Най-красивите животни в света: 15 сладки сладки животни от нашата планета с имена и снимки

Съдържание:

Най-красивите животни в света: 15 сладки сладки животни от нашата планета с имена и снимки
Най-красивите животни в света: 15 сладки сладки животни от нашата планета с имена и снимки
Anonim

Природата на планетата Земя е единен жив организъм, безкрайно красив и разнообразен. Всеки негов елемент, подобно на детайл от добре смазан механизъм, има своето предназначение и е уникален по свой начин. Животинският свят е най-съвършеното и невероятно творение сред другите.

Опасни и безобидни, миниатюрни и огромни, ярки и незабележими - всички негови представители са толкова естествени и прости в проявленията си и затова красиви. Нашата селекция от 15 най-красиви животни в света.

1. Фенек

Образ

Това бебе лисица живее в пустините на Африка. Най-важното предимство на едно очарователно създание са големите уши. Размерът им достига 15 см със средна дължина на тялото 30 см и тегло един и половина килограма. Функционалността на "локаторите" е много важна: те предават най-малкото шумолене наблизо и също действат като термостати. Фенеките живеят в малки стада от 10 индивида, всеядни са и могат дълго време без вода.

Между другото, по-малка версия на браузъра Mozilla Firefox, предназначена за мобилни устройства, е кръстена на тази миниатюрна лисица Fennec.

2. Бял лъв

Образ

Дори сред кралете на животните има индивиди с изключителна кръв и нюанси. Животното дължи такъв рядък и впечатляващ цвят на левцизма или липсата на пигментация на външната покривка.Такава мутация отличава животното от фона на неговите роднини и му пречи да съществува в естествената среда, тъй като не позволява да се скрие, да проследи плячка и да стане един от своите в прайда.

В момента има около 300 бели лъва и те живеят главно в резерватите на Южна Африка, където тези величествени красавици със сини и бежови очи могат да се чувстват относително сигурни.

3. Арктическа лисица

Образ

Арктическа лисица, собственик на безупречно дебело бяло кожено палто, перфектно адаптирано към зоните на тундрата и горската тундра. В такъв суров климат животното е непретенциозно в храната: храни се главно с гризачи и риба, но няма да откаже горски плодове и билки. Норите на арктическата лисица са сложни лабиринти, които могат да се използват от векове.

През зимата те водят предимно номадски начин на живот и са в състояние да изминат хиляди километри в търсене на храна.

4. Малка панда

Образ

Това животно с яркочервен цвят и очарователна муцуна на миеща мечка е избрало да живее в южните провинции на Китай, както и в Бутан и Непал. Въпреки че пандата е причислена към разреда на месоядните, основният източник на храна за нея са листата и издънките на бамбук.

Котка мечка прекарва половин ден в хранене и посвещава втория ден на сън. Въпреки доста тромавия си вид, животното перфектно се катери по дърветата, получава храна там и се крие от опасност.

5. Белек

Образ

Това очарователно снежнобяло сладко бебе е малко на арфа или каспийски тюлен. Носи атрактивното си палто само няколко седмици, докато е до майка си и се храни с нейното мляко. Между другото, съдържанието на мазнини в него е около 50%, а протеинът може да наддава с 3 кг дневно.

Сълзите в очите на бебето предизвикват специална нежност и съжаление у мнозина, но това е само естествена способност за овлажняване в условията на суши. Няколко седмици по-късно женската оставя по-силно малко, започва процесът на линеене и трансформацията в обикновен млад индивид с незабележителното име serk.

6. Черната пантера

Образ

Цветът на мистериозната и грациозна котка се обяснява с високото съдържание на черен пигмент в кожата и козината. Пантера има много впечатляващи параметри: дължината на тялото достига 2 метра, а теглото - 60 кг. Това е истински хищник: силен, бърз и пъргав. В преследване на плячка животното може да достигне скорост до 80 км/ч.

Ловува предимно през нощта: камуфлажният цвят и безшумното движение не оставят шанс на жертвата. През деня пантерата предпочита почивка, установявайки се сред клоните. Магическото и величествено животно е част от символиката на много култури.

7. Розов делфин

Образ

Този воден бозайник е избрал реките Амазонка и Ориноко за свое местообитание. Розовият тон на кожата вече е придобит от възрастен и не променя цвета си до старост. Амазонските делфини предпочитат да останат сами, изключение правят женските с малки. Когато общуват със своите съплеменници, те често проявяват агресия.

Речните делфини са много активни по всяко време на денонощието и въпреки че са по-бавни от другите видове, компенсират повече от това със своята маневреност и добър апетит. Един индивид може да поеме до 12 кг речна плячка на ден.

8. Полярен вълк

Образ

Силен и красив хищник с гъста сребриста козина е избрал за местообитание суровите територии на Арктика и тундрата. Подвидът се отличава с изключителна издръжливост: не се страхува от изключително ниски температури, дълго отсъствие на слънчева светлина и глад в продължение на седмици.

Вълците се събират в глутници от до две дузини копия, вътре в тях е ясно изградена йерархия. Ловуват предимно елени и мускусни говеда. Вълците са търпеливи и могат да преследват плячка с часове.

9. Мандарина

Образ

Тази малка патица (теглото й варира от 500 g) привлича вниманието преди всичко с яркото си и красиво оперение. И ако женските изглеждат достатъчно скромни, тогава драконите учудват с бунт от цветове в роклята. Може да има голямо разнообразие от нюанси: от червено и оранжево на главата до синьо и лилаво на тялото.

За разлика от другите, този представител на семейството на патиците се чувства доста комфортно на клоните на дърветата и всичко това благодарение на наличието на малки нокти на лапите. Можете да срещнете птица в Китай, Япония, както и на Сахалин и в Приморие. В Китай чифт мандарини се смятат за символ на вярност.

10. Голяма панда

Образ

Националното съкровище на Китай, очарователната черно-бяла бамбукова мечка, вече покори останалия свят със своята красота и фотогеничност. Въпреки внушителните си размери и теглото на средностатистическия индивид е 100 кг при височина 150 см, това животно не може да не предизвика умиление и усмивка.

Гигантско "плюшено" мече с черни петна около очите е специализирано в яденето на бамбук и може да го прави самоотвержено до 12 часа на ден, изяждайки до 30 кг от растението.

11. Лемур

Образ

Поради невероятните отворени очи този бозайник може да бъде сбъркан със създание от друга планета. Дори името му се превежда от латински като "призрак". Въпреки това животното се заселва на напълно земен остров Мадагаскар.

В допълнение към интересното изражение на очите, напомнящо или за крайна степен на удивление, или за страх, лемурът може да се похвали и с луксозна дълга опашка. С негова помощ животното общува със своите роднини и умело балансира, скачайки по клоните, на които прекарва по-голямата част от времето си.

12. Амурски тигър

Образ

Този могъщ северняк, избрал огромните пространства на Хабаровск и Приморски територии, е вписан в Червената книга поради малката популация. Хищникът може да достигне 3,5 м дължина с телесно тегло 250 кг. За да оцелее в сурови метеорологични условия, козината на амурския тигър е по-дебела от тази на събратята му, а върху корема е разположен слой мазнина с дебелина 5 см, който предпазва от леден вятър.

За да се изхранва, а нуждата от месо е 10 кг на ден, голямата котка постоянно ловува, а площта под неин контрол може да достигне 800 км2.

13. Коронован гълъб с ветрило

Образ

Както се оказа, не всички птици от семейството на гълъбите са скучни и незабележими. Жител на Нова Гвинея, коронован гълъб с ветрило е ярко доказателство за това.Цветът на този кралски луксозен пернат е проектиран в синкави и сини тонове, а основната характеристика е елегантен гребен.

Това е добре дефиниран гребен със сини пера, които имат бели ръбове и придава на птицата царствен вид. За съжаление видът бързо намалява поради големия брой хора, които искат да се сдобият с красиви пера.

14. Полярна мечка

Образ

Полярната мечка е най-големият хищен бозайник на Земята. Гигантските индивиди могат с дължина от 3 метра да достигнат маса на тон. Животното е добре адаптирано към суровите условия на север. Масивно вълнено покривало предпазва от замръзване и маскира сред безкрайния лед и сняг. Спасява животното и солиден слой подкожна мазнина с дебелина 10 см и наличието на вълна по стъпалата на краката и мембраните между пръстите помагат на мечките да плуват перфектно.

Хищникът само изглежда тежък и тромав. Всъщност той се движи доста бързо както по суша, така и по вода.

15. Снежен леопард

Образ

Ирбис, друго име за красивия снежен леопард, живее във високите части на Централна Азия. Този силен и благороден хищник има характерен светлосив цвят с шарка от розетки и плътни тъмни петна и дълга опашка, която е три четвърти от размера на цялото тяло. Леопардите живеят най-често сами в рамките на отделна територия.

Те ловуват големи копитни животни, чиито размери често надвишават параметрите на самия снежен леопард. В търсене на плячка той отива рано сутрин или привечер, а през деня предпочита да почива, седнал на скалите.

Популярна тема