Истинска банда действа в Санкт Петербург! Но не трябва да се страхувате, защото тази банда спасява фронта

Съдържание:

Истинска банда действа в Санкт Петербург! Но не трябва да се страхувате, защото тази банда спасява фронта
Истинска банда действа в Санкт Петербург! Но не трябва да се страхувате, защото тази банда спасява фронта
Anonim

Преди една година в Санкт Петербург се сформира неформална асоциация на местни историци под яркото име "ГЕНГ". През тази година бандата от Санкт Петербург привлече общественото внимание към местната история със своя мощен проект, наречен „Време е за входни врати“. Като част от този проект екипът на GENG подрежда архитектурните детайли във входните врати на града.

Проектът „Време е за входни врати“съществува от малко повече от година, но през това време краеведите са провели над дузина кампании за почистване на уникални архитектурни детайли във входните врати на храм „Св. Петербург. И това е сложна, впечатляваща и благородна работа.

Нека се запознаем с готините момчета!

Краеведска асоциация GENG

Образ

Случи се случайно с входните врати - на една от тях забелязахме керемида, поддържаща вратата, влязохме и видяхме боядисана печка в ужасно състояние. Помислихме си: „Защо не го измием?“Лично аз също бях закачен в тази печка от факта, че много от местните историци писаха за нея в духа на „красотата умира!“, Но никой не се опита да направи нещо. Писахме за това в нашите блогове и четиридесет души се присъединиха към нас, така че в същото време измихме още две входни врати, каза Ксения в интервю за Sobaka.ru.

Същата печка Goga, която стартира проекта. Снимки преди и след

Образ Образ

Генг работи по входните врати заедно с доброволката на Газпром Нефт Ксения Гладких. Всеки може да се включи в акцията! За да направите това, трябва да следвате информацията, която местните историци публикуват в своя Instagram.

Почистване на майолика

Образ Образ

20 майоликови панели украсяват две предни къщи на 17 ред VO, 70. В продължение на много години те бяха покрити с дебел слой мръсотия. Изпрахме 19 броя - оставихме едно като напомняне какво се случва, ако не се грижиш за къщата - сподели Gang в своята VK група.

Ген откри липсващите витражи от началото на 20 век

Образ

Миналото лято местни историци откриха вековни витражи в магазин за стари вещи. Оказа се, че стъклото от предната дограма е било извадено при ремонт на една от къщите преди повече от 10 години. Първоначално момчетата се обърнаха към полицията, но се оказа, че никой не е съобщил за загубата на витражите, а къщата няма защитен статут и следователно витражите не са защитени от закона.Местните историци бяха посъветвани да изкупят обратно очилата, което те направиха.

Преглед след почистване

Образ

Geng все още няма да върне витражите на първоначалното им място. Вероятността историята да се повтори е твърде голяма. Междувременно доброволци се учат как да почистват истинско стъкло от 20-ти век.

Почистване на керамичните вложки на входната врата

Образ Образ

Често има стъклена стена на недоверие между доброволци и жители на стария фонд още при първата среща. И щом обясним какво правим, кажем кои сме, обитателите на тези къщи се стопяват и ни идват на помощ. Без тях би било по-трудно. Кофи, вода, стълби, електричество – всичко това е необходимо при всяка акция, а и винаги има доброволци от входната врата, които чистим.И те също ни хранят със сладкиши и разказват истории за къщата си, сподели Алексей пред списание Sobaka.ru

Почистване на печката в многоквартирната къща на Любищева

Образ Образ

Не беше толкова лесно да се види плочката зад слоя боя. Доброволци работеха на две смени, за да измият боите на водна и маслена основа.

Завършване на работата по почистване

Образ Образ

Отпадъците са оцветени в зелено, за да съответстват на естествения цвят на плочката.

Крайният резултат от два дни работа. Снимки преди и след

Образ Образ

Момчетата показаха как почистват чиниите от началото на 20-ти век от PVC покритие

Вижте тази публикация в Instagram

Под PVC покритието в стария фонд може да има паркет. Или метлах плочки. ⠀ Най-добре е да търсите в коридора на входната врата, в банята, тоалетната или кухнята. PVC е издръжлив. Това е вид пластмасов паркет. Те прикрепиха такова покритие към лепило, което може да се премахне с химия от железария. Можете да опитате "Destroyer B52" (да, като изстрел), или дори по-добре, вземете SU30. ⠀ Технологията е проста - нанасят дебел слой с четка с естествен косъм, поставят произволен пакет / филм отгоре, така че химията да работи по-добре и да мирише по-малко, оставят го за 20 минути. Върнаха се, отстраниха го с шпатула. Основното нещо е да се грижите за ръцете, носа и домашните любимци. ⠀ И ми пишете, ако намерите нещо! Винаги се радвам да видя вашите плочки.

Публикация, споделена от Ксения Сидорина (@mettlachtile) на 4 юни 2020 г. в 6:33 сутринта PDT

На своята страница в Instagram Ксения показва и разказва как можете да почистите PVC покритието от антични плочки. Така член на сдружението иска да докаже, че за такава работа са необходими желание и усилия, а не професионални знания и умения.

Почистване на печката на входната врата на Петроградская. Снимки преди и след

Образ Образ

Отне много пари и усилия за почистването на пещта в Петроградская. Неглазираният модел имаше поне 9 слоя боя. За да завърши почистването на пещта, бяха необходими 25 хиляди рубли за консумативи. Дизайнерът Артемий Лебедев дари 100 хиляди рубли на местните историци, което направи възможно завършването на работата.

Почиствайки печката, краеведите отбелязаха годината на акцията "Време е за входни врати"

Образ Образ

Всеки от членовете на асоциацията Geng развива активно своя блог в Instagram. Момчетата споделят съвети за грижата и почистването на уникални части, говорят за местната история и архитектурата на древните сгради.

Ксения, Алексей, Максим и Мария продължават работата си по благоустрояването на града и лично приемат заявления за акцията „Време е за входни врати“в своите Instagram акаунти.

Бандата е в действие и всеки определено ще хареса тази банда!

Популярна тема