Филми, подобни на "Вината в нашите звезди": списък с 10-те най-добри филма с сюжет от този тип за любовта и смисъла на живота

Съдържание:

Филми, подобни на "Вината в нашите звезди": списък с 10-те най-добри филма с сюжет от този тип за любовта и смисъла на живота
Филми, подобни на "Вината в нашите звезди": списък с 10-те най-добри филма с сюжет от този тип за любовта и смисъла на живота
Anonim

Малцина от нас в обикновения живот се замислят как живеят хората и какво чувстват, когато болестта е отнела бъдещето им. Вероятно това винаги се случва, но има средства, които помагат на душата и сърцето да не застояват. Говорим за филми за хора, които не са се примирили с фатална диагноза, са успели да преодолеят себе си, да не бъдат разочаровани от добротата и красотата на света и близки хора са им помогнали в това.

Една от картините от този тип е "Вината в нашите звезди", където тийнейджъри, които се срещнаха в група за подкрепа на пациенти с рак, намериха силата да се радват на живота и любовта.

Списъкът с филми, подобни на "Вината в нашите звезди", включва филми от различни години, но те са обединени от жизнеутвърждаваща тема, подобни истории мотивират и ни помагат да гледаме на хората около нас с разбиране и състрадание.

1. Ще се видим (2016)

Образ

Режисьор: Теа Шарок.

Цветна и трогателна картина за срещата на двама души от различни светове.

26-годишната Лу от провинциален град в Англия трябва да работи усилено, за да помогне на семейството си. Едно ексцентрично позитивно момиче, загубило работата си в местно кафене, беше принудено да се съгласи да работи като медицинска сестра. Неин подопечен беше млад богат мъж, напълно парализиран и прикован към инвалидна количка.

Веднъж той водеше зает живот на успешен бизнесмен, пред него се задаваха блестящи перспективи, но сега всичко е съвсем различно. Уил вече не вярваше в нищо, надеждите му избледняха, но появата на красива изобретателна Лу наблизо променя всичко.

Момичето намери чудесен начин да събуди в Уил както нови сили, така и любов.

2. На пръв поглед (1999)

Образ

Режисьор: Ъруин Уинкър.

Ейми е успешно бизнес момиче, което среща масажист, докато релаксира в зимен курорт. Вергилий е човек с трудна съдба, сляп по рождение. Но човекът има богат вътрешен свят, който буквално очарова пациента му.

Когато говори с мъж, тя вижда света по съвсем различен начин, очите й се отварят за прости неща, които обикновените хора дори не забелязват.

След като се влюби във Върджил, Ейми си постави за цел да убеди момчето да се подложи на операция на очите, доста рисковано. Човекът отново намери видимия свят, но реалността носи само страхове и разочарования. Болестта не е отстъпила и младият мъж отново започва да има проблеми със зрението.

3. Дишайте за нас (2017)

Образ

Режисьор: Анди Съркис.

Биографичният филм запознава зрителя с трагедията на британеца Робин Кавендиш. Изобретател, адвокат, бизнесмен се разболя от детски паралич след пътуване до Кения. Робин успя да се възстанови, но болестта го лиши от способността да се движи, парализата обхвана почти цялото тяло.

Докторите едва не го осъдиха, но смелият мъж не иска да се предаде. Съпругата и приятелите на Робин му помагат да излезе от болницата. Волята за живот и умът на Кавендиш му помогнаха да преодолее обстоятелствата - той изобрети специален стол, оборудван с респиратор, за хора с подобни проблеми.

Робин е обиколил половината свят, посвещавайки живота си на защита правата на хората с увреждания, помагайки им и мотивирайки ги да преодоляват трудностите.

4. The Sea Within (2004)

Образ

Режисьор: Алехандро Аменабар.

Бившият моряк Рамон Сампедро, парализиран, има едно желание - да умре. Той мечтае за това от 28 години. Веднъж, след като се гмурна неуспешно, той се превърна от щастлив човек в инвалид. Рамон е талантлив, той остро възприема красотата, пише поезия, но евтаназията стана основната му цел.

Адвокат Джулия се опитва да накара клиента си да умре по собствена воля. Друга жена, която се появи в живота на Рамон, Роза, напротив, се опитва да възкреси желанието да живее в приятеля си. Когато съдът отказва правото на Рамон на евтаназия, Роза решава да му помогне да умре.

Сюжетът е базиран на истинска история, Рамон Сампедро е първият, който се обръща към испанските власти за разрешение да умре доброволно.

5. Картахена (2009)

Образ

Режисьор: Ален Мон.

Френската красавица Мюриел е с парализирани крака след инцидент. Своенравна жена буквално тероризира прислужниците си и търси мъж, който знае френски и може да се грижи адекватно за нея. Но е трудно да се направи, защото е в Колумбия.

Изненадващо, пияният Лео, бивш боксьор, мъж, поразен от живота, е нает като медицинска сестра.

Той се нуждае само от възможността да печели пари, а тя се нуждае от чувствителност и грижа. И колкото и да е странно, именно скитникът от нищото се превърна в най-необходимия и близък човек за разглезената капризна дама.

6. Добрите деца не плачат (2012)

Образ

Директор: Денис Ботс.

Ekki беше в шести клас, когато й поставиха диагноза левкемия. Любимецът на класа, който обича футбола, хулиган и боец, момичето постепенно изчезва. Съучениците отчаяно се опитват да я подкрепят, само едно момче е встрани - Джоп. Преди болестта на Ека той беше неин постоянен съперник, но с течение на времето човекът също развива симпатия към момичето, която постепенно се превръща в нещо по-сериозно. Външно безчувственото момче всъщност се оказва добър и уязвим човек.

7. Сладък ноември (2001)

Образ

Режисьор: Пат О'Конър.

Романтичната мелодрама с трагичен край все още е любимият филм на милиони зрители.

Успешният рекламодател Нелсън Мос (Киану Рийвс) има само кариера в главата си и няма време за романтика. Но появата на ярката неспокойна Сара в живота му кара героя да се промени драматично, да погледне на обкръжението си с други очи, да разбере какво е истинската любов, да се откаже от предишното си скучно съществуване.

Един ден един мъж разбира защо Сара се държи толкова странно, толкова отчаяно бърза да живее - оказва се, че тя е неизлечимо болна. Неочаквано откритие буквално разстройва Нелсън, защото предишния ден той направи предложение за брак на момичето.

8. Есен в Ню Йорк (2001)

Образ

Режисьор: Джоан Чен.

Друга прочувствена мелодрама, заснета преди почти 30 години и не губеща популярност.

Ресторантьорът Уил Кейн е успешен бизнесмен с луксозно заведение в Манхатън и куп приятелки. След като среща интересна млада красавица на парти, той й назначава среща - и това става първата страница в тяхната любовна история.

22-годишната Шарлот е мимолетна любовна връзка за опитен застаряващ сърцеразбивач и веднага обявява, че няма бъдеще за тяхната романтика. Уил не знае най-важното, Шарлот има болно сърце и всеки нов ден може да бъде последният й. Затова момичето се опитва да вземе от живота всичко, което тя й дава.

9. Умри млад (1991)

Образ

Режисьор: Джоел Шумахер.

Момиче от бедно семейство е назначено като медицинска сестра на млад мъж с левкемия. Виктор е много особен и образован човек, почти гений, а Хилари е просто, неусложнено момиче с добро сърце.

Но постепенно те, хора от различни светове, разбират, че са необичайно близки. Влюбеният пациент иска да живее пълноценен живот, не иска да изглежда слаб и болен в очите на Хилъри и затова я мами, казвайки, че е преминал курс на лечение. Младите заминават на север, Виктор засега се чувства добре. Но болестта е безмилостна - човекът е принуден отново да приема лекарства.

10. Един метър един от друг (2019)

Образ

Режисьор: Джъстин Балдони.

Стела, която се лекува от наследствено заболяване, среща странен човек в болницата със същата диагноза. Уил е участник в изпитание за ново лекарство, но не вярва в лек или лечение. Стела е весел и целеустремен човек, спазва всички правила и препоръки.

Въпреки това младите хора намират общ език, въпреки че болестта ги принуждава да спазват дистанция от метър и половина, в противен случай кръстосаното заразяване не може да бъде избегнато. Но с нарастването на взаимното чувство става все по-трудно да се следват правилата.

Популярна тема