Най-добрият детективски сериал от последно време: топ 10 свежи снимки към момента на 2019-2020 г. с най-висок рейтинг

Съдържание:

Най-добрият детективски сериал от последно време: топ 10 свежи снимки към момента на 2019-2020 г. с най-висок рейтинг
Най-добрият детективски сериал от последно време: топ 10 свежи снимки към момента на 2019-2020 г. с най-висок рейтинг
Anonim

Добрият сериал може да ни отклони от всякакви неприятности в живота, а ако телевизионният проект има интересна детективска история, тогава броят на феновете му расте неконтролируемо.

Продуктите на британските майстори на жанра се открояват от общата маса детективски сериали, но американските режисьори не изостават. Техният стил е разпознаваем - това е страхотна история и страхотна картина, която ни дава на публиката много часове интересно и вълнуващо гледане.

Има много подобни филми и сериали с добър рейтинг, така че понякога е трудно да се ориентирате и да изберете най-интересното. Ще ви покажем 10-те най-добри детективски сериала напоследък. Критиците и зрителите изпратиха тези проекти на върха със своите оценки - и очевидно не напразно.

1. Шерлок (2010–…)

Образ

Известният детектив Холмс в британския сериал провежда разследвания в съвременен Лондон. Той стана малко по-млад от героя Конан Дойл, използва нови технологии, но основната му черта все още е дедуктивният метод.

В ролята на брилянтния детектив е брилянтният Бенедикт Къмбърбач, който успя да разкрие идеално личността на Шерлок, а помощник на Холмс беше ветеранът от Афганистан, а сега инвалид, д-р Уотсън. В тази интерпретация на популярния сюжет всички главни герои са невероятно ярки личности.

Проектът на Пол Макгигън и група автори, заснели четири сезона, придоби световна популярност и с право може да се счита за хит.

2. Истински детектив (2014–…)

Образ

Антологията True Detective се състои от три сезона с различни герои, разследващи мистериозни убийства. И трите реда са обединени от мрачна атмосфера, заснета много реалистично.

Режисьорът Ник Пицолато направи специално впечатление в първия сезон, където ролите на детективи са чудесно превъплътени от Уди Харелсън (Марти Харт) и Матю Макконъхи (Ръст Коул).

Действието се развива в три времеви периода, където зрителят научава за най-важните етапи от живота на героите. Двама полицаи през 1995 г. се опитват да открият брутален ритуален убиец, а няколко години по-късно, вече през 2012 г., историята продължава.

3. Big Little Lies (2017–2019)

Образ

Главните герои от сериала са жители на тихо крайморско градче Монтерей с техните ежедневни проблеми. Но неочаквано убийство на благотворителен бал в училището разбуни истинско гнездо на стършели. Млади майки, чиято съдба е клюки и домакинска работа, без да искат стават детективи, за да защитят децата си.

В проекта на американските режисьори Жан-Марк Вале и Андреа Арнолд участваха истински звезди - Никол Кидман в ролята на Селест и Рийз Уидърспуун в ролята на Мадлин. Интригуващият сюжет е допълнен от невероятно красиви калифорнийски пейзажи.

Вторият сезон продължава да разкрива тайните на жителите на града и нажежава още повече страстите.

4. 13 причини защо (2017–…)

Образ

Произведенията на американските режисьори Джесика Ю, Кайл Патрик и други са насочени към тийнейджърска аудитория. Историята разкрива типичните проблеми на по-големите ученици и ни кара да се замислим какво тревожи нашите деца.

Момиче, което не намира разбиране, решава да посегне на живота си. Причините, поради които го прави, са продиктувани на 7 касети. Една от 13-те причини, довели до самоубийството на Хана, е Клей Дженсън.

Героят се опитва да разбере каква е грешката му и е принуден да слуша посмъртните откровения на неуравновесен любовник. В четири сезона авторите разкриват тревожните тайни на компанията на съученици.

5. Модифициран въглерод (2018–2020)

Образ

Фантастично телевизионно шоу на група американски режисьори от Netflix (Uta Breezwitz и други) започна да говори веднага след пускането на първите епизоди.

Страхотен ефектен сериал, чийто сюжет е смесица от готин детектив с киберпънк. Зрителят с удоволствие научава за напредъка, постигнат през 27 век - съзнанието на човек може да бъде капсулирано в чужд обект. Но светът на бъдещето е обхванат от същите страсти, както през всички предишни векове - престъпността, корупцията, политическите дрязги не изчезват.

Героят на картината - детектив Ковач, "пренесен" от миналото, е принуден да се справи със смъртта на един от някои клонинги на могъщ милиардер.

6. Манифест (2018–…)

Образ

Героите на американския сериал в резултат на неразбираеми събития придобиват суперсили.Тези хора, пътници на полет от Ямайка, пристигайки в Ню Йорк, установяват, че времето се е преместило с 5 години напред. В живота на техните близки са настъпили промени и сега злополучните пътници ще трябва да се адаптират към новите реалности.

Вторият сезон разказва за новия статус на пътниците в полета, възникването на култ към поклонението около тях и опасностите, които трябва да бъдат преодолени. Сюжетът за изгубеното време не е нов, но беше успешно рекламиран от режисьора Дийн Уайт и неговия екип.

7. Буря (2019)

Образ

Руският проект изненада приятно любителите на жанра. Борис Хлебников успя да заснеме интригуваща история, в която приятелството се бори с дълга, а престъплението е продиктувано от голямата любов.

Юри, който се бори с корупцията по служба, има приятелка, която се разболява смъртоносно. Необходими са огромни средства, за да я спасят, а полицията измисли как да ги намери.Проблемът е, че в името на жената, която обичате, трябва да сключите сделка с бандити. Но неговият приятел, детективът от отдела за убийства, се изпречва на пътя на хитрия и отчаян престъпник.

Историята за тяхната конфронтация и хитрото многократно движение на нечестно ченге ви държат в напрежение до края на филма.

8. Alienist (2018 – …)

Образ

Ню Йорк в края на 19 век - мрачни бедни квартали, воня, бедност, всички пороци на света. Но убийствата, чиито жертви са деца, принуждават екип от детективи да търсят злодеи ден и нощ.

Разследват много необикновени личности, например Теодор Рузвелт, който по-късно ще бъде избран за президент на Съединените щати. Той е подпомаган от репортер и психолог.

Феновете на Steampunk ще се насладят на поредицата на Джейкъб Вербрюген и екипа от режисьори. Сериалът е базиран на сензационния роман на Келаб Клер.

9. Кей (2019–2020)

Образ

Испанските режисьори Алекс Родриго и други вече представиха два сезона на детективска драма за живота на успели хора.

Александра успява във всичко - има престижна интересна професия, прекрасен съпруг Оскар, изпълнен със събития живот. И изведнъж съпругът посегна на живота си. Опитвайки се да разбере защо се е случило непоправимото, една жена внезапно открива, че любимият й е измамник и някъде има съперник. Героинята среща тази жена, за да разбере какво е довело Оскар до смъртта.

Досега е заснет само един сезон, но проектът стана интересен за милиони хора и си струва да чакаме продължението му.

10. Пришълецът (2017–…)

Образ

Криминалният сериал, продуциран от Южна Корея, не отстъпва по интрига на най-добрите филми в Европа и Америка.Режисьорите Ahn Gil-ho и Park Hyun-suk заснеха история за странен прокурор, лишен от емоции. Като момче Хуанг е претърпял лоботомия и сега той е самотен, невъзмутим човек, истински професионалист.

Шефът на Хуанг го помоли да дойде, когато стигна до къщата на шефа, прокурорът не го намери жив. За Хуанг беше въпрос на чест да рекламира брутално убийство, свързано с корупция. В разследването той ще бъде подпомогнат от момиче от полицията, което може да направи един суров мъж по-човечен.

Проектът от 2 сезона е високо оценен от професионалисти и зрители и се счита за един от най-добрите психологически сериали на 2017 г.

Популярна тема