Британски дизайнер създава лавица, която може да се превърне в ковчег и обяснява защо това не е шега

Съдържание:

Британски дизайнер създава лавица, която може да се превърне в ковчег и обяснява защо това не е шега
Британски дизайнер създава лавица, която може да се превърне в ковчег и обяснява защо това не е шега
Anonim

Базираният в Лондон дизайнер Уилям Уорън е проектирал любопитен вид рафт за книги за тези, които гледат към бъдещето. Сладка дървена конструкция, която би изглеждала страхотно във всяко жилищно пространство и може бързо и лесно да се трансформира в ковчег, ако желаете.

Сигурно не сте се замисляли, но ковчегът също е вид мебел. Освен това е необходимо, въпреки факта, че обхватът на приложение на този обект е тесен и тъжен. Така че защо да не го разширим? Това е основното послание на проекта на дизайнера.

Тази лавица има своя собствена тайна

Образ

И ако не бяхте чели заглавието на тази публикация, нямаше да предположите защо нейният дизайн е такъв, какъвто е. Обърнете внимание на месинговата табела в долния ляв ъгъл на рафта.

Воаля! Това е същата мебел, но превърната в ковчег

Образ

Що се отнася до самия таблет - сега можете да напишете години живот върху него.

Авторът на това творение, Уилям Уорън, съвсем сериозно описва своя трансформаторен рафт по следния начин:

Тези рафтове са проектирани да ви издържат цял ​​живот. Дървото ще поеме всичко, което е свързано с вас, като е постоянно наблизо, а с годините мебелите ще станат част от вас. Когато умрете, рафтовете могат да бъдат разглобени и сглобени отново като ковчег.

Как да превърнете един в друг, можете да видите в тези приятни за окото диаграми

Образ

Проектът беше представен за първи път в Британската библиотека по време на Лондонския фестивал на дизайна през 2005 г.

Обяснявайки смисъла на всичко това, Уилям отбеляза, че ако се отнася с ирония към проекта си, то е само отчасти. Той даде няколко причини защо една лавица/ковчег не е напълно глупава.

Първо, ковчегът е доста скъп артикул и като цяло една от най-скъпите мебели за повечето семейства. Защо да не го използваме не само за една цел, но и в полза на живота (колкото и парадоксално да звучи)?

Второ, защо човек трябва да се озове в непозната, несвързана кутия в края на живота си? Просто кутия, купена от негови роднини. Но рафтът с книги, който е бил с него през целия му живот, който той изтри и използва за свое добро, поставяйки върху него любимите си книги и снимки на близките си и които вероятно е събрал сам, е много по-подходящ за това.

Трето, всички хора умират и Уилям не вижда причина да избягва този факт и да се страхува да мисли за такъв специфичен предмет като собствения си ковчег.

А ето и схемата Warren Shelf от Fast Forward

Образ

Между другото, Уилям приема поръчки на своя уебсайт. Просто трябва да посочите вашия ръст и телосложение. Можете също да разгледате другите му проекти там (не всички се превръщат в ковчези) с много концептуални и хумористични обрати.

Популярна тема