Филми и сериали, подобни на "Дневниците на вампира": списък от 10 филма, заснети като известното телевизионно шоу за съвременните кръвопийци

Съдържание:

Филми и сериали, подобни на "Дневниците на вампира": списък от 10 филма, заснети като известното телевизионно шоу за съвременните кръвопийци
Филми и сериали, подобни на "Дневниците на вампира": списък от 10 филма, заснети като известното телевизионно шоу за съвременните кръвопийци
Anonim

Филмите за вампири и други представители на живите мъртви от този тип винаги са се радвали на голямото внимание на публиката. Причината за това е интересът на човек към свръхестествени същества, безопасно предаван от поколение на поколение.

Ако първоначално режисьорите са си представяли вампирите като кръвожадни зли създания или нещо подобно, то с течение на времето образът им се е променил. Например кинематографичният Дракула е изтънчен аристократ, а героят от Дневниците на вампира е истински красавец, в когото е влюбено младо момиче.

Съвременните режисьори са отишли ​​дори по-далеч - в техните проекти има герои, които не приличат на духовете от миналото. И можете да се уверите в това, като се запознаете със списъка с филми и сериали, подобни на Дневниците на вампира.

1. Свръхестествено (2005–…)

Образ

Режисьор:Робърт Сингър и др.

Сюжетът се основава на пътуване из Америка на двама братя, които постоянно се сблъскват с различни видове зли духове и се сблъскват с тях. По пътя сериалът разказва за семейните ценности, за американския хинтерланд от 70-те години. Зрител, който не е запознат с реалностите, ще види крайпътни мотели, барове отвътре, ще се вози на рядка кола, ще слуша музиката от онези времена.

Феновете на научната фантастика и ужасите ще харесат как авторите са интерпретирали легендите и страшните истории, познати на човечеството от древността. Интересът пламва от серия към серия и в продължение на 15 години зрителят съпреживява героите, които спасяват света от неземните немъртви, изпитвайки болка, страдание и радост от победата с тях.

2. Интервю с вампир (1994)

Образ

Режисьор:Нийл Джордан.

Лента, превърнала се вече в класика на жанра. Отлична работа на декоратори, костюмери, оператори и актьори.

Млад репортер интервюира вампира Луи, който разказва историята на неговото прераждане. Грациозният харизматичен таласъм изобщо не е обременен от позицията си и не е сам, оказва се, че в Париж има цял театър, който се ръководи от древния вампир Арман.

Филмът е необичайно живописен и се създава впечатлението, че всички зли духове съществуват в действителност, че това не е измислена история. Дори тези, които не харесват подобни истории, ще бъдат възхитени от естетиката на лентата.

3. Лунна светлина (2007–2008)

Образ

Режисьор:Fred Tua et al

Поредицата е посветена на вампирите, които съществуват сред нас, адаптирани към нашата реалност и дори се опитват да помогнат на хората.

Разказва се за определен герой, частен детектив, който се оказва вампир. Мик не се вписва в представата ни за кръвопиец, спи във фризер вместо в ковчег, не се влияе от обичайните средства - разпятие, светена вода, дори не се превръща в прилеп.

Единственото нещо, от което Мик се страхува, е дневната светлина. Героят на поредицата е толкова откровен, че неволно, вместо отхвърляне, зрителят започва да му съчувства и да съчувства. Оказва се, че бедният човек не винаги е бил вампир, но е станал такъв след ухапването на булката и все още мечтае да се върне към предишната си същност.

4. Истинска кръв (2008–2014)

Образ

Режисьор:Michael Lehman et al

В седем сезона на сериала говорим за истински и фалшиви вампири.С изобретяването на кръвен заместител много представители на това племе престанаха да представляват опасност за хората и преминаха към сурогат. Но има и истински вампири, които не желаят да се откажат от кръвожадните си навици.

"Добрият вампир" Бил Комптън се сприятелява с четещата мисли сервитьорка Суки и тази двойка става обект на внимание не само на братята вампири, но и на обикновените жители от предградията на Ню Орлиънс. Съюзът на вампир и телепат вече е интересен сам по себе си и този интерес умело се нагрява в хода на сюжета.

5. The Ancient Ones (2013–2018)

Образ

Режисьор:Матю Хейстингс и др.

Ню Орлиънс, както се оказва, преди е бил управляван от вампири, наричащи себе си Оригиналите. И сега три древни същества се завръщат и се опитват отново да се борят за властта над града, където вампири вещици и върколаци са свили уютно гнездо за себе си.Техният живот и интриги са посветени на 5 сезона на сериала The Originals, в който действат герои от проекта Дневниците на вампира.

Тримата главни герои - Илайджа, Ребека и Клаус - са представители на едно и също семейство на Древните, но вътрешното им разглобяване не се различава от човешкото. Вампирите, като хората, са много различни - хитри и жестоки, мили и любящи. Сериалът чрез образите на неземни сили безпощадно разкрива пороците на нашето общество.

6. Върколак (2011–2017)

Образ

Режисьор:Russell Mulcay et al

Скот Маккол е просто момче от провинцията, поради случайно ухапване той се превръща във върколак и много проблеми се стоварват върху него. Трудният живот на Скот е допълнително усложнен от свръхестествения аспект.

Но авторите са отишли ​​по-далеч, приятелката на Скот Алисън е дъщеря на истински ловец на вампири!

Трудно е сериалът да се отнесе към определен жанр, той е смесица от мелодрама, комедия, семейна сапунка, фентъзи и ужаси. Малко вероятно е да е интересен за възрастен зрител, но е доста подходящ за тийнейджърска аудитория.

7. Здрач (2008)

Образ

Режисьор:Катрин Хардуик.

Сценарият за филма "Здрач" е адаптация на едноименната вампирска сага на Стефани Майърс. Филмът получи ентусиазиран прием, особено от женската публика.

Героите на филма са сладко момиче и очарователен вампир изкусител. Любовната история на тези двама герои и всякакви интриги на аристократичните вампирски кланове са основните компоненти на сюжета.

Лентата създава невероятна атмосфера, а романтичният привкус, музикалният съпровод и брилянтната работа на операторите потопиха милиони треперещи сърца в този свят и всеки намира нещо свое в картината.

8. Бъфи, убийцата на вампири (1997–2003)

Образ

Режисьор:Джос Уедън и др.

Сериал, превърнал се в култ сред поколения гимназисти.

Момичето Бъфи е надарено със специални свойства и под ръководството на Надзирателя (библиотекар Рупърт Джайлс) се превръща в истинска гръмотевична буря от неземни сили.

Изненадващо, в никоя от поредицата на проекта няма повторения, тя е ярка, информативна, изпълнена с хумор. Героите израстват, решават проблемите си и, въпреки фантастичния сюжет, проблемите на героите са съвсем реални.

Бъфи, разбира се, е готина, но нейният пример ни показва, че да притежаваш суперсили е трудно, защото трябва да поемаш отговорност за другите всеки ден и да вземаш трудни решения.

9. Secret Circle (2011–2012)

Образ

Режисьор:Liz Friedlander et al

Както често се случва в подобни филми, историята се развива в малък град, където са заровени много тайни.Подобна тайна разкрива и Каси Блейк, дошла на гости при баба си. Момичето се оказва потомствена вещица и именно нейната поява е чакана дълго, за да стартира магическият сценарий.

Цялата история е пропита с мистика и романтика, като любовния дует на Каси и Адам, вещицата и вещерът.

Сериалът има всичко, за да има успех сред тийнейджърите - целувки, задушевни разговори, магия и сладки герои.

10. Blood Call (2010–2015)

Образ

Режисьор:Steve DiMarco et al

Героинята на канадския сериал Бо е представител на сукубите, но е израснала сред хората.

Първоначално момичето не знаеше за своята същност, но когато очите й бяха отворени и предложиха да избере тъмната или светлата страна, Бо избра хората. Крадецът Кейси става приятелка на Бо и те си проправят път през живота заедно.

Жанрът на сериала е труден за назоваване, той е смесица от фентъзи, драма, комедия и научна фантастика.

Популярна тема