10 отговора на любопитни въпроси, задавани дори от тези, които не гледат футбол

Съдържание:

10 отговора на любопитни въпроси, задавани дори от тези, които не гледат футбол
10 отговора на любопитни въпроси, задавани дори от тези, които не гледат футбол
Anonim

Футболът е най-популярната игра в света! И нито феновете, нито самите играчи, нито дори тези, които стоят далеч от него, могат да спорят с това.

Ако някой от вашето домакинство е голям футболен фен и не пуска дистанционното по време на мач, тогава имате две възможности: да страдате и да се примирявате или да обичате играта! И тайно, за това дори не е нужно да го разбирате.

Събрахме 10 въпроса, свързани с футбола, над които се замислиха дори тези, които не са запалени фенове. Нека разберем!

1. Кои извеждат тези деца на терена с играчите?

Всички сме виждали поне веднъж как преди началото на мача играчите излизат на терена с децата си. Така че момчетата, които водят играчите на терена, най-често са ученици от футболните академии на стадионите, където се играе. Понякога победителите в различни конкурси и състезания получават правото да влязат на терена с футболист. Тази традиция мотивира младите момчета да побеждават и символизира приемствеността на поколенията.

Навлизане в полето през очите на дете

<iframe<img src=""https://www.youtube.com/embed/Hym1tiqfLts?feature=oembed"

"

Но играчите на Аякс веднъж нарушиха традицията. Но това трогна феновете още повече, защото в чест на Деня на майката играчите излязоха на терена с майките си.

Играчи на клуб Аякс с техните майки

Nog дори genieten van de opkomst van de Ajax-spelers en hun moeders! moederdag ajacam pic.twitter.com/x0uocZe1nQ

2. Какво ще кажете за играча, който си отбеляза автогола?

Разбира се, автоголът е най-лошото нещо, което може да се случи в един мач. Възмущават се и отбора, и феновете, а най-вече самият играч! Такава грешка може да промени резултата от играта. Но всички грешат. И отборът знае за това, така че се опитва да подкрепи играча. Така че не се притеснявайте, екипът му няма да обиди. (Трудно е да се гарантира за треньорите, те са страхотни момчета)

Срамен автогол. Въпреки че понякога не е обиден?

3. Защо играчите си разменят фланелки след мач?

Размяната на тениски е традиция, която не се среща в други спортове освен във футбола! След мача играчите разменят фланелки с опонентите си в знак на взаимно уважение.

На Световното първенство през 1970 г. Бразилия победи Англия с 1-0, след което двама популярни играчи Пеле и Боби Мур си размениха фланелки в памет на играта и в знак на признание. Така две футболни звезди започнаха традиция.

Легендарна снимка. Пеле и Мур, 1970

Изображение alt=

4. Защо не използват тактики от анимационния филм за казаците във футбола?

Всеки, който някога е гледал анимационния филм "Как казаците играха футбол", макар и на шега, но със сигурност си зададе този въпрос. И наистина, защо?

Припомнете си: в карикатурата немците играха срещу казаците и, разбира се, използваха любимата си строителна тактика - прасе. Те не успяха да спечелят, но вариантът изглежда надежден! Обградете топката и спокойно, в стегнат ринг, влезте във вратата на противника.

Възможно ли е?

Както се оказа, в отговор на такава атака, противниците имат право да застанат пред движеща се група футболисти и да паднат на тревата в случай на сблъсък. В този случай се записва нарушение от страна на атакуващия отбор - бутане. И толкова добър план беше…

5. Защо вратарят скача в грешната посока при наказателни удари?

Седнали на дивана, обичаме да се караме на играчите. И не е от зло! В момента на провала изглежда, че с едно мощно усилие на волята щяхме да променим изхода на мача. Следователно за зрителя е много трудно да гледа дузпата. „Е, защо скачаш надясно, той удря левия ъгъл!“Приятели, не правете това. Нека обясним всичко сега.

Вратарят трябва да скочи за топката ПРЕДИ противникът да ритне, защото скоростта на топката е по-бърза от тази на вратаря. Най-често играч, който изпълнява дузпа, пробива ъгъла, който е естествен за него (за десничар - ляв, за левичар - десен). Оптимално е вратарят да скочи до естествения ъгъл, но решението кой ъгъл да стреля се взема на случаен принцип. Така че не се карайте на вратаря, решението му имаше стратегия. Просто лош късмет днес.

Дузпите са най-напрегнатата и вълнуваща част от играта

<iframe<img src=""images/001/image-1911-16.jpg"

"

6. Кой се нарича дванадесетият играч в отбора?

Във футболния отбор има 11 играча. Но екипът може да бъде попълнен и от кого? Дванадесетият играч в отбора обикновено се нарича фен. Футболните фенове се считат за най-преданите фенове, така че не могат да бъдат считани за част от отбора. Те ходят на мачове на своите отбори, дори ако те се провеждат в други градове и държави, радват се на победите на играчите и плачат, ако претърпят поражения. Футболът е заразителна игра!

Кловис Фернандес е най-големият фен на Бразилия

src="https://i.bookseriesclub.com/images/001/image-1911-17-j.webp"<img

Образ

7. Откъде идва традицията да се правят вълни на трибуните?

Понеже говорим за феновете, няма как да не споменем най-зрелищната проява на техните емоции. Разбира се, говорим за вълната! Подобно на много традиции, вълната се появи случайно. За негова родина се смятат стадионите на американските университети, но вълната е фиксирана като забавление за феновете по време на футболен мач в Мексико. След почивката играчите не излязоха на терена дълго време, а организаторите започнаха да прехвърлят наградни топки по трибуните, за да занимават по някакъв начин феновете. Зрителите аплодираха техните команди, хаотично ставаха от местата си и така се появи "La-Ola" (вълната).

Целият свят за първи път видя вълната на Световното първенство в Мексико през 1986 г. И разбира се всички я обичаха!

Вълната зарежда фенове и играчи с емоции

<iframe<img />

8. Ако хванете топката, изпратена към трибуните от неточен удар на футболист, можете ли да я вземете?

Ние наистина искаме да вярваме в късмета си, така че всеки трябва да знае отговора на този въпрос. В крайна сметка трябва да мислите за такива неща предварително!

Отговор: разбира се, може да бъдете помолени да върнете трофея, защото той е собственост на отбора или на стадиона. Но ако това не се случи и топката просто бъде заменена на терена, отнемете я.

Интересна история по темата! Дейвид Бекъм на Европейското първенство в четвъртфиналния мач Англия - Португалия прати топката в трибуните при изпълнение на дузпа. Испанецът Пабло Корал, който улови топката, не остана на загуба и я взе при себе си, а след това я обяви на онлайн търг. Продадена е за 28 хиляди евро.

Подобен инцидент се случи на Световното първенство през 2018 г. В мача Швеция-Южна Корея шведският играч чукна топката в подиума, която беше уловена от семейство Меншов, баща Сергей и син Владислав. Но те бяха по-малко проницателни и правеха снимки само с уловена топка.

Баща и син хванаха топката на Световното първенство

src="https://www.youtube.com/embed/-_e3KPfqqZo"<img

Образ

9. Колко струва най-скъпата реклама в историята на футбола?

Футболът е грандиозна игра, следвана от милиони зрители. Марките, чиито доходи зависят от рекламата, със сигурност не могат да пропуснат толкова голяма аудитория. Следователно рекламата е важен източник на доходи за известни играчи, а понякога и за цели отбори.

През януари 2016 г. Adidas сключи най-скъпата сделка в историята на футбола с Реал Мадрид. Сумата на договора беше 1,4 милиарда евро за период от 10 години. Впечатляващо, нали?

Вижте най-скъпата рекламна кампания

<iframe<img />

10. Какво е камера за целувки и как се появи?

Последната точка ще бъде най-славната традиция, която спортът ни е дал. Kiss Cam (камера за целувки) се появи от началото на използването на табла за бейзболни игри. Екранът показваше не само моментите от мача, но и феновете. Двойките, попаднали в обективите, често се целуваха, което много радваше публиката. По-късно става задължителна дейност. Камерата за целувки улавя двойката и ги довежда до таблото. Ако една двойка откаже да се целуне, тя е освирквана от целия стадион. Такива правила. Най-смешното е, че понякога хората, които се появяват на екрана, са роднини помежду си или изобщо не се познават. Така че стадионът едва ли ще стане подходящ за първа среща.

Камерата за целувки винаги е забавна

Феноменът на играта е, че дори тези, които не могат да се нарекат футболни фенове, със сигурност са гледали мача поне веднъж. Финалите на Световното първенство се гледат от половината от световното население - това са 3,5 милиарда души! А другата половина ще започне да гледа футбол след тази статия. Ами сега!

Оле-оле всички!

Популярна тема