Сериал, подобен на "Менталистът": списък с 10 чуждестранни детективски сериали като този филм

Съдържание:

Сериал, подобен на "Менталистът": списък с 10 чуждестранни детективски сериали като този филм
Сериал, подобен на "Менталистът": списък с 10 чуждестранни детективски сериали като този филм
Anonim

Многосерийни криминални детективи, където главните герои са брилянтни самотници - един от най-обичаните жанрове на публиката.

Като доказателство можем да цитираме сериала "Менталист", чийто герой е най-продуктивният член на екипа от детективи от Калифорния. Наблюдателността и вниманието към дребните детайли позволяват на Патрик Джейн да разследва брилянтно и най-заплетените кървави престъпления.

Съставихме списък с телевизионни сериали, подобни на "The Mentalist", които спечелиха най-много симпатии на публиката.

1. Излъжи ме (2009-2011)

Образ

Режисьори: Daniel Sackheim et al

Главният герой на сериала "Излъжи ме" е харизматичен самотник, независим лекар интелектуалец с труден характер. Специализацията му е разкриването на лъжи, такива специалисти имат остра нужда от специални служби и лица. Д-р Кал Лайтман трябва само да говори сам с човек, за да определи точно степента на достоверност на неговите показания.

Проектът стана популярен благодарение на брилянтното изпълнение на Тим Рот, както и на оригиналния сценарий, където основният акцент е изследването на човешките емоции и изражения на лицето - тънкостите, които станаха от огромно значение в тази поредица.

2. Престъпни умове (2005-2020)

Образ

Режисьори: Глен Кершоу и др.

Главните герои на един от най-продължителните проекти (15 сезона) са група профайлъри психолози, които помагат на полицията да търси убийци и маниаци, съставяйки точния им психологически портрет. Те разследват не доказателства, а поведението на злодеите, което помага за откриването и неутрализирането на престъпниците в най-кратки срокове.

Главният герой е психологът Джейсън Гидиън, самотен човек, чиято мисия е да спасява живота на хората. Членовете на екипа са не по-малко харизматични личности, всеки от които е специалист в своята област, част от добре координиран и функционален екип. С развитието на сюжета зрителят избира един от тях като любим и това придава още повече човечност на филма, въпреки доста жестоките реалности, които са повече от достатъчно в сериала.

3. Бяла яка (2009-2014)

Образ

Режисьори: John T. Kreichmer et al

Брилянтният престъпник Нийл Кафри сключва споразумение със своя антагонист, агент Питър Бърк: в замяна на свободата той, заедно с ФБР, идентифицира най-ловките и изтънчени престъпници, елита на престъпната общност.йени

Питър и Нийл се познават от много години, двойката е имала поредица от блестящи арести и не по-малко елегантни бягства в миналото. Никой не познава престъпния свят отвътре по-добре от самия измамник - и неговата помощ за детективите е просто безценна.

Това е много сложна детективска история с елементи на драма и комедия, а основното предимство на сериала са брилянтно написаните и изиграни герои, остроумният и виртуозен Нийл и умният Питър с впечатляващо постижение.

4. Castle (2009-2016)

Образ

Режисьори: Роб Боуман и др.

Популярният автор на детективски истории Ричард Касъл има проблем - сюжетите на неговите романи са използвани от мистериозен престъпник.В сътрудничество с детектив Кейт Бекет, писателят започва търсенето на маниак. Кейт е фен на таланта на Касъл, но в началото общите им дейности само дразнят момичето.

Castle има много искрящ хумор и брилянтен диалог, атрактивни и запомнящи се герои, дори второстепенни, и интересен сюжет. В допълнение към развитието на отношенията между очарователния писател и детективското момиче, зрителят ще се радва да наблюдава действията на детективския екип, приключенията на ексцентричната майка на главния герой и други герои.

5. Eternity (2014-2015)

Образ

Режисьори: Брад Андерсън и др.

Нюйоркският патолог Хенри Морган е привлекателен мъж, който има строго пазена тайна - той е безсмъртен. Хенри живее вече 200 години и няколко пъти умира и възкръсва. Основната грижа на лекаря е да разбере каква е причината за невъзможността му да умре.Морган е умен, чаровен мъж със страхотен вкус и широки медицински познания.

Във филми като "Вечност" е доста трудно да се определи жанрът - това е смесица от детектив и мистика, поредица от вълнуващи истории, в които съдебният лекар, заедно с полицията, търсят решението на друга тайна.

Сериалът не е претоварен с драматични подробности, той е приятен многосериен детектив с харизматични актьори и висококачествена операторска работа - гледките на Ню Йорк във филма са просто невероятни.

6. Кости (2005-2017)

Образ

Режисьори: Иън Тойгтън и др.

Екип от съдебни антрополози, ръководени от брилянтния специалист Темперънс Бренан, заедно с ФБР, разследват най-трудните случаи, когато от жертвите са останали само кости или фрагменти от тялото.

За разлика от подобни проекти, сериалът съвсем естествено показва спецификата на работата на учените - изследването им на разчленени, разлагащи се, изгорени, мумифицирани тела.

Всички членове на групата на д-р Бренан са ярки личности с интересни характери и е доста интересно да се наблюдава развитието на отношенията между героите, преди всичко между самата Темперанс и нейния ръководител от специалните служби, агент Бут. Както в много филми от този тип, сериалът "Кости" има много специфичен черен хумор, а детективската линия мирно съжителства с драматични, комични и романтични моменти.

7. Шерлок (2010-…)

Образ

Режисьори: Paul McGuigan et al

Сред многобройните филмови адаптации на известната поредица от детективски романи за британския детектив, поредицата Шерлок се нарича една от най-добрите.

Авторите на проекта преместиха действието в нашето време, а култовите герои органично се вписват в съвременните реалности, изпращат SMS един на друг и карат бързи коли.

Шерлок и неговият верен приятел Уотсън, ветеран от войната в Ирак, живеят в Лондон, на същия адрес, великият детектив разследва престъпления, използвайки своя дедуктивен метод, но за разлика от своя прототип, този Холмс е много по-млад и повече динамичен.Приключението на създателите на новия многосериен филм беше доста успешно - нов прочит на класическия детектив намери много пламенни поддръжници и фенове.

8. Детектив Детектив (2002-2009)

Образ

Режисьори: Рандал Зиск и др.

Героят на сериала Ейдриън Монк оцеля след смъртта на съпругата си, а следствието от това бяха тежки психологически проблеми. Блестящият полицай е принуден да напусне работата си, но от време на време родното ведомство се обръща към него за помощ при разследване на заплетени случаи. Като частен консултант, Монк си сътрудничи с полицията въпреки многото фобии.

Името "дефектен детектив" не е съвсем правилно, всъщност професионалните способности на бившия полицай са извън конкуренцията, но психиката му наистина се нуждае от постоянна корекция. Но когато консултантът започне да изпълнява следващата задача, той преодолява страховете си и изчислява престъпниците дори по незначителни доказателства.

9. Д-р Хаус (2004-2012)

Образ

Режисьори: Грег Яйтанс и др.

Един от най-добрите чуждестранни медицински сериали, House M.D. привлече вниманието още с първите епизоди, а днес проектът може да се похвали с наистина световна слава.

Д-р Хаус е ненадминат диагностик, герой, с който не е лесно да се разбереш, прилича на мизантроп, но в същото време на лекар с главна буква. Поведението на Грегъри Хаус понякога е досадно и отблъскващо, но този човек е едновременно надарен с харизма и магнетизъм с такава сила, че е невъзможно да се устои.

Благодарение на сериала зрителите се запознаха с голямо разнообразие от редки заболявания, които се срещат само в медицинските енциклопедии, а всеки нов епизод на проекта разказва как лекарят и неговият екип спасяват поредния обречен пациент.

10. Ясновидец (2006-2014)

Образ

Режисьори: Мел Дамски и др.

Действието на детективската поредица се развива в Санта Барбара, където успешно работят няколко полицейски консултанти Шон и Гюс. Шон твърди, че е екстрасенс, комуникира с мъртвите, чува гласове и това му помага при разследването на престъпления.

Всъщност човекът има добра интуиция и специални познания, на които по едно време го е научил баща му, бивш полицай. Приятелите постоянно попадат в необикновени ситуации, в които Шон демонстрира своите способности и наблюдателност, опитвайки се да докаже на другите, че е истински ясновидец.

Във филма има много хумор и положителни моменти. Освен това, в допълнение към главния актьорски състав, в сериала участват специални гост-звезди.

Популярна тема