Филми, подобни на "Джентълмени" 2020: селекция за тези, които харесват работата на Гай Ричи

Съдържание:

Филми, подобни на "Джентълмени" 2020: селекция за тези, които харесват работата на Гай Ричи
Филми, подобни на "Джентълмени" 2020: селекция за тези, които харесват работата на Гай Ричи
Anonim

Криминални комедии и трилъри, екшъни и драми, в които мъжете са жестоки и безразсъдни, жените са красиви и опасни, задушевните разговори са заменени от стрелба по живи мишени, където наркотиците и алкохолът са най-добрите приятели на героите, а кръвта и парите текат като вода, просто обожава силната половина на човечеството, която разглобява филми от този тип на цитати и ги преработва повече от дузина пъти.

Поредният криминален шедьовър, наречен "Джентълмени", с всички атрибути, присъщи на този жанр и звезден ансамбъл от шикозни мъже с гафове, беше представен на публиката от Гай Ричи.Филмът излезе в руско разпространение през февруари 2020 г. Много филми като този са правени. Предлагаме ви да се потопите в света на луди момчета, големи приключения и големи пари само заедно с най-добрите филми, подобни на The Gentlemen.

1. Щастливото число на Слевин (2005)

Образ

Режисьор:Пол Макгуиган.

Слевин се премества в Ню Йорк, защото в родния си град не му върви нито с личния живот, нито с работата. Главният герой решава да опита силите си в града. Той намира временен подслон при приятел Ник. Голяма ябълка не посреща госта много приятелски. Веднага след пристигането на Слевин те ограбват и му чупят носа.

Той не намира приятеля си Ник в апартамента, но кални субекти активно посещават жилището, бъркайки Слевин със собственика и му напомняйки, че е задлъжнял като коприна, но има възможност да се отърве от тях.За да направите това, просто трябва да убиете човек, който не харесва мафията. Освен всичко друго, цял калейдоскоп от лица мига около Слевин, включително активен съсед, мистериозен наемник и педантичен детектив. Изглежда, че цял Ню Йорк се грижи за главния герой и е малко вероятно да успеете да се измъкнете оттук.

2. Layer Cake (2004)

Образ

Режисьор:Матю Вон.

Главният герой е много успешен в продажбата на кокаин. Той работи само с доверени хора, има дял в агенция за недвижими имоти за прикритие и използва услугите на интелигентен счетоводител, който му дава „изчистени“финанси под формата на чек всяка седмица. Мъжът смята да прекрати нелегалния бизнес и да се пенсионира, но получава задача от шефа. Той иска да намери дъщерята на най-добрия си приятел и в допълнение към това героят трябва да прикачи партида екстази. По-късно се оказва, че наркотикът е взет насила от сръбските военни, които са много сериозни в наказването на нарушителите и по някаква причина името на главния герой е първо в списъка им.

3. Криминале (1994)

Образ

Режисьор:Куентин Тарантино.

Криминалните елементи Винсънт и Джулс успяват да говорят достатъчно за високи неща, бургери, масажи и да вършат работата, която шефът им поверява. Двойката трябва да вземе куфара от партньор, който не е спазил условията на договора. Използвайки силата на думите и оръжията, колегите успешно обръщат събитието. След като елиминират безкомпромисните бандити, момчетата вземат желания случай, както и един оцелял с тях, и отиват да се срещнат със собственика.

Малък инцидент вътре в колата води до абсурдна смърт на нов спътник и доста щети по интериора. Криминалният дует не е в състояние на объркване за дълго и веднага пристъпва към унищожаване на следите от престъплението, тъй като Винсент има още едно много важно пътуване вечерта: той трябва да „разходи“съпругата на шефа Миа.

4. Седемте психопати (2012)

Образ

Режисьор:Мартин Макдона.

Марти мислеше да напише нов сценарий за филма "Седемте психопати", но нещата не надхвърлиха името: имаше големи проблеми с набора от герои. В главата на главния герой се ражда само един с пристрастия към будизма. Лошият приятел на Марти Били му подхвърли няколко идеи за страховити хора и дори пусна реклама във вестника, така че същите тези психопати да погледнат в светлината на писателя и да му осигурят материал, с който да работи.

Междувременно самият Били се забърква в беда, след като отвлича кучето от гангстера Чарли, който се оказва този психопат. Той не е свикнал да разбира кой е писателят тук, кой е крадецът и кой е минавал, което означава, че на всички ще им е трудно, докато малката Бони се върне в милите и нежни ръце на собственика. йени

5. Кървавият четвъртък (1998)

Образ

Режисьор:Скип Уудс.

Кейси Уелс изостави всичките си престъпни сделки. Той се ожени за красивата Кристина, получи красива къща в предградието и усвои професията на архитект. Един ден бившият партньор Ник почука на вратата на улегналия мъж. Той тържествено обеща на Кейси, че няма да създава проблеми, а просто ще вземе колата си назаем за няколко часа.

Интуицията на бившия престъпник не измами главния герой: в нещата, оставени от Ник, той открива случай с наркотици. В сърцето си мъжът изсипва целия прах в мивката и го прави напразно: на прага на къщата вече има опашка от много неприятни и добре въоръжени хора, които искат да получат заветния куфар.

6. Boondock Saints (1999)

Образ

Режисьор:Трой Дъфи.

Двама братя живееха в Бостън: Конър и Мърфи. Ходеха редовно на църква и кръчма и честно работеха в месокомбината. Една вечер героите се скараха в питейно заведение с руски бандити. Докачливият мафиот Чехов посещава братята сутринта и изглежда, че този ден може да е последен за момчетата, но благодарение на отдадеността и тоалетната, главните герои се справят с неканените гости.

Те лично идват в полицията и разказват за случилото се. Действията им са квалифицирани като самоотбрана, но братята, без да се срещат с пресата, решават да пренощуват в килия. Тук ги настига прозрението: те са избраните и трябва да отстояват честните граждани и да прочистят земята от лошите. Сдобили се с оръжия, братята започват мисията.

7. Големият Лебовски (1998)

Образ

Режисьор:Коен Брадърс

Джефри Лебовски, който предпочита прякора „Пичът“, е известен мързеливец и играч на боулинг, който живее в Града на ангелите.Поредицата от монотонното му ежедневие е прекъсната от нахлуването на двама бандити, които искат от главния герой да плати дълговете на жена си. Изненадата на Пича нямаше граници, защото той никога не е имал пари, а още повече жена му.

Престъпниците, разбирайки, че са сбъркали адреса, си тръгнаха, уринирайки, преди да тръгнат към любимия килим на собственика. Такъв унизителен инцидент се заби здраво в главата на главния герой и той отива на публика с „истинския“г-н Лебовски, милионер на непълно работно време и съпруга на млад флирт, за да получи обезщетение за морални и материални щети.

8. Легнете се в Брюж (2007)

Образ

Режисьор:Мартин Макдона.

Шеф Хари нарежда на убийците Рей и Кен да се скрият за известно време в град, наречен Брюж. Причината за немилостта на собственика е грешката на Рей при следващата задача: в допълнение към планираната цел, едно момче става случайна жертва.Хари, под ръководството на по-опитен колега Кен, изпраща младия мъж в белгийската провинция и малко по-късно възнамерява да вземе окончателното решение за съдбата му.

Кен е погълнат от изследването на средновековния град, докато Рей е потопен в собствените си мрачни мисли и тихо проклина себе си и Брюж. В крайна сметка Кен получава заповед да елиминира партньора си, но самият последният е готов да умре без външна помощ. Кен взема трудно решение за себе си: той изпраща млад колега далеч от града и информира шефа си за това действие. Ядосаният Хари бърза за Брюж, този път за да даде урок на самия Кен.

9. Kiss Bang Bang (2005)

Образ

Режисьор:Шейн Блек.

Обирът на магазина за играчки завърши много зле за Хари: приятелят му беше застрелян от непознат, а самият главен герой едва успя да избяга от полицията.Той изтича на кастинга в опит да се скрие и организаторите на прослушването го харесаха толкова много, че го поканиха в Лос Анджелис, за да се пробва като частен детектив. На парти в Холивуд Хари прави много полезно представяне на истинския детектив Пери. Последният решава да научи главния герой на тънкостите на професията и го поема на мисия. Двойката започва да следва колата, която неочаквано пада в езерото. Пери се гмурва във водата, надявайки се да спаси пътниците, но изважда вече мъртвото момиче.

10. Легенда (2015)

Образ

Режисьор:Брайън Хелгеланд.

Реджи, благодарение на своите бизнес умения, интелигентност и твърд подход към правенето на бизнес, издълба своята ниша в престъпния свят на Лондон. Той постига целите си, пренебрегвайки недоволството на служителите на реда и заплахите на съдружници в престъпния бизнес. Реджи използва всичките си връзки и скоро в екипа му се появява много забавна фигура.

Братът близнак на Рони напуска психиатричната болница и бързо започва да работи. Ръка за ръка с такъв партньор, луд и яростен, Реджи започва безкомпромисна война, искайки да подчини солидна част от престъпния свят на метрополията. Лондонската полиция ще трябва да положи всички усилия, за да спре лудостта на братята и да ги изпрати в затвора за дълго време.

Бонус: Рок енд Рол (1999)

Образ

Режисьор:Гай Ричи.

One-Two заедно със своите съотборници решили да опитат късмета си в недвижимите имоти, но се доверили на грешния човек. Престъпният бос Лени Коул измами неопитни младежи и дори успя да я таксува за два милиона. Освен това хитрата лисица визира джоба на руския олигарх Омович, който се нуждае от разрешителни за строежа на стадиона. Той отпуска седем милиона на Лени, а също така дава любимата си картина за временно ползване.Счетоводителят на Омович, умен и хитър човек, планира да ограби кола, превозваща пари за Коул. Тя намира идеалния екип за събитието, който включва One-Two и неговите момчета.

Популярна тема