Сериал, подобен на "Teen Wolf": списък от 10 сериали за тийнейджъри върколаци

Съдържание:

Сериал, подобен на "Teen Wolf": списък от 10 сериали за тийнейджъри върколаци
Сериал, подобен на "Teen Wolf": списък от 10 сериали за тийнейджъри върколаци
Anonim

Историята за едно момче, което след като е ухапано от вълк, става върколак, което носи много проблеми в ежедневието, не е толкова нова. Но авторите на поредицата "Teen Wolf" успяха да покажат възможно най-достоверно какви трудности среща героят, как ги преодолява и ако добавите свръхестествен аспект към това, става ясно защо телевизионният сериал е толкова обичан от публика.

В списъка със сериали, подобни на "Тийн вълк", сме включили многосерийни филми от американски и британски автори, истински майстори на този зловещ жанр.

1. Истинска кръв (2008-2015)

Образ

Режисьори: Майк Леман и др.

Сервитьорката Соки е телепатично момиче и тази функция й носи много проблеми.

Суки живее в странен град, където хората и вампирите съжителстват относително мирно. Вампирите в този сериал също са специфични, те се хранят със синтетичен кръвен заместител и затова вече не представляват опасност. В известен смисъл сега това е някакво малцинство, което защитава правата си. Някои от жителите на града са възмутени, че немъртвите са излезли от сенките, други са доста толерантни към това.

Срещата на Соки с мистериозен млад вампир, единственото същество, чиито мисли са извън нейния обсег, преобръща живота им с главата надолу, страстта пламва. Хората наоколо не одобряват любовта между представители на различни светове и героите неволно стават изгнаници. Когато поредица от убийства преминаха през града, жителите на града започнаха да подозират Бил.

Сериалът се оказа оригинален и интригуващ и съдържаше 7 сезона, това е един от онези филми, в които на зрителя се дава възможност да види света на нощните същества от друга страна.

2. Портата (2010)

Образ

Режисьори: Дейвид Барет и др.

Новоназначеният шериф и семейството му пристигат в затворен елитен град. Красиви къщи, добре поддържани тревни площи, приятелски настроени съседи. Но авторите на сценария сякаш са събрали всички зли духове, известни на света в мистериозна обител - върколаци, духове, вещици, духове и сукуби се крият под прикритието на уважавани граждани.

Всички жители на село Портата съжителстват доста мирно, но понякога техните пороци избухват и тогава началникът на полицията трябва да разследва престъпления, основани на отмъщение, ревност или страх от разобличаване.

Всеки жител на града има свои собствени тайни и понякога истинските чудовища са по-малко опасни от сладките хора с пленителни усмивки.

3. Деветте живота на Клои Кинг (2011)

Образ

Режисьори: Джо Лазаров и др.

В следващия американски мини-сериал за хора със специални способности, историята няма да е за върколаци или вампири, а за потомците на древна раса от получовеци-полукотки.

След рождения си ден Клои, 16-годишна ученичка, която иска да изпълни живота си с ярки събития, открива, че е представителка на древния клан на маите и все още не е опознала себе си. Тя, като котка, получи 9 живота и момичето трябва да ги спаси, за да изпълни мисията си.

Сериалът е насочен към младежката аудитория, засяга острите проблеми на съвременните тийнейджъри: отношенията с приятели, съученици, родители и първите любови.

4. От рода на вълците (2012-2017)

Образ

Режисьори: Жермен Жулиен и други

Семейство Смит в Стоунбридж не се различава от своите съседи. Но на пълнолуние бащата и майката се превръщат във вълци. Мади, тяхната дъщеря, все още няма такива способности, тя води нормален живот като ученичка в гимназията и е по-загрижена за академичното си представяне, отколкото за тайната на семейството си.

Появата на новодошъл в класа не остана незабелязана от семейство Смит - те го виждат като свой съплеменник. Ридиан не знаеше нищо, докато тайната не му беше разкрита и не беше научен как да скрие самоличността си. Един ден в района, където живеят семейство Смит, се появяват по-агресивни върколаци, които не искат да се крият и водят живота на истинските вълци.

Този сериен филм, подобен на сериала "Teen Wolf", заснет от британски режисьори, спечели признание както у дома, така и в няколко други страни. Заснети са общо 5 сезона.

5. Бъфи, убийцата на вампири (1997-2003)

Образ

Режисьори: Джос Уедън и др.

Красиво и активно момиче от Лос Анджелис, Бъфи се установява на тихо място в Сънидейл и на ново място на обучение се сприятелява и намира ментор - училищния библиотекар. Г-н Рупърт Джайлс посвещава момичето в тайната на нейния произход и признава, че мисията му е да помогне на Бъфи да се бори с всякакви чудовища. Едно обикновено момиче се оказа наследница на могъщо семейство на Избраните, които от век на век прочистиха земята от вампири, демонични същества и други зли духове.

Всеки нов епизод от 7-те сезона на многосерийния проект е посветен на следващото трудно изпитание на Бъфи и нейните истински приятели. Въпреки митичния сюжет, сериалът се превърна в истинско училище за живота на милиони тийнейджъри.

6. Being Human (телевизионен сериал 2008-2013)

Образ

Режисьори: Фил Джон и др.

Фентъзи филм от няколко части от британските майстори на жанра въвежда зрителя в един невероятен свят, където различни същности съжителстват мирно с хората.Главните герои са обикновени момчета, които се срещат на всяка крачка, само един от тях е върколакът Джордж, а вторият е вампирът Мичъл. Приятелите имат приятел Ени, призрак, заседнал между световете на живите и мъртвите. Троицата наема един апартамент за трима, всеки от тях работи някъде и всички полагат много усилия, за да не се различават от нормалните обитатели.

Какво е да потискаш природата си, да живееш със същите проблеми като другите жители на малко живописно градче, да се влюбваш, да се разочароваш, да се радваш и да негодуваш, ако знаеш със сигурност, че си различен? След гледане малко хора няма да останат очаровани от тази атмосферна, много жизнена и човешка поредица.

7. Hemlock Grove (2013-2015)

Образ

Режисьори: Дейвид Стрейтън и др.

Град Хемлок Гроув е разтърсен от поредица брутални убийства. Първата жертва, млада ученичка, е открита в близост до фабрика, собственост на семейство Годфри.Подозрението пада върху най-младия член на това влиятелно семейство, Роман, и циганчето Питър, което наскоро пристигна в Хемлок Гроув. Имаше лош слух за момчетата, че са върколаци.

Героите нямат друг избор, освен да разследват себе си. Те са изненадани да разберат, че всеки от жителите на града има своя собствена неприятна тайна зад душата си.

Зрителят, против волята си, се потапя в готическата атмосфера на привидно тих, приятен град, където всеки ден се случват странни събития. Въпреки идиличната картина, филмът е пълен с интимни сцени, елементи на насилие и ругатни. "Hemlock Grove" прилича повече на мрачна приказка за възрастни, отколкото на обичайната смесица от мелодрама и ужаси, както е прието във филмите на подобни теми.

8. Дневниците на вампира (2009-2017)

Образ

Режисьори: Крис Гризмър и др.

Историята за връзката между обикновено момиче Елена и двама братя, красиви вампири Стефан и Деймън, толкова очарова милиони зрители, че авторите бяха принудени да я продължат цели 8 сезона.

Появата в училище на новодошъл, изтънчен, умен и мистериозен, позволява на Елена да избяга малко от всепоглъщащата мъка - момичето загуби родителите си не толкова отдавна. Дори осъзнаването, че човекът е вампир, не означава много в нейните очи. Въпреки природата си, Стефан не е кръвожаден, той е типът мъже, които момичетата наистина харесват.

Нежната и благоговейна любов на двама герои е подложена на неочаквано изпитание - появява се по-големият брат на Стефан, "референтен" вампир, нарцистичен злодей и секс символ, който също започва да проявява признаци на внимание към Елена.

Любовният триъгълник е банална тема, но е много интересно да се следи развитието на събитията в сериала. Освен това действието се развива в много противоречиво градче Мистик Фолс с уникална мистериозна атмосфера.

9. Наследство (2018-…)

Образ

Режисьори: Майк Карасик и др.

Телевизионният сериал "Наследството" е спин-оф на легендарните "Дневниците на вампира" и "Оригиналите", включва потомци на известни герои от вече споменатите вампирски саги. Младите хора са ученици на училището Салваторе, млади вампири и други мистични същества и благодарение на тях зрителят ще може да сравни колко училището за магия се различава (или не се различава) от обичайното. Тийнейджърите изследват света и практикуват нови умения.

Поредицата е насочена повече към феновете на Дневниците и Оригиналите, които биха искали отново да се потопят в любимите си светове, и към тийнейджърите, които харесват истории за взаимоотношения между герои с необикновени способности.

Нови герои с разширен магьоснически потенциал, нови мистерии, нови сюжетни линии и нова атмосфера, която феновете със сигурност ще харесат.

10. Blood Call (2010-2015)

Образ

Режисьори: Стив ДиМарко и др.

Модерна готическа приказка от канадски режисьори запознава зрителя с момиче сукуб, същество с ненаситна сексуална жажда. Привлекателна и демонична, Бо се храни с животворната енергия, която взема от партньорите си в леглото. Но се оказва, че Бо все още не знае истинските си сили и съдба, както й казват пратениците на клана на феите, който е обединил всякакви неземни сили.

Момичето е единствената от феите, която все още не е избрала своята страна, добро или зло. Бо избира доброто, създава си куп врагове и неприятности. Нейният екип включва крадецът Кензи и върколакът Дайсън и заедно ще преживеят много драматични, комични и магически моменти.

Популярна тема