Филми, подобни на The Kissing Booth от 2018 г.: списък от 10 филма, направени като тази страхотна тийнейджърска мелодрама

Съдържание:

Филми, подобни на The Kissing Booth от 2018 г.: списък от 10 филма, направени като тази страхотна тийнейджърска мелодрама
Филми, подобни на The Kissing Booth от 2018 г.: списък от 10 филма, направени като тази страхотна тийнейджърска мелодрама
Anonim

За какво трябва да е сюжетът на филма, за да бъде гледан от младежка аудитория? Разбира се, за любовта, чувствата, за проблемите на тийнейджърите, които, разбира се, никой не разбира.

Въпреки това, тийнейджърските мелодрами и комедии от нашата селекция си струва да се гледат за тези, които вече са узрели. Някой ще си спомни скорошната си младост, а тези, които имат собствени деца, може да ги погледнат с други очи.

Чудесен пример за типична тийнейджърска мелодрама, заснет като най-добрите образци на жанра, е филмът Kissing Booth от 2018 г., който ярко и красиво показва зараждащата се любов на сладко срамежливо момиче и красавец и сърцеразбивач на основното училище.

Ето списък с филми, заснети предимно от американски режисьори, пълни с трогателни ситуации, забавни и драматични преживявания, които може да изглеждат незначителни за някои, но се превръщат в истински проблем за героите.

И така, 10 филма, подобни на The Kissing Booth.

1. За всички момчета, които обичах преди (2018)

Образ
Образ

Режисьор:Сюзън Джонсън.

Ученичката Лара Джийн, скромно, незабележимо 16-годишно тихо момиче. От време на време тя се влюбва и пише любовна декларация на друг любовник. 5 любовни съобщения се съхраняват на тайно място и един ден някой ги изпраща на получателите.

Целият живот на момичето от този момент се обърна с главата надолу. Едно от момчетата дойде с неочаквана идея - да има афера с проста Лара.

Харизматичен популярен герой и романтично наивно момиче - сюжетът в никакъв случай не е оригинален, но филмът предизвиква ярки чувства дори у възрастна публика, у хора, които не са забравили младостта си.

2. Love, Rosie (2014)

Образ
Образ

Режисьор:Кристиан Дитър.

Сърдечна любовна история, пренесена през годините. Алекс и Роузи са отдавна възрастни хора, всеки със собствен уреден живот, но никога не са забравили времето, когато са били заедно.

Момчетата са израснали заедно, имат много общи неща и няма тайни един от друг, изглежда, че им е писано да станат идеална двойка в бъдеще. Но бременността на Роузи имаше фатален ефект върху отношенията на героите. Вече всеки има собствен живот.

Лека, понякога наивна картина, с красиви актьори, приятна музика, отлична операторска работа.

3. Хей Джули! (2010)

Образ
Образ

Режисьор:Роб Райнър.

Една любезна искрена снимка ще ни запознае с много интересни герои, но основният интерес са тийнейджърките Джули и Брайс.

Момчетата растат в семейства с различен начин на живот, те са много различни, напористо момиче и инфантилно момче. Първоначално тя му дава твърде много знаци на внимание и момчето е обременено от това. Но с възрастта той самият започва да достига до Джули и тя вече има съвсем различни искания.

Авторите разказват историята от името на всеки от героите поред, разкривайки ситуацията през очите на един от героите. Филмът ни запознава с живота на различни слоеве на американското общество през 50-те години, отношенията между деца и родители, съседи, семейни конфликти.

4. Хубаво е да бъдеш тих (2012)

Образ
Образ

Режисьор:Стивън Чбоски.

Чарли има огромно психологическо бреме върху душата си, той мисли и страда много, той е срамежлив, скромен и неуверен в себе си. Човекът е самотен, загубил е най-добрия си суициден приятел, детството му е помрачено от смъртта на любимата му леля. Но Сам и Патрик, нови познати, помагат на Чарли да промени живота си и показват на момчето колко ярък и многостранен може да бъде светът наоколо.

Самият режисьор е автор на сценария и книгата, така че картината за тийнейджърите, техните желания, разочарования и първи любови се възприема много добре от хора от различни поколения. Няма нищо морално в това, напротив, гледането му ще накара мнозина да изпитат носталгия по младостта.

5. Почти седемнадесет (2016)

Образ
Образ

Режисьор:Кели Фримон.

Надин не обича по-големия си брат и го ревнува от дете. Когато приятелката й се влюбва в него, момичето губи ориентация. Кристин е основният изход в живота на Надин, тя буквално обожава приятеля си.

Героинята ще получи помощ от неочаквана страна - от провален учител. С неговия пример Надин ще се увери, че не само тя има проблеми и ще види другите в различна светлина.

Лентата разказва за типични тийнейджърски проблеми - егоизъм, младежки максимализъм, с които почти всеки от нас се сблъсква в ученическите години.

6. С любов, Саймън (2018)

Образ
Образ

Режисьор:Грег Берланти.

Картина от гимназиалния живот, израстване на тийнейджъри, насилие, сблъсъци със света на възрастните и тийнейджърска хомосексуалност. Темата за толерантността става все по-шумна и това е историята на едно гей момче, което се опитва да се свърже със света, да открие себе си и своята сексуалност.

7. Лесен ученик (2010)

Образ
Образ

Режисьор:Уил Глук

Срамежливата Олив учи в провинциално училище, тя е наивна и живее в напълно невинни интереси. Но кой на 17 години не мечтае да се прослави като фатална изкусителка? И Олив разказва на приятелката си за измисленото гадже, което веднага става известно на всички наоколо.

В очите на своите съученици момичето се превръща от типичен маниак в развратен човек. Момчетата започват да я поглъщат с очи, момичетата ревнуват, но главният герой изобщо не е доволен от това.

8. Вината в нашите звезди (2014)

Образ
Образ

Режисьор:Джош Буун.

Драматична история на момиче, което се бори с рака. Хейзъл има рак и вижда живота само от тъмната страна.

Но срещата с Огъстъс променя всичко – човек със същата диагноза като тази на Хейзъл просто блести от оптимизъм и жажда да улови всеки светъл момент. Влюбените тръгват на невероятно пътешествие, където ще се насладят на всеки момент и откъдето, уви, никога няма да се върнат.

По време на цялата картина зрителят страстно ще съпреживява героите. Тяхната любов е толкова силна, че ги принуждава да се включат в битката за живот в момент, когато изглежда, че е безсмислено да се прави нещо.

9. 10 причини, поради които те мразя (1999)

Образ
Образ

Режисьор:Джил Юнгер.

Бианка и Кат нямат майка, а баща им е твърде строг. Затова той не позволява на по-младата Бианка да излиза с Камерън, докато не намери гадже за по-голямата Котка.

В резултат на това влюбен млад мъж наема човек за Кат - побойника Патрик. В хода на филма научаваме, че синьото чорапче на Кат изобщо не е заядлив, а мил, нежен човек, а Патрик има фина душа. Интересно е да се наблюдава как постепенно се разкриват характерите на героите, как те постепенно преминават от отхвърляне към романтични чувства.

Лентата е базирана на историята от комедията на Шекспир "Укротяване на опърничавата".

10. Simple (2015)

Образ
Образ

Режисьор:Ери Сандел.

Бианка е обикновено момиче, което се чувства страхотно, докато не разбере, че е етикетирана като простачка. Приятелките се възползват от нейната компания, защото на фона на неестетичен спътник изглеждат по-добре.

Но героинята не се вбеси и не се предаде, напротив, тя даде всичко от себе си, за да стане най-якото момиче и да спечели сърцето на местния сърцеразбивач.

Популярна тема