Режисьор любител засне късометражен филм чрез Zoom с бюджет $0. Филмът успя да стане най-касовият в САЩ

Съдържание:

Режисьор любител засне късометражен филм чрез Zoom с бюджет $0. Филмът успя да стане най-касовият в САЩ
Режисьор любител засне късометражен филм чрез Zoom с бюджет $0. Филмът успя да стане най-касовият в САЩ
Anonim

На 10 юни късометражният филм на аматьорския режисьор Кристиан Нилсон „Отписване“стана най-касовият филм в САЩ до 24 часа.

Находчив млад мъж и негов приятел намериха начин да пуснат собствена лента, за да придобият за кратко добре звучащ статут на филми номер 1 в боксофиса на САЩ. И те наистина се записаха в историята.

Аматьорският режисьор Кристиан Нилсон и неговият филм "Отписване" оглавиха боксофиса в САЩ

Образ

Миналия месец Крисчън и неговият приятел Ерик Табах, актьор и блогър, веднъж се пошегуваха, че заради коронавируса и затворените театри всеки може да оглави боксофиса и разговорът стигна дотам, че накрая те реши да се възползва от тази вратичка и да направи филм.

Кристиян бързо написа сценарий за кратък филм на ужасите, наречен Unsubscribe.

Кадър от самия филм, заснет изцяло в Zoom

Образ

Картината е заснета за една седмица и в нея участват 6 души, включително Крисчън и Ерик. В историята петима потребители на YouTube се присъединяват към видеоконференция, след което мистериозен интернет трол започва да ги преследва.

Можете да гледате трейлъра на краткия филм във Vimeo (пълната версия също е налична, но за $3,99).

Next Крисчън и Ерик пуснаха своя филм. Но как?

Образ

Приятелите току-що наеха киносалон в Уестхамптън Бийч, Ню Йорк, купиха сами всички билети и пуснаха филма на големия екран, показвайки го на себе си.

Трикът проработи! На следващия ден на уебсайта The Numbers „Прекратяване на следенето“беше

Образ

Сайтът само проследява печалбата от разпространението на филми.

Още едно доказателство за успеха на начинанието, можете да представите информация на друг сайт за касовите приходи на филмите в боксофиса - boxofficemojo. Има „Отписване“на заслуженото 1-во място в САЩ за 10 юни.

Известни в интернет, режисьорите в крайна сметка не похарчиха нито цент

Образ

Парите за закупените билети за филма се върнаха в джоба на авторите му. Бюджетът за самата картина, според Крисчън и Ерик, е бил точно нула долара.

По този начин Кристиан Нилсон и Ерик Табах направиха вероятно най-нискобюджетния филм, оглавил боксофиса в най-любителната страна в света за един ден.

Сега имената им са известни и това може да отвори пътя им към голям холивудски филм. Трудно е да се каже с какво качество е пуснат филмът, защото малко хора го гледаха, но има ли значение в случая?

Популярна тема