Кристофър Нолан спести пари на снимачната площадка на новия си филм по необичаен начин. Той взриви истински Боинг

Съдържание:

Кристофър Нолан спести пари на снимачната площадка на новия си филм по необичаен начин. Той взриви истински Боинг
Кристофър Нолан спести пари на снимачната площадка на новия си филм по необичаен начин. Той взриви истински Боинг
Anonim

Един от най-успешните и стабилни режисьори на нашето време, Кристофър Нолан, освен с брилянтните си способности да пише сценарий и всъщност да режисира, е известен с две характерни черти. Първо, той предпочита практическите специални ефекти пред компютърно генерираните и използва CGI само когато е абсолютно необходимо. И второ, Нолан много талантливо управлява бюджета на своите филми, като успява да пести по доста неочевидни, но ефективни начини.

Режисьорът демонстрира и двете свойства в новия си филм „Tenet“, който, ако коронавирусът все още отстъпи, трябва да излезе тази година.

Кристофър Нолан взриви истински Боинг 747 на снимачната площадка на филм, за да спести пари от CGI

Образ
Образ
Образ
Образ

Изненадващо, закупуването на истински самолет, изграждането на хангар, наемането на бомбени техници и извършването на всичко това, вероятно на нает парцел, и след това почистването след себе си, се оказва по-евтино от наемането на специалисти по специални ефекти които реалистично рисуват сцена на експлозия на вашия компютър.

Имаше и вариант с миниатюри, но се оказа по-скъп. Режисьорът говори за това в интервю за портала gamesradar:

Планирах да направя това с миниатюри и компилации и комбинация от визуални елементи и всичко останало. Въпреки това, докато проучваше места във Викторвил, Калифорния, екипът откри огромно количество стари самолети.

Започнахме да работим с числа… Стана очевидно, че всъщност би било по-ефективно да се купи истински самолет с реални размери и да се направи на живо, отколкото да се изграждат миниатюри или да се използва компютърна графика.

Нолан е известен с това, че е умен и изобретателен с бюджета си още от Interstellar

Образ
Образ

Тогава Крис помоли друг режисьор, Зак Снайдер, да използва поле с царевица, засадено за Човека от стомана, който вече беше заснет. Нолан не само спести време, но и успя да спечели допълнителни пари - след снимките реколтата от това поле беше прибрана, царевицата беше продадена и приходите бяха върнати в бюджета на филма.

И за разлика от повечето днешни режисьори, Крис е склонен да прилага практически ефекти

Образ
Образ

Преди да избухне истинският самолет, Нолан вече беше заснел няколко други сложни, не-CGI разрушителни сцени в предишните си филми: той преобърна огромен камион точно в центъра на Чикаго, разби самолет на парчета във въздуха и се взриви цяла болница, която е построена специално за филма.

И без зелени екрани, само натуралистично снимане и заснемане наведнъж. Сега знаем, че не само изглежда по-реалистично, но и по-евтино.

Новият филм на Нолан "Tenet" трябва да излезе в Русия на 16 юли

Образ
Образ

С участието на Джон Дейвид Уошингтън и Робърт Патинсън. Последният, между другото, говори малко за стрелбата в скорошното си интервю под карантина, можете да прочетете. Ето какво каза той конкретно за сцената със самолета:

Беше невъзможно да си представим, че има някаква реалност, в която ще заснемете сцена с истински експлодиращ Boeing 747! Толкова е смело, че всъщност е смешно… Спомням си, когато снимахме това, си помислих, "Колко пъти още ще се случи нещо подобно в този филм?"

Самата картина ще ни потопи в света на международния шпионаж и в нея, както се случва във всяко произведение на Нолан, ще бъде представена една забавна фантастична концепция - тук е превъртане на времето, което ще бъде собственост на определени герои от "Тенет". Засега обаче детайлите на сюжета са обвити в типичния за Нолан мрак на интригата.

Най-новият трейлър на филм. В края се показва откъс от самата сцена със самолета

Лентата е една от най-очакваните през 2020 г. и в момента заема почетното 1-во място в този списък на КиноПоиск.

Коментарите вече са натрупали много забавни отзиви от очакващи зрители

Сигурен съм, че този филм ще започне от самия край и ще завърши с това, че киното ще ни върне парите

Нолан: Да

Warner Bros.: Значи искате да направите филм за обръщането на времето?

Начало: Аз съм най-объркващият филм

Аргумент: ovip eom izhredop

В началото нищо не е ясно, в средата нищо не е ясно, накрая е ясно само за равнината. Но ни чака шедьовър!!!!!

Крис Нолан е един от малкото режисьори, чиито филми не пропускам. Честит за кариерата на Патинсън

Филмът обещава да бъде още едно произведение на изкуството, кръстено на Кристофър Нолан. Чакане!

Популярна тема