Слоновете се връщат в естественото им местообитание в Тайланд поради COVID-19. Туристите вече не го посещават

Съдържание:

Слоновете се връщат в естественото им местообитание в Тайланд поради COVID-19. Туристите вече не го посещават
Слоновете се връщат в естественото им местообитание в Тайланд поради COVID-19. Туристите вече не го посещават
Anonim

Още една рядка положителна новина, свързана с коронавируса, се появи в медиите. Спомняте си, че екологичната ситуация в много страни, например в Индия или Италия, се е подобрила значително поради факта, че хората седят у дома и не могат да продължат да й влияят неблагоприятно.

Същата беше причината за добрите събития в Тайланд. Те започнаха да връщат слонове в естествената им среда от туристически лагери, защото същите тези туристи ги нямаше от няколко месеца.

Слоновете се връщат в естественото им местообитание в провинция Чианг Май в Тайланд

Образ

От два месеца в региона няма туристи заради пандемията от коронавирус, а слоновете няма кого да яздят. Собствениците им съответно не получават печалба.

Собствениците на туристически лагери, където живеят животни, вече не могат да ги издържат

Образ

Няма туристи - няма доходи, а изхранването на слоновете, които изяждат по 300 кг трева и зеленчуци дневно, не е толкова лесно. Около 2000 слона в Тайланд са изложени на риск от гладна смърт поради обедняването на туристическата индустрия, според активисти за правата на животните.

Elephant Rescue Fund се погрижи за транспортирането на животни

Образ

Трябва да се отдаде дължимото и на собствениците на туристически градини като Садуди Серичеви, които дадоха интервю за apnews - не дочакаха края на пандемията, морето от гладуващи животни, и решиха да се разделят със слоновете за собствена изгода.

След обаждането им се появи специална програма за връщане на слоновете в природата.

Транспортът е твърде скъп, така че слоновете трябва да вървят пеша 150 км

Образ

Фондацията за тайландски слонове и съвестните къмпингуващи трябва да ескортират слоновете до село Мае Чаем с красиви зелени пасища. Средната скорост на слон съответства на средната скорост на човек, която е около 7 км/ч.

Хората казват, че слоновете издават щастливи звуци и изглеждат щастливи

Образ

Тези слонове не могат да се върнат у дома от 20 години. Те изглеждат много щастливи, издават смешни звуци, бягат към потока близо до селото и играят с нашите деца.

Пътуването започна през април. Общо около стотина слона водят вкъщи

Образ

Садуди Серичеви убеди още няколко собственици на слонове да се включат в програмата, защото всички имат финансови проблеми и това е най-хуманното и правилно решение.

Популярна тема