peter Quill е небесен пират, който пътува из просторите на Галактиката и краде ценни артефакти.

Един ден в ръцете му се оказва много опасно нещо, с помощта на което жестокият злодей Ронан се опитва да завладее Вселената, да унищожи Земята. Започва ожесточена борба за артефакта, по време на която се създава съюзът Пазители на галактиката, обединяващ смелата миеща мечка Ракета, говорещото дърво Грут и зеленокожата Амазонка Гамора.

Новите необикновени познати на Питър Куил са готови да се впуснат в смъртоносна битка в името на живота на планетата.

6. Стар Трек (2009)

Образ

Режисьор:Джефри Джейкъб Ейбрамс.

Един от най-аплодираните научнофантастични трилъри, който отново се развива в открития космос. Мирната планета Стар Трек е в смъртна опасност.

И отново, екипажът на междугалактическия кораб Ентърпрайз, представен от главните герои Спок и Кърк, е готов да забрави за враждебността и споровете, защото трябва да спре Нерон от планетата Ромул, който реши да отмъсти на Федерацията, преди да е станало твърде късно.

Вълнуващи, невероятни приключения, опасни космически битки, неочаквани съюзници очакват кинофилите във филма за всички времена.

7. Интерстелар (2014)

Образ

Режисьор:Кристофър Нолан.

Хората на Земята са в смъртна опасност. Космосът отдавна е изследван, но земните ресурси са изчерпани поради високата концентрация на азот. Суша и опустошение са навсякъде, посевите умират, човечеството почти умира от глад.

Но има шанс за спасение и той е във временен портал, открит от учени в района на планетата Сатурн. Човечеството трябва да се премести в друга галактика. Първата експедиция вече е изпратена за изследване, но тя не е успешна, членовете й отдавна изпращат сигнали за бедствие.

Време е за втората експедиция. Ще успеят ли да решат проблема в космоса, където един час е няколко години живот на Земята?

8. Edge of Tomorrow (2014)

Образ

Режисьор:Дъг Лиман.

Филмът е заснет в жанра на военната фентъзи драма.Събитията се развиват в близко бъдеще. Земляните са заплашени от извънземна раса, наричаща себе си "мимики", чиято цел е да унищожи планетата и нейните обитатели. Милиони хора вече са загинали от тяхната жестокост и безпощадност, навсякъде цари опустошение, хаос, градовете са в руини. Хората се обединяват, за да се бият, няма друг шанс да оцелеят.

Главният герой на филма никога не е участвал в битки. Бил Кейдж не е физически подготвен, така че веднага умира на бойното поле. Но се случва чудо: един от мимиките умира в същото време, а полковникът получава капка от кръвта му. Няколко минути по-късно той се събужда безсмъртен, готов да се бие отново и отново.

С всяка нова битка героят става все по-жесток и опитен. Всеки ден е все по-близо до решението как да победим врага и да спасим живота на хората.

9. Джурасик парк (1993)

Образ

Режисьор:Стивън Спилбърг.

Филмът на Стивън Спилбърг за феновете на фентъзито и чудовищните динозаври. По едно време култовата картина получи 3 Оскара, включително за най-добри визуални специални ефекти.

Увеселителен парк, населен с клонирани динозаври, се отваря на малък остров в средата на океана. Като начало беше решено да се покаже на палеонтолозите, които първи пристигат там. Поради завистта, алчността и небрежността на един от работниците, чудовищата се освобождават и започват невероятни, смъртоносни приключения.

Привидно безопасна идея се превръща в катастрофа поради човешкия фактор. Не се знае дали хората ще оцелеят на острова и как това застрашава цялото население на Земята.

10. Starship Troopers (1997)

Образ

Режисьор:Пол Верховен.

В новото хилядолетие мирните обитатели на Вселената, включително земляните, са в опасност. Безброй отвратителни интелигентни насекоми, обитаващи планетарната система Клендату, решиха да унищожат целия живот.

Едва завършили колежа, Джони Рико и приятелката му Кармен се присъединяват към Starship Troopers. Космически кораб с група военни, включително главните герои на филма, е изпратен в открития космос. Младите хора взеха твърдо решение, заедно с други, да участват в неравна битка с паякообразните.

Врагът е много по-хитър и по-умен, но в ръцете на главните герои - човешки животи. "Те се борят и ще победят!" - това е последният лозунг на картината, заснет в жанра на зрелищния фантастичен екшън филм.

Популярна тема