Филми и телевизионни предавания, подобни на The Witcher от 2019 г. на Netflix: списък с 15-те най-добри снимки с подобен сюжет

Съдържание:

Филми и телевизионни предавания, подобни на The Witcher от 2019 г. на Netflix: списък с 15-те най-добри снимки с подобен сюжет
Филми и телевизионни предавания, подобни на The Witcher от 2019 г. на Netflix: списък с 15-те най-добри снимки с подобен сюжет
Anonim

Съвременната кинематография много успешно пренася истории от страниците на добре познати и обичани приказки и фентъзи на екрана, а на зрителя остава само да се настани удобно на стола и да се впусне в приключение, потапяйки се в света на магията и магически същества, където битката между доброто и злото може да продължи няколко часа и може да продължи няколко сезона.

Каним ви да разгледате списъка с 15-те най-добри филма и телевизионни предавания, подобни на свежия "The Witcher" от 2019 г. от Netflix, със също толкова завладяващи истории за чудовища и принцеси, смели рицари и коварни владетели, както и други герои, които трябва да присъстват в истории като адаптации на романи на Анджей Сапковски.

1. Game of Thrones (телевизионен сериал 2011-2019)

Образ

Създатели:David Benioff, D.B. Вайс.

Властта над Седемте кралства и Железния трон е съсредоточена в ръцете на крал Робърт Баратеон. Неочакваната смърт на главния съветник принуждава владетеля да тръгне на север, за да убеди стар приятел, лорд Едард Старк, да поеме задълженията на Ръката. Робърт планира да затвърди семейната връзка, като ожени сина на Джофри за дъщерята на Старк.

Въпреки това, той не е сам в тревогите за бъдещето на короната. Коварната му съпруга има собствени претенции за трона, от другата страна на морето семейство Таргариен крои планове да завладее Вестерос, а лошите новини отзад стената за Белите пешеходци само ескалират ситуацията в Седемте кралства.

2. Братя Грим (2005)

Образ

Режисьор:Тери Гилиъм.

Братята Уил и Джейкъб са "страхотни" авантюристи. Те измислят истории за зли духове, плашат с тях жителите на населените места и организират представление с изгонване срещу заплащане.

Славата на великите дела върви пред дуото и сега главните герои получават истинска задача: няколко момичета изчезнаха в едно от селата и изглежда, че нещата тук наистина не биха могли да се оправят без магия. Момчетата ще трябва да посетят омагьосаната гора и да се срещнат с нейната красива и опасна обитателка Огледалната кралица.

3. Страшни приказки (ТВ сериал 2014)

Образ

Създател:Джон Логан.

Вечерите по улиците и в къщите на британската столица се случват зловещи събития. Ужасни същества от различни видове атакуват жителите на града, но има герои, които могат да отвърнат на бушуващите зли духове.

Лорд Малкълм Мъри, заедно с мистериозната и красива Ванеса Айвс, събира екип от необикновени хора, за да се противопостави на тъмната сила и да намери дъщерята Мина, отвлечена от неизвестно създание.

4. Ван Хелсинг (2004)

Образ

Режисьор:Стивън Съмърс.

Ван Хелсинг, борец срещу злите духове, по инструкции на Ватикана, е на път за Трансилвания. Там безсмъртният граф Дракула и неговите булки вампири държат обикновените смъртни на разстояние.

Пристигайки на мястото, главният герой намира съмишленик в лицето на принцеса Анна. В компанията на красивия и верен слуга Карл, Ван Хелсинг, въоръжен до зъби с чесън и други атрибути, влиза в ожесточен двубой с кръвопийците.

5. Грим (ТВ сериал 2011-2017)

Образ

Създатели:Дейвид Грийнуолт, Джим Куф, Стивън Карпентър.

Ник Буркхард е детектив в Портланд, излиза с очарователната Джулиет и е на път да й предложи брак. Неочакваното посещение на леля Мари обаче прави сериозни корекции в живота на един мъж.

Оказва се, че той е потомък на ловците от семейство Грим. Той е в състояние да различи нечовешка същност зад човешка маска, което означава, че оттук нататък неговата мисия е да защитава обикновените смъртни от представители на свръхестествения свят.

6. Викинги (ТВ сериал 2013-…)

Образ

Създател:Майкъл Хърст.

Представителят на викингското племе Рагнар Лотброк извършва успешен набег в земите на англосаксонска Великобритания. Вярно е, че лъвският пай от плячката при завръщането трябва да бъде даден на местния владетел, но смелият воин скоро ще отхвърли този ярем, убивайки ярла в дуел.

Самият Рагнар става собственик на тази титла. Очакват го страхотни неща: дълги пътувания, междуособици, срещи с красиви дами и коварни врагове и … щурмуването на Париж

7. Тюдорите (ТВ сериал 2007-2010)

Образ

Създател:Майкъл Хърст.

Младият и амбициозен владетел на Англия, Хенри VIII, е пълен с грижи и тревоги по въпроса за наследяването на трона. Около него се плетат интриги и заговори с участието на по-богато благородство с помощта на съседни сили, а единственото му законно дете е дъщеря му Мария.

Изкусителната красавица Ан Болейн обещава да помогне на краля да се сдобие със син-наследник, при условие че са законно женени.

Между другото, настоящият изпълнител на ролята на Вещера Хенри Кавил също се появи в този сериал.

8. Имало едно време (ТВ сериал 2011-2018)

Образ

Създатели:Едуард Кицис, Адам Хоровиц.

Ема Суон празнува своя 28-ми рожден ден сама.Тя живее и работи в Бостън и все още няма семейство или приятели. Изведнъж момчето Хенри чука на вратата на дома й. Той твърди, че е син на главния герой и моли да отиде с него в град Storybrooke.

Той обяснява, че обитателите му са били приказни герои от миналото, но поради интригите на Злата кралица са затворени на място, където времето е спряло и няма щастие. Ема не вярва на думите на момчето, но се съгласява да го заведе при мащехата си в Сторибрук.

9. Тъмни материали (ТВ сериал 2019)

Образ

Екранна версия на трилогията на Филип Пулман.

Лира е отгледана в Джордан Колидж до дванадесетгодишна възраст. Тя е оставена тук от чичо си, изследователя Асриел. Самият той непрекъснато пътува и внася объркване в умовете на учените от Оксфорд с полярните си открития и твърдения за съществуването на други светове.

Момичето също мечтае да изследва непознатото на Северния полюс с чичо си, но засега има възможност да отиде в Лондон с мистериозната дама Мариса Колтър. Преди да напусне учителя на колежа, Лира получава алетиометър, устройство, което показва истината.

10. Властелинът на пръстените (трилогия, 2001-2003)

Образ

Режисьор:Питър Джаксън.

Пръстенът на Тъмния лорд Саурон попада в ръцете на младия хобит Фродо. Магьосникът Гандалф, приятел на главния герой, подозира неговата голяма сила и че ако се върне в ръцете на създателя, всички живи същества ще претърпят проблеми. Има само един начин да се отървете от съкровището: хвърлете го в пламъците на планината Дум. Пътят до тези земи обаче е далечен и много опасен.

Фродо решава да поеме тази мисия върху крехките си рамене. Заедно с него група за подкрепа, състояща се от приятели хобити, магьосник, джудже, елф и двама отлични воини тръгва на пътешествие.

11. Последното кралство (ТВ сериал 2015-…)

Образ

Телевизионна адаптация на Saxon Chronicle на Бърнард Корнуел.

По време на следващото нападение срещу заселването на англосаксонците, ярл Рагнар оставя жив младия Утред, който го удари с наглост и смелост. Отгледано в лагера на викингите, момчето израства в безстрашен войн. Скоро неговият осиновител умира в ръцете на предател от племето.

Огънят на отмъщението бушува в сърцето на Утред и с него идва моментът да избирате между противоборстващите страни: саксонците и викингите, и не е лесно за представител на англосаксонското благородство от кръв, но с душа на смел воин.

12. Кралство (ТВ сериал 2019)

Образ

Режисьори:Kim Sung-hoon, Park In-jae.

Корейският щат Чосон след войната. Болният владетел умира, но не съвсем - той се превръща в подобно на зомби чудовище, което поглъща човешка плът. Престолонаследникът Ли Чанг се опитва да се срещне с него, но не успява, защото ужасната тайна на суверена е внимателно скрита.Скоро младият мъж все пак научава за трансформацията, която се е случила с баща му, а не само…

Кралството има нов сериозен проблем и Ли Чанг тръгва да търси лек.

13. Лабиринтът на Пан (2005)

Образ

Режисьор:Гилермо дел Торо.

Офелия се мести във военния лагер на втория си баща с бременната си майка. Капитан Видал активно се бори с бунтовнически групи, които се противопоставят на диктатурата на Франко. Мъжът не се интересува от доведената си дъщеря, той очаква с нетърпение появата на сина си.

Едно любознателно момиче веднага след пристигането си намира наблизо стар каменен лабиринт, който заинтригува млад фен на приказките. Неговите коридори ще отведат главния герой до един от тях.

14. Хобитът (трилогия, 2012-2014)

Образ

Режисьор:Питър Джаксън.

Хобитът Билбо Бегинс, неочаквано за себе си, става участник в поход до Самотната планина. Компания от 13 джуджета, водена от прогонения крал Торин Дъбощит, е решена да си върне изгубените земи и съкровища, като се бие с огнедишащия дракон Смог.

По пътя към чудовището, героите ще се изправят пред много неочаквани срещи и изпитания. Билбо също няма да избяга от съдбовно запознанство, след което ще стане собственик на истинско съкровище - Пръстена на всемогъществото.

15. Мандалорецът (ТВ сериал 2019)

Образ

Създател:Jon Favreau.

Изминаха пет години от упадъка на Галактическата империя. Самотен мандалорски воин е принуден да живее в покрайнините на галактиката, изкарвайки прехраната си, като търси и доставя престъпни елементи. Накрая той получава поръчка от уважаван клиент, който планира да се изплати на ловеца на глави с бескарска стомана.

Има много малко информация за целта, но главният герой успява да разбере нейното местоположение. След като се справя с пазачите, мандалориецът открива, че плячката, която те така яростно са защитавали, е зеленоухо същество.

Бонус: Вещерът (ТВ сериал 2002)

Образ

Режисьор:Марек Бродски.

На седемгодишна възраст Гералт влиза в Ордена на вещиците. Той претърпява цяла поредица от мутации и тестове, но с чест преминава всички трудности и се превръща в истински вещиц, чиято мисия е да защитава хората от чудовища.

Въпреки това, от самото начало, героят беше различен от своите братя. Той не беше просто машина за унищожаване на зли духове, но успя да покаже чувства и емоции. И освен всички видове чудовища и мистични създания, Гералт трябва да се бори с чудовища в човешка форма: изнасилвачи, убийци и предатели.

Популярна тема