Филми, подобни на "Бегащият в лабиринта": списък с топ 10 като тази снимка

Съдържание:

Филми, подобни на "Бегащият в лабиринта": списък с топ 10 като тази снимка
Филми, подобни на "Бегащият в лабиринта": списък с топ 10 като тази снимка
Anonim

Сценаристите и режисьорите не угаждат на зрителя с филми за бъдещето в ярки и дъгови цветове. Най-често е мрачен, песимистичен и високотехнологичен. Въпреки това светлинният лъч в това тъмно царство доста често е младото поколение на планетата Земя. То е талантливо и безстрашно, вярва в доброто, устоява на несправедливостта и е готово да преодолее всякакви препятствия и да жертва животи, за да промени този свят към по-добро.

Ярък пример за този тип история е филмът "Бегащият в лабиринта", който разказва за Томас и неговите другари, отчаяно търсещи изход от коварните и страховити коридори на лабиринта, който е поредният експериментален платформа за човешки способности. Много филми като този са създадени от режисьори, особено в нашия век. Списъкът може да бъде доста солиден и сега ще ни запознаем с първите десет!

1. Игрите на глада (2012)

Образ
Образ

Режисьор: Гари Рос.

Провежда се поредният набор от участници за вече традиционните Игрите на глада - забавно, но изключително бурно шоу, което се развива в пост-апокалиптичното състояние на Панем. Всеки район трябва да представи двама младежи за турнира: момче и момиче.

Участниците влизат в игра на оцеляване и трябва да покажат чудеса на издръжливост, безстрашие и безсърдечие, за да се унищожат един друг. Единственият победител получава всички лаври и името му ще звучи през вековете. Катнис случайно влиза в състава на новия сезон. Едно смело и безкомпромисно момиче ще установи свои собствени правила и ще пренапише историята на кървавите игри.

2. Дивергент (2014)

Образ
Образ

Режисьор:Нийл Бъргър.

Чикагското общество на бъдещето се състои от пет групи. Всеки от тях включва хора, в които доминира едно от следните качества: ерудиция, дружелюбие, искреност, отречение, безстрашие. Тестват се младежи на 16 години и се определя доминантният признак. Момчетата и момичетата правят окончателния си избор по време на церемонията по посвещаване.

Могат да разчитат на тест или да се доверят на собственото си сърце. Беатрис също преминава теста, но се оказва, че притежава всички същите качества. Главният герой принадлежи към категорията на уникалните хора, наречени дивергенти, което означава, че съдбата е подготвила за момичето много допълнителни тежки изпитания.

3. Battle Royale (2000)

Образ
Образ

Режисьор:Kinji Fukasaku.

Икономическата криза остави значителна част от населението на Япония без работа. Проблемите започнаха и в образователните институции: много ученици отказаха да ходят на училище. За да назидава и сплашва младото поколение, правителството организира "Кралската битка". В пилотния проект попада клас от 42 ученици. Тийнейджърите се запознават с условията на играта.

В продължение на три дни те трябва да се движат из острова и да се избиват един друг. Единственият оцелял ще бъде свободен. Всеки получава оръжие и провизии, а също така трябва да носи специална яка, която се взривява в случай на неподчинение. Някои ученици се отказват от живота си доброволно, без да искат да играят по правилата на възрастните, но някой започва кървав лов за вчерашни съученици.

4. Lord of the Flies (1990)

Образ
Образ

Режисьор:Хари Хук.

Самолет се разбива над океана. Група кадети успяват да избягат и да стигнат до острова. Момчетата разбират, че няма кой да чака помощ в близко бъдеще и започват постепенно да изследват ново място на пребиваване и да се установят. Ралф поема мълчаливото ръководство на "племето". Той пали огън с помощта на очилата на един от кадетите и моли да го пази винаги, така че сигналът за тяхното присъствие да може да се види отдалеч.

Той организира момчетата да строят жилища и да получават провизии, както и ежедневно събиране за обсъждане на належащи проблеми. Момчетата обаче са неспокойни хора. Възрастен живот според правилата те бързо се отегчават. По-голямата част от племето се присъединява към новия си водач Джак. Предлага на децата забавен и безгрижен живот, както и вълнуващ лов на чудовище от пещера.

5. Време (2011)

Образ
Образ

Режисьор:Андрю Никъл.

В бъдещето хората са победили старостта. Човек спира да се променя след 25 години. Парите също са нещо от миналото: сега времето се счита за най-популярната валута. Те могат да плащат за храна и жилище, но стойността му е различна навсякъде: в бедните квартали на Дейтън всяка минута е добита с пот и кръв, но в луксозния Ню Гринуич никой не брои времето.

Простият човек Уил Салас имаше късмет: един непознат просто му даде повече от сто години и каза истината за времето. Оказва се, че го има в изобилие, но определена категория хора не искат да го споделят заради собствените си капризи и егоизъм. Уил решава да посети Ню Гринуич и да накара богатите да се „разпръснат“за часове и години.

6. The Dedicated (2014)

Образ
Образ

Режисьор:Филип Нойс.

Обществото на бъдещето е цивилизовано и хармонично. Всеки човек израства и заема строго определена позиция, без дори да мисли да възрази или да се тревожи за това: в идеалния свят няма място за емоции и всичко се движи според палеца. Завършилите училище получават своето назначение в зряла възраст: Ашер става пилот, Фиона става учител, но Джонас получава най-почтената и отговорна позиция.

Той е получателят на спомени. Именно на него Даващият ще предостави информация за живота на човечеството до съвременната епоха. Джонас научава за цялата палитра от емоции, които хората са изпитвали някога. Той ще се възхити и ще се ужаси, и ще си помисли: прави ли са били старейшините, като са лишили света от всичките му цветове?

7. Ready Player One (2018)

Образ
Образ

Режисьор:Стивън Спилбърг.

Животът в бедните квартали на пренаселения и мръсен Кълъмбъс изобщо не харесва тийнейджъра Уейд Уотс. Той, подобно на хиляди други граждани, разведрява скучното си ежедневие, като участва в компютърната игра OASIS. Там, във виртуалния свят, всеки може да стане какъвто пожелае, да посещава красиви места, да води безкомпромисни битки.

Създателят на това великолепие, починалият милиардер Джеймс Холидей, остави великденско яйце в плода на въображението си. Можете да го намерите, като завършите мисията и получите три ключа. Е, победителят в този маратон ще стане суверенен собственик на OASIS и собственик на 500 милиарда долара. Уейд, който играе под прякора Parsifal, успява да вземе първия ключ и да оглави класацията на претендентите за наградата.

8. Tron: Legacy (2010)

Образ
Образ

Режисьор:Джозеф Косински.

Преди 20 години бащата на Сам Кевин Флин, който се занимаваше с кибернетика и програмиране, изчезна в неизвестна посока. Минават години, но зрелият герой все още гори от желание да разбере истината за родителя. На място, пълно с игрални автомати, наречено FLYNN'S, Сам открива тайна стая с компютър зад една от тях.

Опитвайки се да осмисли работата си, млад мъж случайно се дигитализира и се озовава в кибервселената, създадена от Кевин. Тук героят ще се сблъска с много предизвикателства, включително гладиаторски дуели на дискове, състезания на леки цикли, среща с клонинг на баща си и с истинския Кевин, който тъне в дигиталния свят от две десетилетия.

9. Телепорт (2008)

Образ
Образ

Режисьор:Дъг Лиман.

Едно обикновено незабележимо момче Дейвид открива в себе си напълно нетривиални способности: той може да се телепортира. Главният герой решава да използва този дар максимално. Той тръгва на околосветска обиколка, като лесно се придвижва от континентите до островите, от пустинята до върховете на планините.

За да прекарате нощувки в луксозни хотели, да купите каквото сърцето ви желае, главният герой без усилие прониква в банков трезор и взема солиден улов в брой. Няколко години Дейвид води безгрижен и весел живот, но един ден научава, че е станал мишена на някакви тайни сили и че притежанието на дарбата е свързано както с удоволствия, така и с трудности.

10. Играта на Ендър (2013)

Образ
Образ

Режисьор:Гавин Худ.

Земляните успешно устояват на атаките на извънземни нашественици. Въпреки това армията се нуждае от постоянно попълване и харизматични лидери. Беше решено да се заложи на младостта: талантливи момчета и момичета след селекция започват обучението си в специално военно училище. В редиците на кадетите влиза и Ендър Уигин. Родителите му възлагат големи надежди на него.

Братът и сестрата на главния герой не можаха да пробият в редиците на елита: единият - поради прекомерна жестокост, другият - поради прекомерна мекота. Полковник Граф видя силни лидерски качества в новобранеца и се опитва да ги развие, като предлага отново и отново на Ендър да решава трудни проблеми, когато взаимодейства с екипа. Военният е сигурен, че това момче ще може да поведе армията в битката срещу извънземните нашественици и да ги победи.

Популярна тема