Най-добрите филми за животни: списък с топ 10 на най-интересните филми за гледане

Съдържание:

Най-добрите филми за животни: списък с топ 10 на най-интересните филми за гледане
Най-добрите филми за животни: списък с топ 10 на най-интересните филми за гледане
Anonim

Филмите за животни, толкова забавни и мили, всеотдайни и своенравни, опасни, но красиви, разсмиват до сълзи, а понякога и тъжни и съпричастни както към възрастното поколение, така и към децата. Режисьори и сценаристи изпращат пухкави герои с зъби на невероятни приключения и те преодоляват всички изпитания с достойнство, понякога надминавайки човек със своето безстрашие и находчивост и най-важното - благородство и безкористност на действията.

Списъкът с най-интересните филми за по-малките братя, които си струва да гледате, може да се разтегне за повече от една страница.Нашият списък с топ 10 съдържа само най-добрите високо оценени филми за животни в различни жанрове, от сърдечни американски комедии, които са чудесни за деца и семейства, до енергични екшън филми.

1. Бетовен (1992)

Образ

Режисьор:Брайън Левант.

Кученце санбернар случайно се скита в къщата на семейство Нютон. По-младото поклонение е невероятно възхитено от новия наемател, но по-възрастният, представен от главата на семейството Джордж, е категорично против кучето. Под атаката на обожаваната му съпруга г-н Нютон се предава и кучето остава. Скоро всички най-лоши кошмари на собственика на къщата започват да се сбъдват: кучето се превръща в огромно космато и лигаво чудовище и цялата мръсна работа по грижите за него отива на Джордж, но какво можете да направите в името на вашите любими деца, които просто боготворят Бетовен. Един ден местният ветеринарен лекар ще помисли зло на кучето, но дружелюбните Нютони ще спасят своето „бебе“и ще накажат злодея.

2. Хачико: Най-верният приятел (2008)

Образ

Режисьор:Ласе Халстрьом.

Кученце акита ину пътува в клетка, която пада върху платформата и се чупи, докато се транспортира в товарна количка. Главният герой излиза от затвора и се озовава сред тълпа от хора, които бързат нанякъде. Самотното дете е поето от професор Уилсън. Той безуспешно се опитва да намери истинските собственици на кучето и постепенно свиква с новия си наемател. Хачико наистина се привързва към Уилсън и вярно го изпраща и посреща от работа. На една от лекциите професорът се разболява и умира. В уречения час верен приятел, както винаги, чака на обичайното място, но, за съжаление, познато лице вече няма да се появи на платформата. Все пак преданият Хачико ще идва тук още много години, вярвайки и надявайки се на среща.

3. Striped Flight (1961)

Образ

Режисьор:Владимир Фетин.

Ценен товар, състоящ се от дузина тигри и няколко лъва, се транспортира от тропическа страна до Одеса на кораб. Той е придружен от кетъринг работник Шулейкин, който е бил принуден да се представи като укротител, за да се измъкне от непоносимо горещия климат в родината си. Мъжът се надява, че плаването ще мине безпроблемно, но нещата поемат съвсем друг обрат. Заедно с хищници, шимпанзе в торба беше доставено на кораба като подарък. Маймуната избяга и започна да се шегува с кораба и дори пусна тигрите от клетките им, но за щастие друга служителка в кетъринга, барманката Мариана, намери справедливост за тях. Тя се преквалифицира като укротител и овладя "раирания" отбор.

4. Уличната котка Боб (2016)

Образ

Режисьор:Роджър Спотисууд.

Животът на главния герой, уличен певец и наркоман Джеймс, бавно върви надолу: опитите да се откаже завършват с провал, постоянната липса на пари и липсата на покрив над главата само засилват депресията. Социалният работник Вал, искайки да даде на младия мъж последен шанс, иска да му даде малък апартамент по специална програма.

В него Джеймс среща необикновено умна и упорита рижава котка, която не иска да напусне мястото, което харесва. Постепенно момчетата намират общ език и се подкрепят в трудни моменти. Джеймс купува лекарство срещу инфекцията за Боб с последните пари, но котката, използвайки чара си, помага на музиканта да печели пари, а също така свързва собственика с прекрасната Бети.

5. Homeward Bound: The Incredible Journey (1993)

Образ

Режисьор:Дуейн Дънам.

Младо семейство с три деца решава да се премести в Сан Франциско и оставя домашните си любимци за известно време в ранчо с приятели. Две кучета и една котка изнемогват в очакване да бъдат взети и отнесени, но по някаква причина собствениците не бързат да се върнат. Решавайки да разбере причината за отсъствието си, троицата тръгва на дълго пътуване. Вярната сянка, шантавият Шанс и причудливият Саси ги очакват невероятно пътешествие през високи планини, гъсти гори, бурни водопади и дълбоки реки. Те ще срещнат невероятни животни, ще организират риболовни и ловни пътувания, ще си помогнат повече от веднъж и, разбира се, ще се съберат отново с любимите си стопани.

6. Dolphin Story (2011)

Образ

Режисьор:Чарлз Мартин Смит.

Сойер намира ранен делфин на брега. Той е откаран в клиника за морски животни. Момчето се промъква крадешком в стените на болницата, за да разбере за съдбата на бозайника и се запознава със семейство Хаскет.Тези хора участват активно в лечението и възстановяването на животни, които се нуждаят от помощ. Сойер започва да посещава клиниката все по-често, за да провери как е спасен женски делфин с прякор Уинтър.

За съжаление, поради инфекция, бозайникът губи опашката си и скоро става очевидно, че сериозните здравословни проблеми поради невъзможността за пълно плуване не могат да бъдат избегнати. Случайна среща с протезист и упоритостта на Сойер възраждат надеждата за положителен резултат, тъй като ексцентричният специалист обещава да създаде уникална протезна опашка.

7. К-9. Кучешка работа (1989)

Образ

Режисьор:Род Даниел.

Ченгето Майкъл Дули е сприхав и самоуверен, използва нетрадиционни методи за намиране и залавяне на престъпници, така че няма хора, които искат да отидат при него като партньори. Героят се опитва да разкрие голям търговец на наркотици, който от своя страна се опитва да елиминира детектив, който е твърде бурен.За да ускори търсенето на нова партида стоки, Майкъл решава да вземе специално обучено куче. Той получава своенравно и неконтролируемо куче на име Джери Лий. Отначало партньорите откровено не могат да се понасят, от време на време влизат в конфликт и откриват кой е главният тук. Но новината за отвличането на красивата Трейси от престъпници сплотява екипа и тя започва да действа приятелски и смело.

8. Животът на Пи (2012)

Образ

Режисьор:Анг Лий.

Главният герой Писин нямаше голям късмет с името си. Той става обект на подигравки сред съучениците си, но скоро сменя името си на Пи и за да запомнят и приемат всички този факт, надраска цялата дъска с безброй стойности след десетичната запетая. По-нататък любознателният и непредубеден младеж започва да се интересува от религията и в същото време става последовател на индуизма, християнството и исляма, а също така се влюбва за първи път.

Историята обаче не продължи, тъй като бащата на главния герой реши да премести семейството си от Индия в Канада и в същото време да вземе със себе си на товарен кораб част от зоопарка, който притежава.За съжаление по време на буря корабът потъва. Пи и няколко животни успяват да се качат на лодката. Скоро само двама остават живи на него: човек и тигър.

9. Thoughts of Freedom (2005)

Образ

Режисьор:Карол Балард.

Ксан и баща му намират малко гепард на пътя. Вземат го със себе си и се грижат за бебето. Дума расте и става по-силен, време е да го пуснете в света на дивата природа. Бащата предлага на сина си да заведат заедно гепарда в планината, но съдбата решава друго: болестта отнема главата на семейството. Момчето решава да изпълни плана сам. Той, заедно с Дума, бяга на мотоциклет и отива в планините на Еронго. Очаква се приятелите да се срещнат с красиви и опасни представители на животинския свят на африканския континент, както и с човек, който или иска да помогне, или да предаде. В края на едно дълго пътуване и момчето, и гепардът ще се върнат в световете, на които принадлежат.

10. Освободете Уили (1993)

Образ

Режисьор:Simon Winser.

Уличен крадец и просяк Джеси е върнат в приемно семейство и му е назначен да работи в увеселителен парк, където е боядисал стените. Новите родители правят всичко възможно да се свържат с излязлото извън контрол момче, но то предпочита компанията на косатката Уили, която живее в басейна на парка.

Неочаквано за персонала и треньорите, капризният бозайник и своенравното момче стават добри приятели. Джеси дори успява да научи Уили на някои трикове и да направи малко шоу. За съжаление, шумът на тълпата изнервя косатката и тя отказва да забавлява публиката. Собствениците на парка решават да се отърват от нерентабилния бозайник, но момчето разбира за това и се втурва да помогне на най-добрия си приятел.

Популярна тема