Най-красивите имена за момичета котки: 10 лесни модерни прякора за сиви руски, сиамски, британски, шотландски клепоухи, черни, трицветни породи

Съдържание:

Най-красивите имена за момичета котки: 10 лесни модерни прякора за сиви руски, сиамски, британски, шотландски клепоухи, черни, трицветни породи
Най-красивите имена за момичета котки: 10 лесни модерни прякора за сиви руски, сиамски, британски, шотландски клепоухи, черни, трицветни породи
Anonim

Котките не спират да ни учудват - с красота и грация, невероятен характер, способност да докосват, да се смеят, да докосват. Те са уникални, удивителни в своята индивидуалност и затова, когато избирате звучно, подходящо име за вашия нов домашен любимец, трябва да помислите внимателно.

Разбира се, вашият пухкав приятел може да бъде Мурка, Найда и Маруска. Но ако искате да придадете индивидуалност на вашия домашен любимец или любимата ви е скъпа чистокръвна красавица, трябва да намерите по-уникално и необичайно име за нея.Обикновено името на котка идва по прищявка, като се обръща внимание на нейния външен вид, поведение и произход.

Избрахме най-красивите имена за котки-момичета от различни породи въз основа на тези критерии. Проучете снимки с имена на породи, опитайте интересни имена на ухо, може би тази информация ще ви бъде полезна в бъдеще или дори сега.

1. Красиво име за сиамска котка

Образ

Сиамската котка е специално същество, почти мистично и затова, измисляйки прякор за синеок грациозен домашен любимец, собствениците неволно го свързват с някакви магически същности. Смята се, че с появата на сиамска котка до вас, в къщата ще се настанят късмет, просперитет, любов и мир.

Освен красотата и изяществото на вашите любимци, тяхното поведение често се отразява в прякорите на сиамските котки. Опитайте се да измислите лесен за произнасяне, мелодичен псевдоним, който отговаря на вашия приятелски и благороден заряд.

В този случай редки имена със значение:

 1. Багира.
 2. Венера.
 3. Йени.
 4. Голди.
 5. Злато.
 6. Късметлия.
 7. Слез.
 8. Селена.
 9. Силва.
 10. Късмет.

2. Име на британска котка

Образ

Пригответе се, новата ви приятелка е човек от благородна, царствена порода, така че специално име ще й подхожда. Когато избирате псевдоним, трябва да обърнете внимание на цвета на красотата, нейния характер и произход.

Козината на британската жена обикновено е сиво-синкава, това може да се отрази и в нейното име. Приветливостта и спокойствието на британците могат да бъдат още един аргумент в полза на един или друг псевдоним.

И никой не е отменил произхода на котката - псевдонимът й може да звучи по английски начин или да означава всяка звучна титла, името на известна кралска особа или богиня.

Ние предлагаме опции:

 1. Аманда.
 2. Уенди.
 3. Vesta.
 4. Грация.
 5. Джина.
 6. Забавление.
 7. Тафи.
 8. Ирма.
 9. Лавандула.
 10. Линда.

3. Име на шотландска клепоуха котка

Образ

Изглежда, че самият вид на шотландска котка вече подсказва как да наречем това великолепие. Едно плюшено съобразително същество с изразителни очи е невъзможно да не се влюбите от пръв поглед, а името трябва да изразява цялата любов и неизразима нежност към очарователното коте.

Освен външния вид, трябва да обърнете внимание на асоциациите, които нов член на семейството предизвиква у вас, сравнете котка с приказен или митичен герой.

И, както в предишния случай, прякорът на шотландските клепоухи котки може да показва произхода на животното или да съответства на англоезично име, името на богиня, кралица, знаменитост или известен анимационен герой, героиня на филм или книга.

Лесни имена за шотландско клепоухо момиче:

 1. Айли.
 2. Бъфи.
 3. Виола.
 4. Жасмин.
 5. Лесли.
 6. Лийла.
 7. Milki.
 8. Тифани.
 9. Фиона.
 10. Шели.

4. Име за котка сфинкс

Образ

Котките сфинкс, които сега са популярни, карат собствениците си да се асоциират с извънземни създания или митични герои.

Избирайки красиво, звучно име за нов член на семейството, те на първо място се фокусират върху мистерията на котката, нейната изтънченост и грация, а след това върху цвета и индивидуалните характеристики.

За разлика от много свои независими роднини, сфинксът е много привързан към членовете на семейството, не понася самотата, взаимната им любов с децата също е добре известна. Необичайните животни често получават имена, свързани с родното място на котките - Древен Египет.

Вашата котка може да е подходяща за име, което звучи необичайно:

 1. Арлин.
 2. Венда.
 3. Баунти.
 4. Дива.
 5. Йесения.
 6. Камео.
 7. Мока.
 8. Маслина.
 9. Тиана.
 10. Блестящ.

5. Име на персийска котка

Образ

Една от най-популярните и най-старите породи котки, персийската котка е луксозен пример за цялото семейство котки.

Пухкаво създание със сплескано лице и великолепни очи като чинийка е истинско чудо, на което никога не се уморявате да се възхищавате. Каква радост е да споделяш подслон с такова чудно създание!

А изборът на име на персийската котка трябва да се подхожда отговорно и с въображение. Разбира се, най-лесно е да измислите псевдоним въз основа на външните данни на бебето и нейния нрав.Само многото нюанси на нейното кожено палто оставят поле за въображение, но има и неизразимо красиви очи, които също не трябва да се забравят.

Когато избират псевдоним, някои собственици помнят корените и произхода на пухкавата красавица или, според традицията, дават едно от хубавите женски имена.

Може би името на вашето коте ще подхожда:

 1. Aida.
 2. Бирма.
 3. Жизел.
 4. Кармин.
 5. Лола.
 6. Нимфа.
 7. Нощ.
 8. Плюш.
 9. Мистерия.
 10. Холи.

6. Име за бяла котка

Образ

Снежнобяла бучка, която се е настанила под покрива ти, самото съществуване предизвиква нежност и наслада.

Името за игривата притежателка на пухкаво палто се подсказва преди всичко по нюанса на козината. Собствениците, които искат да бъдат по-оригинални, измислят забавни, комични или нежни прякори за своя питомец.

Красива бяла котка ще подхожда на човешко име или име на известен герой. Можете да се позовавате на имена на места или митология, както и да се фокусирате върху породата котка.

И така, модерни имена за бели котки:

 1. Аврора.
 2. Буся (Мънисто).
 3. Бианка.
 4. Аляска.
 5. Снежанка.
 6. Снежна буря.
 7. Мими.
 8. Снежна топка.
 9. Сметана.
 10. Тайга.

7. Име за черна котка

Образ

Мистериозните грациозни черни котки винаги са предизвиквали силни чувства у хората, често точно обратното. Но не можете да спорите с факта, че мини-пантерите, които живеят до нас от хилядолетия, никога не остават незабелязани.

Ако имате достатъчно късмет да станете собственик на черна котка от която и да е порода, първо не забравяйте, че този сорт има свой собствен ден - Денят на черната котка, 17 ноември. Мистични истории винаги са свързани с котки от този цвят, те се споменават в приказки, митове, легенди, нито една котка не е получила такова човешко внимание като черна.

Смята се, че това създание може да се трансформира в други същества и като цяло на черните котки се приписват много магически свойства.

Когато избирате име за черни домашни любимци, можете да се съсредоточите върху мистериозното им минало или просто да подчертаете техните външни черти или черти на характера.

За черно отделение имената са подходящи:

 1. Агата.
 2. Алиша.
 3. Блеки.
 4. Стафиди.
 5. Петно.
 6. Лилит.
 7. Мара.
 8. Нощ.
 9. Фея.
 10. Шийла.

8. Име за червена котка

Образ

Огнено червено или светлобежово коте, което ще ви радва дълго време, заслужава подходящо име. Котка, която прилича на лисица по цвят, може да получи псевдоним, който съответства на нейния външен вид или характер.

Ако красотата ви не е обикновен, а чистокръвен екземпляр, красивото, звучно име е по-подходящо за нея, особено ако планирате да получите потомство от нея в бъдеще или да ги вземете на изложби и състезания.

Името на червенокосия звяр може да е ирландско, тъй като тази нация е пълна с червенокоси представители. Псевдонимите могат да предизвикат асоциации с елемента огън или просто с красив природен феномен.

За червена котка имената са подходящи:

 1. Кери.
 2. Лиана.
 3. Нюша.
 4. Портокал
 5. Сю.
 6. Тигър.
 7. Takara.
 8. Уна.
 9. Foxy.
 10. Шер.

9. Име за трицветна котка

Образ

Известно е, че природата дарява котките с пъстра трицветна козина. От незапомнени времена тези същества имат ореол от мистериозни свойства: не напразно казват, че появата на такава котка в къщата ще донесе щастие и ще защити дома от зли духове.

Легендарната трицветна котка в много народи се свързва с покровителка на дома и огнището, символ на уют и просперитет. Ехото от легенди може да отразява името на котката.

Предлагаме имена:

 1. Аливия.
 2. Беки.
 3. Вивиен.
 4. Глафира.
 5. Каси.
 6. Мона.
 7. Пайпър.
 8. Пеги.
 9. Стела.
 10. Фелина.

10. Модерни имена за сиви котки

Образ

Казват, че добре избраният псевдоним влияе върху съдбата и характера на котката, затова, когато решавате как да кръстите сивата си приятелка, трябва предварително да се погрижите името й да звучи красиво и приятно.йени

Сивите котки са едни от най-честите ни спътници и този цвят може да се намери при обикновените котки и техните чистокръвни сънародници.

Ако все още не сте решили как да кръстите живата забавна топка, използвайте нашия съвет:

 1. Велена.
 2. Герда.
 3. Мощност.
 4. Genet.
 5. Изида.
 6. Луна.
 7. Silfur.
 8. Тиби.
 9. Улрика.
 10. Фелина.

Популярна тема