Филми, подобни на "Гордост и предразсъдъци": списък от 10 филма, направени като филмови адаптации на романа през 1995 г. и 2005 г. със сюжети от същия възвишен и романтичен тип

Съдържание:

Филми, подобни на "Гордост и предразсъдъци": списък от 10 филма, направени като филмови адаптации на романа през 1995 г. и 2005 г. със сюжети от същия възвишен и романтичен тип
Филми, подобни на "Гордост и предразсъдъци": списък от 10 филма, направени като филмови адаптации на романа през 1995 г. и 2005 г. със сюжети от същия възвишен и романтичен тип
Anonim

Любовните филми от незапомнени времена, където чувствата са възвишени, а героите са благородни и щедри, където луксозните имения крият зловещи тайни, а дамските тоалети учудват с изобилие от причудливи детайли, винаги са отеквали в сърцата на нежен пол.

Сюжети и стил от този тип могат да бъдат открити в произведенията на писателката Джейн Остин, чиито романи са претърпели не една адаптация, а най-известният от тях „Гордост и предразсъдъци“може да се види в десет различни вариации, например 1995 и 2005 г. - те се считат за най-популярните.

Въпреки това не ви предлагаме да прегледате всички истории за покоряването на гордата Елизабет от брилянтния г-н Дарси - по-скоро се насладете на трудностите да изберете най-подходящия от десетте филма, подобни на Гордост и предразсъдъци.

В тях героите и героините са не по-малко благородни, а любовните конфликти също толкова вълнуващи.

1. Redemption (2007)

Образ

Режисьор:Джо Райт.

Сестрите Брайони и Сесилия си прекарват чудесно през лятото на 1935 г., релаксирайки в селско имение. Най-младата, възприемчива и любознателна Брайони мечтае за кариера на писател.

Сесилия, страстна и смела личност, преминава през период на първата си любов. Всичките й мисли са за Роби, сина на слугата. Младият мъж също изпитва нежни чувства към момичето, но неочакван инцидент драматично променя живота на героите.

Неизвестно лице напада братовчедка на сестрите. Прекалено впечатлителната Брайони обвинява Роби в престъплението. Младежът отива в затвора. Сесилия напуска семейството си и малката й сестра трябва да извърви дълъг път, за да се изкупи за грешките си от младостта.

2. Джейн Остин (2006)

Образ

Режисьор:Джулиан Джаролд.

В Англия от 18 век за момиче от бедно семейство уреденият брак е най-добрият вариант за сигурно бъдеще. Изглежда, че съдбата е подготвила подобна участ и за дъщерята на най-обикновения свещеник Джейн. Тя, романтична и импулсивна природа, жадува за високи и страстни чувства.

Претендентът за нейната ръка, богатият господин Уизли, за съжаление, не предизвиква такива емоции в душата на момичето, но Джейн просто губи главата си от среща с привлекателния и смел Том.

Влюбена двойка е готова да се обедини в брак, но чичо Том е против съюза, на чиято пълна финансова подкрепа е самият младеж и цялото му голямо семейство.

3. Разум и чувствителност (1995)

Образ

Режисьор:Анг Лий.

Вдовицата Дашууд и трите й дъщери живеят в много тесни условия. Успешният брак на по-големите момичета Елинор и Мариана може да подобри финансовото състояние на семейството.

Първият е изключително разумен и строг човек. Тя наистина харесва скромния и плах Едуард, но момичето трябва да се откаже от претенциите си към сърцето му, защото младежът вече е сгоден за друга.

Мариана, за разлика от по-голямата си сестра, има темпераментна и непокорна натура, очакваща всепоглъщаща и ярка любов като в романите. Момичето изобщо не я привлича да я гледат вече на годините, но с парите, полковника.

Страстният човек ще попадне под магията на вятърничавия красавец Джон Уилоуби.

4. Джейн Еър (2011)

Образ

Режисьор:Кери Фукунага.

След осем години в училището за момичета Лоуд, младата Джейн Еър получава работа като гувернантка в имението на г-н Рочестър Торнфийлд Хол.Мило и просто момиче бързо намира общ език с ученика си и със слугите, и дори собственикът на къщата изглежда е попаднал под магията на искрената и скромна Джейн.

Суров и деспотичен мъж, обиколил целия свят и доста разочарован от него, проявява някаква изключителна грижа и нежност към новия обитател на имението, а в него се събужда трепетно ​​и горещо чувство. сърце на неопитно момиче за първи път.

Въпреки това, ужасна тайна, скрита в тъмните ъгли на Thornfield, ще раздели главните герои за дълго време.

5. Другото момиче на Болейн (2008)

Образ

Режисьор:Джъстин Чадуик.

Размереният селски живот на семейство Болейн е нарушен от пристигането на английския крал Хенри VIII. Предприемчивият глава на клана решава да постави една от дъщерите си, Анна, в кралското легло, но нейният прекомерен натиск и амбиция не вдъхновяват владетеля, но той е покорен от скромността и добротата на друга сестра, Мери.

Той назначава момичето за придворна дама на кралицата и за своя любовница. Семейство Болейн се мести в двора и докато кралят и Мери се наслаждават на компанията си, благоразумната и хитра Анна не се отказва от плановете си да завладее Хенри, но за разлика от тихата сестра, тя не възнамерява да се задоволява с ролята на любовница, тя иска да стане кралица на Англия.

6. Малки жени (2019)

Образ

Режисьор:Грета Гервиг.

В Съединените щати има гражданска война и майка и четири дъщери живеят скромно в малък град. Всички те чакат с нетърпение да чуят баща си от фронта. Г-жа Марч просто обожава своите момичета: в края на краищата дори в такива трудни времена те остават спонтанни, нахални и много приятелски настроени.

Всички те са креативни: решителната и капризна Джо пише истории; красивата Мег е родена актриса, но мечтае за спокоен, проспериращ семеен живот; енергичната Ейми бълнува за рисуването и Париж; Домашната Бет обича музиката и иска сестрите й никога да не се разделят.

Момичетата растат, влюбват се, влизат в конфликт със света, правят кариера, женят се, но връзката между тях винаги е силна и надеждна.

7. Duchess (2008)

Образ

Режисьор:Сол Диб.

Родителите на Джорджиана получават много изгодно предложение от богатия и влиятелен херцог на Девъншър на средна възраст. Много младо момиче става богат и титулуван човек. Сърцето на героинята обаче копнее за любов и внимание от съпруга си, но той отделя повече време на кучетата и красивите си прислужници, а от младата си съпруга иска само наследник, но две момичета се раждат едно след друго.

Джорджиана се опитва да компенсира безразличието на съпруга си с любовта на света. Красива и интелигентна жена става звезда на всички приеми и социални събития. Следват я с възхищение и обожание както благородници, така и обикновени хора и само очите на съпруга й са все още студени и празни.

Най-накрая се роди дългоочакваният наследник.

8. Northanger Abbey (2006)

Образ

Режисьор:Джон Джоунс.

Катрин Морланд е голям фен на любовните романи за красиви рицари и ужасни разбойници, невинни девици и семейни тайни. Самата млада мечтателка няма нищо против да стане героиня на такъв сюжет. Дава й се възможност да излезе от семейното гнездо при роднини в Бат.

Очарователният и директен човек веднага печели приятели и фенове. Тя прекарва по-голямата част от времето си в компанията на брата и сестрата на Тилни, Хенри и Елинор. Скоро Катрин получава предложение от бащата на семейството, генерал Тилни, да остане в семейното им имение, наречено Нортенгерско абатство.

Удивителната къща пленява героинята. Тя е сигурна, че той пази необикновена тайна и любителят на готическите романи възнамерява да я разгадае.

9. Reasoning (2007)

Образ

Режисьор:Adrian Shergold.

Преди много години Ан Елиът отхвърли мъжа, когото обичаше с цялото си сърце. Тя беше много млада и се вслушваше в мнението на баща си и най-добрия приятел на семейството, който вярваше, че нейният избраник Фредерик Уентуърт няма правилния статут и ранг и като цяло не е двойка.

И сега след известно време пътищата им отново се пресичат. Поради екстравагантността на баща си, семейство Елиът е принудено да даде под наем семейната резиденция. Сестрата на Фредерик и нейният съпруг се преместват в него. Брат им става чест гост.

Между другото, някога отхвърленият мъж сега има пари и титла. Той възнамерява да намери подходящ партньор и да се установи. Всички предричат ​​весела и безгрижна Луиз за негова съпруга, но самият Фредерик мълчи и само крадешком поглежда тъжното лице на Ан.

10. Ема (1996)

Образ

Режисьор:Дъглас Макграт.

Безгрижна, умна и красива Ема живее с баща си. Къщата им често се посещава от приятел на семейството, г-н Найтли, изключително интелигентен и благороден човек. Те водят интимни разговори и понякога влизат в словесни двубои, които изглеждат доста по вкуса на госта.

Млада дама, за да разнообрази свободното си време, се заема с уреждането на личното щастие на хората около нея. И така, с нейната лека ръка се случи бракът на гувернантката Ема с достоен човек.

След това главният герой решава да „направи щастлива“бедното, скромно момиче Хариет. За нея Ема се грижеше за местния викарий, който неочаквано признава любовта си на сватовника.

Момичето започва да разбира, че човек не трябва да си играе с чувствата на другите, а по-скоро да започне да търси достоен партньор за себе си.

Популярна тема