3 приятели и сметка в ресторант: мъж показа пъзел, който озадачава, въпреки че на пръв поглед изглежда лесен

Съдържание:

3 приятели и сметка в ресторант: мъж показа пъзел, който озадачава, въпреки че на пръв поглед изглежда лесен
3 приятели и сметка в ресторант: мъж показа пъзел, който озадачава, въпреки че на пръв поглед изглежда лесен
Anonim

Математическите пъзели са само за ученици? Както и да е, понякога възрастните трябва да използват мозъка си. И някои от тях могат не само да доведат човек до задънена улица, но и да причинят безсъние. Потребителят на TikTok SlightlyUnusual зададе на хората пъзел за трима приятели и ресторант, който първоначално изглежда прост, но след това разкрива истинската си същност.

Нетизени се опитват да решат пъзел с приятели в ресторант

Образ

Условията са съвсем прости - трима приятели дойдоха в ресторанта и всеки плати £10 - резултатът беше £30. Но сметката за храна беше £25. Сервитьорът трябва да им върне £5, но не знае как да го направи. Така той дава на всеки от тях по £1 и запазва £2 за себе си.

Сега се оказва, че всеки човек е платил £9, защото на всеки от тях е върната £1. £9+£9+£9+£2 (които сервитьорът прибра в джоба си)=£29.

Въпрос - къде отиде £1?

Образ

Въпросът беше зададен в TikTok от потребител SlightlyUnusual

В коментарите потребителите се опитаха да разрешат загадката и някои успяха!

Отговорът е, че сервитьорът е крадец!

4 сутринта е и не мога да спя и това видео изобщо не ми помага.

Няма нужда да добавяте 2. 10+10+10=30. 30-3 (които той даде)=27. 27-2 (които той открадна)=25.

И така, 10x3=30, той връща 3 и запазва 2, така че 27+2=29. Но те вече са платили 25, така че той им дава 3 и запазва 2 за себе си. Това е 25+2+3=30.

И така, къде отиде този £1? Това е логическа грешка, която се прокрадва в изчисленията. Трима приятели изобщо не платиха 27 паунда, а 25 паунда - точно както пишеше на сметката. £2 остават при лош сервитьор, а £3 всеки £1 е при приятели. £25+£2+£3=£30. Това е цялата магия!

Това не е единствената гатанка, за която потребителите са си блъскали мозъка

SlightlyUnusual публикува други пъзели на своята страница. Например този - тук трябва да преместите две кибритени клечки, така че те все още да са във формата на чаша, но монетата да не е вътре в нея, а отвън.

Ето отговора

Мозъкът също се нуждае от упражнения - и ако тренажорите са подходящи за обикновени мускули, тогава такива гатанки ще свършат работа за главата.

Популярна тема