Поредица, подобна на Шерлок: топ 10 на най-добрите

Съдържание:

Поредица, подобна на Шерлок: топ 10 на най-добрите
Поредица, подобна на Шерлок: топ 10 на най-добрите
Anonim

Съвременната филмова индустрия много умело използва сериалния формат, за да представи детективска история. Главният герой, талантлив и необикновен, сам или с екип от съмишленици, брилянтно разрешава един след друг заплетени случаи. Обхватът и продължителността на работата му зависи от въображението на създателя и популярността на историята сред зрителя. Един от най-успешните проекти от този тип е сериалът Шерлок. Великолепният дует на Холмс и Уотсън е пренесен в реалностите на съвременния свят, но все още работи добре заедно, помагайки на Скотланд Ярд да разрешава трудни случаи. Сюжети като този в киното изобилстват. Десет истории за оригинални умове и техните невероятни прозрения в нашата селекция от забавни сериали, подобни на Шерлок.

1. Elementary (2012-2019)

Образ

Създател:Роб Дохърти.

В Ню Йорк Шерлок Холмс, британски детектив, преживял лична трагедия, е подложен на лечение от наркотична зависимост. Бащата на главния герой, който иска да контролира процеса на връщане на сина си към нормалния живот, му назначава куратор Джоан Уотсън. Тази жена, бивш хирург, преквалифицирана като пазач на бивши наркомани.

Новият й клиент се оказа много противоречив и скандален по природа. Холмс решава да не се връща в Лондон, а да се възползва от жителите на Голямата ябълка. Той става консултант на столичната полиция и благодарение на нетривиален подход към разследването, както и проницателност и наблюдателност, брилянтно разрешава най-сложните случаи. Джоан постепенно повишава статуса си от помощник на Шерлок до партньор и приятел.

2. Бяла яка (2009-2014)

Образ

Създател:Джеф Ийстен.

Нийл Кафри, измамник и измамник, се преоблича като охранител и успешно бяга от затвора. Специалният агент на ФБР Питър Бърк е изпратен да го залови. Именно той навремето изпрати измамника в затвора за четири години. Петър е изненадан от неразумната постъпка на толкова умен престъпник, тъй като му остават само четири месеца, но скоро разбира, че в случая е замесена жена.

Кейт напусна Нийл преди няколко седмици по време на среща в затвора и той реши да избяга, за да върне любимата си. Бърк отново успешно задържа Кафри този път. Нийл, който не иска да прекара най-хубавите години от живота си, гледайки стени и тавани, предлага на агент от ФБР помощ за разкриване на престъпления в замяна на относителна свобода с носенето на специална гривна на крака. Петър решава да работи с нов партньор.

3. The Mentalist (2008-2015)

Образ

Създател:Бруно Хелър.

Патрик Джейн, брилянтен психолог и малък ясновидец, преди няколко години, успоредно с печеленето на пари в различни токшоута, където успешно играеше ролята на екстрасенс, помогна на полицията при изчисляването на сериал убиец. Главният герой обаче много безразсъдно в ефир нарече търсения престъпник жалък и самотен, за което плати скъпо. Маниак с прякор "Кървавия Джон" уби жена си и дъщеря си. Пет години по-късно Патрик все още помага на екип от специалното бюро в разследването на убийствата. Той изчислява престъпниците, използвайки всичките си умствени способности, но не губи надежда да намери и лично да се справи с човека, който го е лишил от най-важното нещо в живота.

4. Излъжи ме (2009-2011)

Образ

Създател:Самюел Баум.

Д-р Лайтман и неговият екип са истински майстори в разпознаването на най-малките прояви на човешки емоции чрез мимики и жестове. Това предоставя уникална възможност да се определи дали интервюираният казва истината или лъже откровено. Психологическите техники и опитът на главния герой надминават всички технически средства. Висши политически служители, военните и местната полиция се обръщат към Лайтман за помощ при разследване на престъпления. Трудно е да се надцени талантът на лекаря: героят е в състояние да определи погрешно обвинения по най-малките детайли на поведението и да различи истинския престъпник, който се е издал с едва забележима усмивка или прекомерно самочувствие.

5. Истински детектив (2014-…)

Образ

Създател:Ник Пицолато.

Изминаха седемнадесет години, откакто детективите Мартин Харт и Ръстин Коул разследваха убийството на проститутка, в което имаше ритуален оттенък.Изглеждаше, че през 1995 г. случаят е доведен до логична точка и приключен, но през 2012 г. се случва подобно престъпление със същата мистериозна символика. И сега самите детективи са поканени на разговор с полицията, така че всеки поотделно да си спомни и да говори за случая отпреди много години, а също така да разкаже историята на трудната връзка на партньорите и да обясни причината за кавгата в 2002 г., в резултат на което Харт и Коул спряха да общуват помежду си.

6. Castle (2009-2016)

Образ

Създател:Андрю У. Марлоу

Ричард Касъл пише детективски истории. Един ден вдъхновението напуска автора и той решава да премахне главния герой и да завърши безкрайна поредица от книги за него. В същото време почитател на работата му започва да убива хора, действайки според сюжета на романите на Касъл. Ричард е поканен в полицейския участък, за да говори с детектив Кейт Бекет, привлекателна, но строга и сериозна жена.Господин Касъл проявява енергично желание да помогне на разследването и да участва в издирването на извършителя. Главният герой разбира, че има чудесна възможност да събере материал за нови книги, както и да разнообрази свободното си време. Използвайки личен чар, дързост и полезни връзки, той става член на екипа от следователи на NYPD.

7. Лутър (2010-…)

Образ

Създател:Нийл Крос.

Инспектор Джон Лутър е сложен и противоречив човек, точно като случаите, които трябва да разплете. Маниаци и психопати от всички ивици - това е контингентът от престъпници, които Джон просто е длъжен да изпрати в затвора за дълго време. Докато преследва друг сериен убиец, главният герой го оставя да падне от високо. Лутър е отстранен от работа за седем месеца. Връщайки се на бойния пост, Джон започва да разплита нов случай на двойно убийство и бързо изчислява престъпника, но Алис Морган, човек със заложби на асоциален гений, се оказва труден орех и това е не е възможно да се докаже нейното участие.Самата мис Морган възнамерява да продължи да къса нервите на детектива, знаейки много добре, че е намерила достоен противник в опасна за човешки животи игра.

8. Ханибал (2013-2015)

Образ

Създател:Браян Фулър.

Няколко студентки изчезват безследно. Ръководителят на отдела на ФБР Кроуфорд решава да потърси помощ от бившия следовател Уил Греъм, който има уникалната способност да се потопи дълбоко в съзнанието на престъпник, пресъздавайки мислено всичко, което е направил в действителност. Подобни игри на ума почти подлудяват Греъм и той избира преподаването. Вярно, щом разбра обстоятелствата по случая, веднага се включва в работата и взема необходимата следа. Скоро става ясно, че освен серийния убиец има и негов имитатор. За да подсили екипа, Крофорд кани уважавания психиатър Ханибал Лектър, човек с несъмнен талант, но двусмислен.

9. Доктор Кой (2005-…)

Образ

Създатели:Ръсел Т. Дейвис, Джули Гарднър.

Нямаше нищо забележително в живота на Роза: работа, приятели, млад мъж. Една вечер в нейния магазин се случват много странни неща: реанимирани манекени започват да преследват момичето. Неочакваният спасител на героинята е мистериозен герой, който нарича себе си Доктора. Той е извънземен и се движи из вселената в старомодна полицейска кутия, разрешавайки конфликти и спасявайки светове.

Този път той се опитва да помогне на Земята да отблъсне пластмасовата атака. Безценна подкрепа в такъв труден въпрос на доктора осигурява най-обикновената землянка Роза. Той я кани да смени режима на "храна, работа, сън" с приключения във времето и пространството, заедно със самия доктор. След кратък размисъл екипажът на кабината се увеличава точно с един човек.

10. Д-р Хаус (2004-2012)

Образ

Създател:Дейвид Шор.

Princeton Clinical Hospital разполага с екип от млади и много обещаващи специалисти, водени от невероятния диагностик, д-р Грегъри Хаус. Последният обаче се отличава с донякъде ексцентрично поведение, цинизъм и прямота както в общуването с колеги, така и с пациенти, но това ни най-малко не му пречи в крайна сметка да назове точната причина за това или онова заболяване и да върне надеждата на човек за успешен изход и възстановяване. Той и неговите помощници не трябва да пропускат нито един детайл, ако е необходимо, да изследват всеки сантиметър от къщата и всеки епизод от живота на пациента, за да избегнат грешки и да направят единствената правилна диагноза.

Популярна тема