Най-красивите места в Крим за почивка със снимки и имена: 20 забележителности, които си струва да посетите

Съдържание:

Най-красивите места в Крим за почивка със снимки и имена: 20 забележителности, които си струва да посетите
Най-красивите места в Крим за почивка със снимки и имена: 20 забележителности, които си струва да посетите
Anonim

Крим е плодородна земя, където много чудеса са съсредоточени на малко парче земя - величествени планини, живописен морски бряг, реликтни гори, великолепни дворцови сгради, паркове и десетки други уникални места за отдих.

Прекрасните паметници на природата тук се конкурират с творения на човешки ръце, следователно, когато се съставя туристически маршрут в Крим, е трудно да се вземе решение за приоритетите. В допълнение към зашеметяващите пейзажи, приятни за окото, пътникът ще може да се наслади на магическия кримски въздух, изпълнен с аромати на борови дървета, цветя и море.

Ще ви разкажем за двадесетте най-красиви места в Крим, оригиналните визитни картички на полуострова.

1. Връх Ай-Петри

Образ

Къде е:село Кореиз.

Планината Ай-Петри буквално виси над района на Голяма Ялта като огромна руина на бял варовиков замък. Върхът е украсен с четири причудливи зъба, а от палубите за наблюдение се открива невероятно красива панорамна гледка към брега и околните живописни скали.

Можете да стигнете до Ай-Петри или с кабинков лифт от Мисхор, или със серпентина, която има повече от 350 остри завоя.

2. Лястовиче гнездо

Образ

Къде е:село Гаспра.

Романтично имение, кацнало на самия ръб на отвесната скала на Аврора, прилича на снежнобял дворец в миниатюра и буквално се извисява над морето.Снимките на това място са най-типираните изображения на красотите на кримското крайбрежие. Новооткритата площадка за наблюдение ви позволява да се насладите на гледка към морето, известната скала Парус и скулптурата на орел.

3. Мраморна пещера

Образ

Къде е:Масив Чатир-Даг на 17 км от Симферопол.

Мрежата от подземни лабиринти с фантастични сталактити, коралови отлагания и кристали, подобни на герои от приказките, и разклонени проходи, се състои от 13 зали. Сводовете на пещерата са украсени със синтрови образувания с чудни цветове и форми. Името "Мрамор" е получило поради факта, че тук учените са открили огромно количество скали от варовик, подобен на мрамор. Дължината на пещерата е около 2 км.

4. Розово езеро Сасик-Сиваш

Образ

Къде се намира:град Евпатория.

Безотточното солено езеро с уникален цвят на водата се състои от две части - солена (южна) и прясна (северна). Северната част привлича с изобилие от водолюбиви птици, предимно лебеди. Водораслите от южната част отделят вещества, които оцветяват резервоара във всички нюанси на розово-червеното. Живописно място за снимане, особено по залез слънце, а през лятото фонтани бликат от дълбините.

5. Водопад Wuchang Su

Образ

Къде е:Масивът Ай-Петри, на 3 км от Ялта.

Любим обект на туристически маршрути, водопадът, разделен на два потока, пада от височина 98 м до подножието на Ай-Петри. Река Wuchang-Su практически става плитка през лятото, така че е по-добре да се възхищавате на водопада през пролетта или есента, когато набира сила. Милиони начупени пръски създават неописуема картина от светлина, а ревът на водата се чува отдалеч.

6. Масандровският дворец

Образ

Къде се намира:град Ялта.

Малка по размер, но елегантна готическа сграда, много декоративна, заобиколена от озеленен парк. Принадлежал на император Александър III, използван като ловна хижа, в момента музей, посветен на историята на династията Романови.

7. Paradise Park

Образ

Къде е:село Партенит.

Парковата зона на санаториума Айвазовски е място, което е очевидно подценявано от туристите.

Различни кътчета в парка са посветени на определени теми - древногръцки, турски, японски. Сред уникалните растения са беседки, фонтани, скулптури, колони, много езера, потоци и водопади. Страхотно място за почивка и живописни снимки - истински рай.

8. Долината на призраците

Образ

Къде се намира:близо до град Алуща.

Естествени скулптурни обекти с причудливи очертания са разположени на малко възвишение на Демерджи. Промяната в осветлението кара фигурите, подобни на фантастични герои, да "оживяват" и да се променят - изглежда, че човек е попаднал в истинско царство от камъни.

9. нос Тарханкут

Образ

Къде се намира:западният край на Кримския полуостров.

Издадената земя в залива Караджа е любимо място за фотографи, гмуркачи и сърфисти. Топлата (28°), чиста вода, заобиколена от тебеширени скали, пясъчни плажове и уникална надводна арка превърнаха носа в една от основните атракции за туристи и режисьори.

10. Балаклавски залив

Образ

Местоположение:град Севастопол.

Тесен криволичещ залив край Балаклава е историческо място, покрито с военна слава, известно място за почивка на моряци от древни времена. Структурата на релефа предпазва залива от бури, което прави това място истинско убежище за кораби. Сега заливът привлича с великолепни живописни пейзажи и разходки с лодки или яхти.

11. Дворец Ливадия

Образ

Къде се намира:село Ливадия.

Постоянно лятно място за почивка на руските императори, дворцов комплекс в италиански стил, заобиколен от великолепен парк с колонади, фонтани и уникални растения. Сега това е място за важни събития. Интериорът от епохата на Романови е запазен в двореца, провеждат се обиколки и изложби.

12. караитски кена

Образ

Къде се намира:град Евпатория.

Kenasy е исторически архитектурен музей, посветен на историята на един от кримските народи - караимите. Няколко мраморни молитвени сгради от сводест тип, обединени от дворове, имат култов статут.

13. Никитска ботаническа градина

Образ

Къде е:Голяма област Ялта, село Никита.

Най-старият парк, основан през 1812 г. Повече от 6 хиляди растения растат на площ от 1000 хектара. Градината с екзотични цветя, храсти и дървета се спуска терасовидно до самото море. Уникални пейзажи и невероятни пейзажи, опияняващ ароматен въздух оставят на посетителите незабравимо изживяване.

14. Скалите на Адалара

Образ

Къде са:село Гурзуф.

На 300 метра от брега близо до Гурзуф две скали стърчат от морето, идеално видими от плажа. Любителите стигат до островите с плуване, а дълбочината на морето позволява акостирането на яхти и лодки. Отличен обект за снимане, култово място за плувци и гмуркачи. Релефът на скалите ви позволява да се изкачите и да се насладите на гледките към брега от височина.

15. Лебедови острови

Образ

Къде са:на север от нос Тарханкут.

Островите в Карникитския залив, които отдавна са избрани за паркиране на неми лебеди. Резерватът, до който се стига само по вода, туристическите посещения са ограничени.

16. Белбек Каньон

Образ

Къде се намира:Бахчисарайски район, село Тънковое.

Коритото на древна река с каменни стени в Кримските планини, защитена зона, място на археологически находки, в древността - кроманьонско място. Красиво кътче, обичано от режисьорите, причудливи нагънати скали, образувани от ерозията на скалите. Особен интерес представляват пещерният манастирски комплекс, скалното изкуство и руините на древна крепост.

17. Езерото Панагия

Образ

Къде е:село Зеленогорье близо до Алуща.

Дълбоководно езеро с изумруден цвят от ледников произход, разположено в пръстена на планините. Култово място за ценители - кристална вода и богат на йони планински въздух.

18. Музей-резерват Херсонес Таврически

Образ

Местоположение:град Севастопол.

Музейният комплекс върху руините на древното селище Херсонес е една от най-древните структури на полуострова, истински резерват на историята.Оцелелите елементи от елинската култура, предмети от историята на Средновековието се допълват от сгради от по-късно време. Култовото място, където княз Владимир покръства Русия.

19. Воронцовски дворец

Образ

Местоположение:град Алупка.

Великолепен дворцов комплекс, построен за граф Воронцов, елегантна комбинация от ориенталска и английска архитектура. Около сградата е оформен огромен парк - шедьовър на озеленителното изкуство с множество алеи, тераси, скулптури и фонтани. Живописно място в подножието на известния Ай-Петри, уникално по красота и архитектурни особености. Един от най-известните и красиви дворци в Русия.

20. Водопад Джур-Джур

Образ

Къде е:близо до село Генерал, област Алуща.

Уникален природен паметник - непресъхващ водопад, разделен на десетки потоци, един от най-мощните и красиви. Изображенията на водопада са едни от най-популярните и живописни снимки в пътеводителите на Крим.

Популярна тема