Филми, подобни на "Венъм": 10 най-добри филма, сходни по сюжет

Съдържание:

Филми, подобни на "Венъм": 10 най-добри филма, сходни по сюжет
Филми, подобни на "Венъм": 10 най-добри филма, сходни по сюжет
Anonim

Безкрайна поредица от супергерои заливат екраните през последните няколко десетилетия. Те са безстрашни, неуязвими, добре екипирани и облечени с вкус, способностите им са невероятни, а армията от фенове, както в историята, така и в киносалоните, се разширява от франчайз на франчайз. Но сред всички необикновени хора има характери от специален тип.

Тези супергерои балансират на ръба на доброто и злото, понякога са твърде безразсъдни, а понякога просто се съмняват в съвършенството на този свят и необходимостта от спасяването му. Един от последните проекти с подобен характерен характер беше филмът "Венъм". Има много картини с подобен сюжет. Нашата селекция ще ви запознае с филми, заслужаващи внимание, подобни на Venom.

1. Надграждане (2018)

Образ
Образ

Режисьор:Lee Whannell.

В света на бъдещето почти всичко е автоматизирано: от устройствата до самия човек. Последният може да подобри функциите си чрез въвеждане на чипове и импланти в тялото, но механикът Грей остава верен на старите традиции и предпочита ръчния труд пред най-новите разработки. Той поправя ретро автомобили за ретро феновете.

Заедно със съпругата си, героят отива при клиента, за да върне ремонтираната кола. Собственикът му е много известна личност в света на технологиите. Ерон Кийн разказва на Грей за новия си проект, уникалния чип Stem, който превъзхожда човешкия мозък във всички отношения. По стечение на фаталните обстоятелства главният герой ще стане първият тестов субект, в чието тяло ще бъде имплантиран съвършен интелект. Грей научава всички прелести на съвместното съществуване в едно тяло от човешки и изкуствен интелект.

2. X-Men: Началото. Wolverine (2009)

Образ
Образ

Режисьор:Гавин Худ.

Братята Джеймс и Виктор вървят ръка за ръка и без нито една драскотина повече от една война, смазвайки врага десетилетие след десетилетие, и всичко това, защото имат уникални способности бързо да се възстановяват от всякакви щети и нокти, които в един момент на опасност са в състояние да победят дори добре въоръжен противник. Един ден те попадат в екипа на полковник Страйкър. Други мутанти работят под негово ръководство.

Въпреки това твърде насилственият начин на битка и получаване на това, което иска, не подхожда на Джеймс и той напуска отбора. Един мъж се заселва в пустинята с любимата си жена и получава работа като дървосекач, но шест години по-късно Виктор намира роднина и брутално се разправя с жена си. Изглежда, че няма бягство от миналото. Джеймс отново влиза в пътя на войната, този път срещу брат си.

3. Deadpool (2016)

Образ
Образ

Режисьор:Тим Милър.

Наемникът Уейд Уилсън има връзка с проститутката Ванеса. Щастието на влюбените е помрачено от новината: мъж е диагностициран с рак и дните му са преброени. Уейд приема предложението да участва в таен експеримент, който може да излекува болестта. Главният герой преминава през цяла поредица от чудовищни изпитания. Ракът е победен, но самият пациент се превръща в мутант.

Уейд открива истинската цел на проекта: да създаде свръхчовеци и да ги продаде в робство. Той успява да избяга, но не може да изглежда обичан: страничен ефект от неговата мутация е обезобразен външен вид. Героят нарича себе си Дедпул, облича костюм, създаден според собствените му скици, и обявява война на мъчителя Аякс и неговите слуги. Уейд просто трябва да намери злодея не само за отмъщение, но и за да разкрие тайната на връщането към предишния си вид.

4. Невероятният Хълк (2008)

Образ
Образ

Режисьор:Луи Летерие.

Експериментирайки в лабораторията с гама лъчи, ученият Брус Банер се трансформира в зеленото чудовище Хълк. Той започва да унищожава всичко наоколо и наранява любимата си Бети. Главният герой бяга от американските военни, които се опитват да го сложат в ръцете си, смятайки го за ценна собственост, в Бразилия. Там Брус се опитва да се научи как да контролира емоциите: в края на краищата зеленото чудовище се освобождава само в момента, когато пулсът на учения излезе извън мащаба. Скоро местонахождението на Банър се разкрива и той се завръща в САЩ. Тук героят чака среща с любимата си жена, безкомпромисни двубои с военните и ожесточена битка с друго чудовище, излязло от тайна лаборатория.

5. Spider-Man 3: Reflected Enemy (2017)

Образ
Образ

Режисьор:Сам Рейми.

В живота на Питър Паркър всичко върви добре: той все още спасява родния си Ню Йорк от неприятности, успешно учи и работи като фотограф, среща красивата Мери Джейн и дори се готви да й предложи брак, но животът на героя не може да бъде винаги безупречен и е заменен от поредица от изпитания и премеждия.

И сега вчерашният приятел е готов да се справи с Питър, подозирайки участието му в смъртта на баща му, а с любимата му възникват разногласия на базата на ревност и недоверие. В метрополията се обявява нов злодей Sandman, а в редакцията опасен конкурент, но най-важното е, че самият Петър, погълнат от неизвестно вещество, постепенно се превръща в жестоко и самодоволно същество. Ще се справи ли Паркър с натрупаните проблеми и ще се върне към героичния си образ?

6. Spawn (1997)

Образ
Образ

Режисьор:Марк А. З. Дипе.

Ал Симънс е професионален войник, работещ за тайна правителствена организация. Неговият шеф, Джейсън Уин, изпраща най-добрия си служител да извърши тайна операция във фабрика в Северна Корея. За съжаление това се оказва капан за главния герой. Уин, заедно с негов асистент, брутално разбива Ал, изгаряйки него и производствената база. Но историята не свършва дотук. Симънс получава примамливо предложение от демона Малболджия да води армията на Армагедон. В замяна на това главният герой ще получи възможността да се върне на Земята, за да види жената, която обича, и да се разплати с враговете си. Ал се съгласява със сделката.

7. Hellboy: Hell Hero (2004)

Образ
Образ

Режисьор:Гилермо дел Торо.

През 1944 г., по време на Втората световна война, нацистите, в опит да променят изхода на битките в своя полза, се обръщат към мистичните ритуали и към самия Григорий Распутин. Последният дори успява да отвори портите на Ада, но няма време да призове армията на Сатана за помощ: американският десант пристигна навреме с младия учен Брум взривява портала.

Изненадващо, едно създание успя да проникне на наша страна. Това е малко червено копеле. Брум го взема със себе си и го отглежда като син. Години по-късно Хелбой, както наричат извънземното от ада, става член на група, ангажирана в борбата срещу свръхестествените сили. Междувременно злото подготвя нов план за унищожаването на света и Распутин отново надига глава от ада.

8. Blade (1998)

Образ
Образ

Режисьор:Стивън Норингтън.

Майката на Блейд е била ухапана от вампир по време на бременност. Тя умря, но детето оцеля и получи много уникални способности при раждането си, превръщайки се наполовина вампир, наполовина човек. Възмъжавайки, главният герой тръгва по пътя на войната със злите духове. Той има неоспоримо предимство пред вампирите, тъй като не се страхува от светлината, необичайно силен и сръчен е и отлично борави с меч и пистолети. Единственият приятел на Блейд е Ейбрахам Уислър. Той му помага да се справи с кръвожадността си, като инжектира специален серум. Унищожавайки един след друг кръвопийци, Блейд отива при техния лидер Фрост, който искаше да събуди самия Ла Магра, богът на вампирите, и да стане всемогъщ.

9. Hancock (2008)

Образ
Образ

Режисьор:Питър Берг.

Джон Хенкок има огромна сила, може да лети и е брониран. Той използва таланта си, за да се справя с престъпниците, но жителите на Лос Анджелис не могат да го понасят. Всичко това е така, защото Хенкок провежда спасителните си операции в голям мащаб, без да се проваля, унищожавайки половината град и в същото време грубо към възмутената тълпа от хора. Джон е необуздан на езика си, не се разделя с бутилката и дълбоко в себе си е много самотен. Всичко се променя, когато главният герой спасява живота на талантливия PR човек Рей. Човекът, от благодарност, решава да подобри имиджа на Хенкок и чрез усърдна работа с упорит и непокорен клиент въвежда истински супергерой в Града на ангелите.

10. Маска (1994)

Образ
Образ

Режисьор:Чък Ръсел.

Стенли Ипкис е добродушен и простоват. Хората наоколо, включително колеги от работата, хазяйката и обикновени механици от автосервиза, се възползват от това без угризения на съвестта. Главният герой служи в банка, чийто праг един ден прекрачва луксозната Тина Карлайл. Стенли губи главата си, но дълбоко в себе си разбира, че такова момиче не е за него. Най-добрият приятел на Ипкис го кани в клуб, на вратата на който младежът изчезна и го направи точно пред очите на Тина.

Чувствайки се като пълен неудачник, героят се връща у дома и открива странна маска по пътя. След като го пробва, той се превръща в съвсем различен човек, уверен и неуязвим. Изглежда, че сега той е в състояние да се грижи за себе си и да спечели сърцето на очарователната Тина.

Популярна тема