16 снимки на очарователни тюлени, които ще разбият меланхолията ви с муцуните си

Съдържание:

16 снимки на очарователни тюлени, които ще разбият меланхолията ви с муцуните си
16 снимки на очарователни тюлени, които ще разбият меланхолията ви с муцуните си
Anonim

Тюлените са идеални животни, на които да се възхищавате по време на карантина и да си останете у дома! Особено когато знаете, че тези красиви мъже са били спасени от лапите на тъжната съдба от служители на благотворителна организация.

Днес ще се възхищаваме на 15 снимки на тюлени от Instagram на Seal Rescue Ireland, които гарантират, че перконогите в тяхната страна живеят дълго и щастливо.

Нека използваме примера на тези ирландски бебета, за да оценим красотата на тюлените и също така да си спомним какво прави този вид животни готини като цяло.

Какво знаем за тюлените, освен че ги сравняват с мързеливите хора?

Образ

Че са адски сладки

Образ

Вижте снимки на тюлени, спасени от Seal Rescue Ireland

Образ

SRI работи денонощно за спасяване, рехабилитация и освобождаване на застрашени тюлени в Ирландия. Между другото, това е единствената организация, посветена на тези животни в цялата страна, така че те имат много работа и се справят доста добре.

Тюлените са подразред кучешки, което прави лицата им толкова приятни за хората

Образ

Ако не сте знаели, тюлените са хищници

Образ

Попитайте кого могат да ловят тези сладури - меки дивани? Всъщност те ядат голям брой представители на водния свят: риба, главоноги и раци.

Някои видове тюлени, като морския леопард, могат дори да стигнат до дъното на пингвините. И на други тюлени. Те изобщо не признават авторитети.

На пръв поглед уплътненията на техните плавници изглеждат неудобни и комични

Образ

Но под водата те са крале! И много опасни същества за онези, които искат да погълнат. Не е лесно да плувате далеч от тях, тъй като тези подводни кучета могат да достигнат скорост до 24 km / h.

Знаете ли колко дълбоко може да се гмурне един тюлен под водата? На 600 метра

Образ

Това са две Айфелови кули! В допълнение, тюлените са напълно способни да останат под вода за около час, търсейки храна или останките от Атлантида на дълбочина.

Ето как изглежда малко тюленче

Образ

Сега е толкова малък, а след това от него може да израсне 6-метров труп, който тежи около 3 тона и половина. Въпреки че може да спре на 1,5 метра и 90 кг - размерът на възрастните тюлени може да бъде много различен.

В природата има около 20 вида тюлени

  • Образ

Сигурно сте чували за най-елементарното разделение: тюлените са ушати и обикновени (наричат ​​ги още "истински", въпреки че това е някакъв вид тюленов расизъм).

Каква е разликата между двата основни вида: ушати и истински тюлени?

Образ

Наличието на уши, казвате, но не - на първо място, формата на торса. За разлика от кучеподобните "истински", ушатите са по-близки до мечките и моржовете - могат да стоят на задните си плавници и като цяло се чувстват малко по-сръчни на сушата. Но те имат уши, вярно е.

Изложени ли са на риск уплътненията?

Образ

Някои видове са защитени, като например тюлен монах и каспийски тюлен.

Опасни ли са тюлените за хората?

Образ

Всъщност по принцип не, освен ако случайно не падне върху вас, но помните ли, че говорихме за морския леопард?.. Е, този вид е толкова отблъснат, че е по-добре да не го срещате, не само пингвините.

Опасен ли е човек за тюлените?

Образ

Разбира се! Най-малко фактът, че това е човек, който замърсява моретата и океаните, поради което здравето на много тюлени страда, които впоследствие са принудени да бъдат спасени от представители на организации като Seal Rescue Ireland, чиито снимки виждаме.

Къде се намират печати?

Образ

Могат да бъдат намерени по цялата планета, разбира се, където има вода. За разлика от моржовете, тюлените, въпреки че обичат по-студена вода, се срещат в "курортни" води - в същото Черно море, например. Тропическият тюлен монах обикновено се пръска около Хавайските острови.

Между другото, може би сте забелязали, че тюлените са покрити с къса козина

Образ

Значи дърпа да погали това. Въпреки това, ако внезапно решите да гушкате тюлен, уверете се, че той се интересува от това и не ви отвява случайно с неловко движение на мощния си торс.

Освен това, моля, уверете се, че не е морски леопард!

Какво заключение може да се направи? Тюлените са най-готините създания

Образ

Ако харесвате този вид животинско съдържание, значи наскоро се възхищавахме на най-приятните летящи лисици, препоръчваме!

Популярна тема