Филми, подобни на "Три метра над небето": списък от 10 филма, заснети като испанска мелодрама за различни видове любов

Съдържание:

Филми, подобни на "Три метра над небето": списък от 10 филма, заснети като испанска мелодрама за различни видове любов
Филми, подобни на "Три метра над небето": списък от 10 филма, заснети като испанска мелодрама за различни видове любов
Anonim

Киното никога няма да се умори да разказва любовни истории от всякакъв вид, а благодарният зрител никога няма да спре да ги гледа. Първа среща, първа целувка, първа битка, първо помирение.

Всеки е минал през това в живота си и с радост съчувства на влюбените, които преминават през нещо подобно - особено младите и толкова смели и несигурни в първото си дълбоко чувство. Съдбата им готви много изпитания, защото най-често противоположностите се привличат, което означава, че ще кипят сериозни страсти и може да не се случи щастлив край.

Именно това се случва във филма "Три метра над небето", който разказва за отношенията между образцовото момиче Баби и хулигана Аче, балансиращи на ръба на любовта и омразата.

Ето списък от десет филма, подобни на "Три метра над небето", за луди и красиви двойки.

1. Бележник (2004)

Образ
Образ

Режисьор:Ник Касаветис.

Ноа, жизнен и безразсъден млад мъж, наистина се влюби в очарователната Ели. Упоритостта и безстрашието на човека завладяха красотата и тя му отговори в замяна.

Двойката прекарва прекрасно лято заедно. Ноа споделя с любимата си мечтите си за съвместното им бъдеще: възнамерява да възстанови къщата край реката и да живее в нея с Ели. Тя също можеше да рисува, наслаждавайки се на красивия пейзаж от верандата.

Въпреки това, скоро младите влюбени ще трябва да се върнат към реалностите на живота и в тях Ноа е обикновен човек от дъскорезница, а Ели е аристократка от богато семейство. Има кавга, юнаците се разделят.

Годините разлика ще променят младите хора, но сърцата на всеки ще бъдат изпълнени с надежда за среща и тя ще се състои в къщата край реката.

2. Мръсни танци (1987)

Образ
Образ

Режисьор:Емил Ардолино.

Бебето с родителите и сестра си идва на почивка в курортен град. Има забавления за всеки вкус: от скачане с чували до семеен фокстрот, както и луксозни вечери и запознанства изключително с изискана публика.

Изглежда, че празниците обещават да бъдат много скучни и прилични, но момичето случайно попада на парти на хотелския персонал и рязко променя решението си за предстоящата ваканция.

Танците, които видя тук, я поразиха със своята страст и откровеност, а при вида на собственика на дансинга, секси и възпламенителен Джони, младото неопитно сърце на главния герой трепна.

3. Запомни ме (2010)

Образ
Образ

Режисьор:Алън Култър.

Тайлър води доста глупав живот. Той не може да вземе решение за бъдещето си, постоянно се опитва да дразни баща си и да привлече вниманието на майка си, а някъде дълбоко в себе си пази болката от загубата на по-големия си брат.

Един ден той влиза в уличен бой и е изпратен в полицейския участък, но бързо е освободен благодарение на адвоката на баща си. Приятелят на Тайлър кани младежа да отмъсти на полицая, който го арестува. Ели, дъщерята на ченге, учи в същия университет като главния герой. Така че можете да съблазните момиче и да унижите родителя му.

Ще се осъществи запознанство на млади хора, което ще доведе до истински дълбоки чувства.

4. Hurry to Love (2002)

Образ
Образ

Режисьор:Адам Шенкман.

Ландън е звездата на училището и арогантният красавец. Една от неговите шеги почти завършва трагично и човекът получава заслужено наказание: да почисти училището, да помогне на изоставащите, да играе в местна пиеса. За да не излети от учебното заведение, младият мъж трябва да понесе стоически унижението.

Докато участва в продукцията, Ландън опознава по-добре съученика си Джейми. Тя е дъщеря на свещеник, много коректно и скромно момиче. Човекът възприема желанието й да помогне на човечеството и да направи света по-добро място с усмивка и подигравка, но постепенно добротата и простотата на момичето започват да привличат младия мъж и карат сърцето му да бие по-бързо, въпреки че той обеща на Джейми да не пада влюбен в нея.

5. Step Up (2006)

Образ
Образ

Режисьор:Ан Флетчър.

Тайлър се мотае по улиците с приятелите си, без да прави нищо. Тийнейджъри нахлуват в училище по изкуства и правят беля. Полицията успява да залови Тайлър. Като наказание младежът получава 200 часа работа в полза на същото училище.

По време на почистването главният герой следи с интерес репетициите в залата за танци и забелязва сред всички момичето Нора. Амбициозен и целеустремен човек подготвя номер, който да представи на ревюто. За съжаление нейният партньор наранява крака си и момичето трябва да търси друг кандидат, но никой от дошлите на прожекцията не пасва на взискателната Нора.

Тайлър неочаквано предлага услугите си. Танцува добре, но разпознава изключително уличния стил.

6. Съжалявам за любовта (2008)

Образ
Образ

Режисьор:Федерико Мочиа.

Алекс е на тридесет и седем години. Той е привлекателен, умен, успешно работи в рекламната индустрия, но в личния си живот не се разбира много добре: нито жена му, нито децата, а наскоро и постоянната му приятелка прекъсна отношенията с него.

Приятели и колеги правят всичко възможно, за да подкрепят човек в трудни моменти, но главният герой просто няма време да бъде тъжен: седемнадесетгодишният Ники нахлува в живота му като вихрушка. Ученичка на мотопед се блъска в колата на главния герой и започва безсрамно да експлоатира мъжа като шофьор на такси.

Весело и нахално момиче забърква Алекс в много проблеми, но въпреки това по някаква причина той иска да я вижда отново и отново. Тази същата любов дойде ли?

7. Кийт (2008)

Образ
Образ

Режисьор:Тод Кеслер.

Гимназистката Натали е умна, красива, най-добрата ученичка в училището и отлична тенисистка. Тя излиза с обещаващ и привлекателен мъж, Рафаел, и я очаква светло бъдеще в най-добрия колеж, който родителите й са избрали за нея.

Само един човек спира едно момиче да напредне към целите си за десетилетие: лабораторният партньор Кийт. Той непрекъснато я принуждава да се забърква в различни приключения, задава неудобни въпроси и се подиграва с програмирания й живот.

Странно момче внезапно постави в сърцето й съмнение относно правилния избор на пътя и най-важното, много отчаяно и безразсъдно чувство на любов.

8. Луд и красив (2001)

Образ
Образ

Режисьор:Джон Стокуел.

Никол е богата и разглезена дъщеря на конгресмен. Тя не се стреми да гризе гранита на науката, предпочитайки да прекарва времето си с приятелите си в изпаренията на алкохола и на високи скорости. Момичето е свикнало да получава всичко, което пожелае, а този път целта й беше красиво момче от бедно мексиканско семейство.

Карлос е отговорен и целеустремен млад мъж. Учи добре и се надява да влезе във военноморската академия и да стане пилот. Майката възлага големи надежди на сина си и харчи последните си пари за образованието му в престижно училище.

Лудата и упорита Никол бързо съблазнява мъж и той губи главата си. Сериозни изпитания очакват една двойка, защото те са от напълно различни светове.

9. LOL [смее се] (2008)

Образ
Образ

Режисьор:Лиза Азуелос.

Наближава нова учебна година, което означава, че предстоят нови запознанства, срещи със стари приятели, учители, разправии с родители заради слаби оценки и лошо поведение и още много, много купони, разправии заради любов и приятелство.

Първият учебен ден за гимназистката Лола започва с голяма неприятност. Приятелят й Артур признава, че през лятото й е изневерил с друга. Няма граници за разочарованието на момичето.

За щастие наблизо има верни приятели и просто страхотен човек Маел, който винаги ще ти даде рамо, ще умее да те разсмее и да избърше сълзите, а също така има и майка, импулсивна, строга и любяща, с която понякога е много трудно, защото тя леко е забравила (както повечето родители) времето на бурната си младост.

10. Скъпи Джон (2010)

Образ
Образ

Режисьор:Ласе Халстрьом.

Савана пуска чантата си във водата. Непознат скача от кея и го изважда. Ето как младите хора се опознават, влюбват и прекарват две прекрасни седмици заедно, обещавайки си да си пишат и да се срещнат точно след година.

Джон е войник от специалните части и му остават 12 месеца да служи, докато Савана продължава своето образование в колежа. Събитията от 11 септември 2001 г. променят плановете на героите: мъжът трябва да удължи срока си на служба с още една година. Той идва за няколко дни, за да се срещне с любимия си и да поговори.

Думите на вярност и преданост звучат с нова сила при раздяла, а писмата изпълват сърцата на младите хора с надежда и нежност. В един от тях Савана неочаквано обявява, че се омъжва.

Препоръчано: