Сериал, подобен на Skam ("Срам"): списък от 10 сериали за тийнейджъри

Съдържание:

Сериал, подобен на Skam ("Срам"): списък от 10 сериали за тийнейджъри
Сериал, подобен на Skam ("Срам"): списък от 10 сериали за тийнейджъри
Anonim

Сред сериалите от последното десетилетие, разказващи за живота на съвременните гимназисти, норвежкият проект "Измама" или "Срам" веднага се превърна в събитие и спечели заслужен успех сред младежката аудитория. Това е прочувствена, истинска история за израстването на няколко гимназистки. Филмът осветява теми, вълнуващи мнозина, а основната е колко трудно е да си тийнейджър.

За феновете на жанра сме съставили списък с предавания, подобни на Skam, които повдигат важни социални въпроси, дори и такива, за които често се мълчи.

1. Кожи (2007-2013)

Образ

Режисьори: Чарлз Мартин и др.

Британски социо-драматичен сериал за живота на тийнейджърите. Пред зрителя се разкрива истинското ежедневие на съвременните гимназисти, където скучните класове съжителстват с бурни купони, кавги, пиянство, битки, безразборни сексуални упражнения и наркотици.

Героите на поредицата са 9 напълно различни момчета, сред които има и хулиган, и тих, и мюсюлманин, и гей. Те винаги са заедно, и на едно бюро, и по време на парти с въглероден окис, тук се раждат различни взаимоотношения - приятелство, вражда, любов и отхвърляне.

По време на седемте сезона на картината, драматична или трагична история от живота на един от героите, отношенията му с връстници и родители, се разкрива правдиво и доста жестоко, което прави начина на мислене на всеки герой ясно. Въпреки антисоциалното поведение на момчетата, след гледане на няколко епизода, зрителят започва да съчувства на героите, искайки те да се измъкнат от всички неприятни ситуации.

2. Euphoria (2019)

Образ

Режисьори: Сам Левинсън и др.

Авторите позиционират филма като портрет на младото поколение на Америка с неговите комплекси и проблеми. В картината има много сексуални и жестоки сцени, живо и правдиво е показано дъното на живота, но това е истински отрязък от живота на значителна част от съвременните тийнейджъри.

Главната героиня завършва курс на лечение в рехабилитационна клиника и у дома се връща отново към стария си живот. Светът, в който живее Рю Бенет, е показан с цялата жестокост - това е безсмислено и ужасно съществуване на наркомани и тези около тях. Някои от героите на поредицата се опитват да се измъкнат и да се променят, други продължават да изгарят живота си и да потъват все по-надолу.

3. Моят луд дневник (2013-2015)

Образ

Режисьори: Алекс Уинклер и други

Комедийният сериал разкрива острите проблеми на юношеството, включително неразбирането на другите, конфликтите с родителите, адаптирането в обществото, недостатъците във външния вид и наднорменото тегло.

Рей е дебела жена и затова търпи подигравки, не знае как да се контролира, въпреки че се опитва да стане като всички останали. Момиче след напускане на психиатрична институция започва дневник, който й помага да се справи със стреса. Трудно е да се преодолееш сам, но за щастие има много добри хора около Рей. И въпреки че проблемът, повдигнат във филма, не е много приятен, но самият той е много оптимистичен и позитивен. Предимствата на сериала са живи, а не измислени герои, много добра музика и висококачествени диалози.

4. Ривърдейл (2017-…)

Образ

Режисьори: Габриел Кореа и др.

Riverdale е младежка поредица от същия тип като Scam, където главните герои са ученици от гимназията.В центъра на сюжета е разследване на смъртта на един от тийнейджърите, намерен с куршум в главата на брега на езерото. Смъртта на Джейсън Блосъм разбуни заспалия град Ривърдейл, докато полицията и другарите на момчето се опитват да разберат как и защо се е случил трагичният инцидент.

Смъртта на приятел от детството допълнително сплотява Арчи Андрюс, Бети Купър и Джъгхед Джоунс, момчетата бяха активно ангажирани в търсенето на истината заедно с нова ученичка, Вероника Лодж. Но колкото по-дълбоко екипът на Арчи навлиза в тайните на жителите на града, толкова повече странности и парадокси открива.

5. Gossip Girl (2007-2012)

Образ

Режисьори: Марк Пизнарски и други

Оригинален младежки телевизионен сериал за живота на потомството на богати родители. Проблемите им са остри и драматични - борбата за популярност, отношенията с връстници и родители/учители, първата любов и сексуален опит, предателство и приятелство.

Действието се развива в елитно училище някъде в Манхатън, като всеки епизод е пъстра картина от живота на представители на златната младеж, които хвърлят пари, забавляват се в луксозни клубове и междувременно четат блога на неизвестен, но много информиран човек под псевдоним Gossip girl скандални новини за вас и вашите съученици.

6. Губещи (2009-2015)

Образ

Режисьори: Брадли Букър и др.

Многосерийният филм с елементи на мюзикъла заема отделна ниша в поредица от сериали за тийнейджъри, той органично преплита драматични и комедийни моменти с танцови номера и песни.

Сюжетът се основава на училищен клуб за радост, организиран от испанския учител Уил Шустър. Хорът включва момчета, които не се вписват в училищната йерархия, просто неудачници. С течение на времето музикалният клуб става толкова популярен, че привлича дори най-популярните момичета и момчета.

Филми като "Неудачници" са истински рай за меломаните - в продължение на няколко сезона в него се играят около 400 от най-популярните хитове.

7. Rebel Spirit (2002-2003)

Образ

Режисьори: Мартин Мариани и др.

В популярната аржентинска теленовела за живота на учениците говорим за четирима ученици от елитен интернат, включително капризната красавица Миа и амбициозното грозно момиче Марица, син на кмета Пабло и родом от по-ниските класове Мануел.

Но героите са обединени от обща страст - любовта към музиката и когато създават рок групата Erreway, в началото свикват един с друг за дълго време, но по-късно стават приятели. Всеки герой е ярка личност и бунтар и е интересно да се наблюдава как израстват, как се борят за справедливост, как се учат от грешките си, карат се, влюбват се и се разочароват.

8. Dance Academy (2010-2013)

Образ

Режисьори: Иън Уотсън и др.

Шест тийнейджъри ще трябва да преодолеят много, за да не бъдат елиминирани от престижната танцова академия, в която попаднаха след трудно състезание. Те са талантливи, не могат да си представят себе си без танци, но залозите са високи и мнозина са принудени да се борят, да лъжат, да заместват други с една цел - да пробият. И в същото време това е много прочувствена история, която ще предизвика сълзи у едни, усмивка и тъга у други.

От епизод на епизод, зрителят се потапя в един интересен и жизнен свят и е убеден, че зад всеки красив елемент от хореографията се крие дълга и трудна работа.

9. Бяха объркани в болницата (2011-2017)

Образ

Режисьори: Стив Майнър и др.

Мелодрама за две момичета от различни класове, които по трагичен случай са разменени в родилния дом. Бей е отгледан в богато семейство и Дафне и майка й се борят да свързват двата края. Освен това момичето има увреден слух от детството.

Накрая истината излиза наяве, двете семейства се опитват да установят контакт, а едно заможно семейство кани бедните да живеят при тях. И двете героини се опитват да разберат как щяха да се подредят животите им, ако замяната не се беше случила. Интерес представлява не само процесът на общуване между момичетата, но и отношението към ситуацията на тяхната среда, биологични и действителни родители.

10. Прясно месо (2011-2016)

Образ

Режисьори: Джейми Джей Джонсън и др.

За героите от британския сериал, първокурсници, е настъпил благословен момент - те живеят независим живот далеч от родителската грижа и контрол. Под един покрив се събраха хора от различни класи, всеки със своите странности, навици и възгледи за живота. Резултатът е много забавни и мелодраматични моменти.

Сериалът изглежда като бриз, има много хумор, добра музика и забавни герои, на които няма как да не симпатизирате.

Популярна тема