Най-добрите филми за банкови обири: списък на 10-те най-интересни филма за измамниците и техните измами с високи рейтинги

Съдържание:

Най-добрите филми за банкови обири: списък на 10-те най-интересни филма за измамниците и техните измами с високи рейтинги
Най-добрите филми за банкови обири: списък на 10-те най-интересни филма за измамниците и техните измами с високи рейтинги
Anonim

Картините за умни крадци и измамници са специален жанр, в който като основна стръв се използват благоразумни действия и смели идеи на ярки герои. Често сценариите на такива филми са изградени по такъв начин, че зрителят е постоянно в напрежение, разгадавайки намерението на авторите.

Световното кино познава много примери за легендарни екшън филми за нападатели и авантюристи с отличен сюжет и отличен актьорски състав.

Съставихме селекция от най-добре оценените филми за обир, които ще ви хареса да гледате.

1. Ocean's Eleven (2001)

Образ

Режисьор: Стивън Содебърг.

Дани Оушън, талантлив крадец, планира ново сложно престъпление, току-що излязъл от затвора.

Плановете на Ocean включват безпрецедентен обир на три от най-добрите игрални заведения наведнъж, много трудна, почти невъзможна задача за един самотник. Но ако съберете екип от професионалисти, тогава една амбициозна идея може да бъде реализирана. Казината в Лас Вегас са собственост на Тери Бенедикт, който открадна любимата жена на главния герой, а наглите трябва да бъдат наказани. Дани тръгва на турне из Америка, за да подтикне най-опитните специалисти и крадци към немислимо приключение. Всеки от героите е най-добрият в своята област и заедно те са ненадминат екип.

2. Карти, пари, две димящи дула (1998)

Образ

Режисьор: Гай Ричи.

Топ 10 филм за обир, култов криминален филм, историята на четирима мошеници, които са блокирани и се опитват да се измъкнат.

За да участват в подземна игра на карти с високи залози, момчетата спестиха сто хиляди паунда. Но Еди не можа да победи опитната карта по-остро и сега нещастните приятели трябва да получат половин милион за седмица, за да покрият дълга на хазарта. В случай на неплащане, героите имат мрачни перспективи. Те решиха проблема просто - ограбиха съседите на наркодилърите и така предизвикаха истинска криминална война.

Филмът има много драйв, черен хумор, страхотен саундтрак, много второстепенни сюжетни линии и колоритни герои, зрителят става свидетел на жестоки битки, схватки, умни приключения и буквално се потапя в самата вътрешност на британския престъпен свят. Брилянтен дебютен филм на Гай Ричи.

3. Big Jackpot (2000)

Образ

Режисьор: Гай Ричи.

Сюжетът на втория криминален трилър на Гай Ричи е съсредоточен върху голям диамант, който Франки трябва да донесе в САЩ за братовчедка Еви. Но любовта към подземните битки изигра жестока шега с изпълнителя и самият шеф е принуден да разреши ситуацията. Около бижуто сложно се преплитат няколко сюжетни линии, в които действат големи и малки обирджии, измамници, цигани, наркомани и други обитатели на лондонското дъно. Филмът е буквално пропит с атмосфера на измама, цинизъм и е чудесно подкрепен от съответния саундтрак.

Картината оставя незабравимо впечатление благодарение на съзвездие от отлични актьори, запомнящи се диалози, харизматични герои и характерен английски хумор.

4. The Gentlemen (2019)

Образ

Режисьор: Гай Ричи.

Новият филм на Ричи е характерна комбинация от история, хумор, изкуство, диалози и брилянтен актьорски състав, придружен от перфектно съчетана музика.

В картината има няколко сюжетни линии и всяка има свои герои, от гангстери с маниери на аристократи до обикновени мошеници и хулигани.

Наркокралят Мики Пиърсън иска да се пенсионира и да стане част от заведението. Имало едно време той, възпитаник на Оксфорд, избрал престъпен път за себе си и реализирал гениален план за обогатяване. Проблемите започват, когато той решава да продаде бизнеса си. Други уважавани мафиози не искат американците да изкупят печелившия бизнес и назрява нова битка на гигантите от подземния свят.

5. Хвани ме, ако можеш (2003)

Образ

Режисьор: Стивън Спилбърг.

Вълнуваща детективска драма с елементи на комедия, базирана на документален материал за дръзкия измамник Франк Абагнейл.

Франк е майстор на фалшификацията и имитирането и действа толкова умело, че на 21-годишна възраст става милионер и обект на ФБР. Агент Карл Ханрати няколко пъти успява да арестува измамника, но винаги престъпникът успява да надхитри полицията и да избяга. Задържайки Франк за последен път, служителят на реда го убеждава да работи за закона

6. Reservoir Dogs (1992)

Образ

Режисьор: Куентин Тарантино.

Жестока и истинска криминална драма - дебютът на брилянтния Куентин Тарантино.

Как да оберем магазин за бижута посред бял ден? Измислете брилянтен план и съберете екип от професионалисти. Това направи престъпният бос Джо Кабът, събра шестима опитни престъпници, криминални таланти и изглеждаше, че идеята му трябваше да бъде блестящо реализирана.В крайна сметка всички нападатели са действали под псевдоними и не са знаели нищо един за друг. Но нещо не се получи, разбойниците попаднаха в полицейски капан и едва избягаха, като загубиха двама. Сега останалите се опитват да разберат защо идеалният план се е провалил и са заети да търсят този, който ги е създал.

7. Не хванат - не е крадец (2006)

Образ

Режисьор: Спайк Лий.

Една от най-интересните кино истории за перфектния обир. В центъра на интригата е психологически двубой между лидера на бандата Ръсел и коравия детектив Фрейзър. И хитрият крадец, и добросъвестното ченге са искрено симпатични и, изненадващо, имат много общи неща.

Изглежда, че заговорът е прост - обирджиите нахлуват в банката, вземат заложници и отправят редица искания към полицията. Но постепенно действието започва да се развива напълно непредвидимо и става ясно, че имаме работа с интелектуално престъпление.Филмът съчетава драма с хумор, а зрителят със сигурност ще бъде впечатлен от гледките на Ню Йорк и прекрасния актьорски състав.

8. Illusion of Deception (2013)

Образ

Режисьор: Луис Летерие.

Екип от 4 млади илюзионисти, събрани и вдъхновени от мистериозен спонсор, правят грандиозни представления, които буквално хипнотизират публиката. Акцентът в представлението на Четирите конника е банков обир и както се оказва, това не е каскада, а истинско престъпление.

Служители на правоприлагащите органи са замесени в случая и, както разбра служителят на ФБР Дилън Роудс, трикът с банката е бил прикритие за много по-сложна измама. Хитри измамници успяха да измамят не само специалиста по обирите, но и компетентен експерт по сигнализиране, който проследи изявите на брилянтни измамници.

Картината е пълна с ярки събития и магия, а развръзката е толкова необичайна, че заслужава специални аплодисменти от публиката.

9. Градът на крадците (2010)

Образ

Режисьор: Бен Афлек.

Невероятна детективска драма от живота на жителите на дъното на града. Героите на картината са професионални нападатели, които са избрали своята ниша в асортимента от престъпни дейности. Те са доста успешни престъпници, имат свой собствен стил - обличат се в оригинални костюми за набези в банки и превозни средства за пари в брой. Бандитите в този екшън филм са хора с трудна съдба и, постепенно научавайки техните истории, започвате да се чувствате и съчувствате, защото те са родени в града на крадците и просто няма друга професия за тях.йени

В картината има много адреналин, преследвания, престрелки, грабежи, но основният въпрос, поставен от авторите, е как да направим избор, ако по принцип няма избор. Феновете на жанра със сигурност ще харесат филма, направен е красиво и качествено, а стилът на лентата много напомня на английските криминални трилъри.

10. Италианската работа (2003)

Образ

Режисьор: Ф. Гари Грей.

Страхотен римейк на италианския филм от 1969 г. с много силен актьорски състав. С изтънчеността на шахматистите екип от банкови рипъри изчисли всички варианти, които биха могли да възникнат по време на кражба на милиони долари злато. Бандата е симбиоза от брилянтни майстори на техния занаят, мозък, бомбардировач, хакер, състезател и няколко по-малко ярки герои.

Когато работата е свършена и плячката е в ръцете на разбойниците, един от членовете на бандата просто открадва златната награда от съучастниците. Сега другите трябва да намерят предателя и да му отнемат златото.

Популярна тема