Най-добрите семейни филми за гледане с деца: топ 10 на най-интересните филми от последните години с увлекателен сюжет и високи рейтинги

Съдържание:

Най-добрите семейни филми за гледане с деца: топ 10 на най-интересните филми от последните години с увлекателен сюжет и високи рейтинги
Най-добрите семейни филми за гледане с деца: топ 10 на най-интересните филми от последните години с увлекателен сюжет и високи рейтинги
Anonim

Най-интересните и уютни истории с мили и щедри герои, невероятни приключения и неизменно добър край събират цялото семейство пред екраните. Те ви карат искрено да съчувствате на героите, учат младите зрители да правят правилното нещо, а възрастните да продължават да вярват в чудеса. Всяка година известни и не толкова известни режисьори от цял ​​свят попълват колекцията от най-добрите семейни филми с постоянно вълнуващ сюжет и високи рейтинги. 2019 и 2020 не бяха изключение. Нашата селекция съдържа 10-те най-високо оценени филма за гледане с деца в тихи домашни вечери.

1. Way Home (2019)

Образ

Режисьор:Чарлз Мартин Смит.

Бездомно кученце беше отгледано от майка котка и след това се установи при добър човек, Лукас. Кучето получи прякора Бела, както и забавен и безгрижен живот. Добродушното и любознателно куче просто обожаваше игрите и компанията на собственика. Имаше обаче хора, които не харесваха животното и, използвайки държавния закон, който забраняваше отглеждането на кучета от бойни породи, те заплашиха да отведат Бела в приют и да се справят с нея. Лукас решава да започне да търси ново място за живеене и оставя кучето за известно време при приятели на няколкостотин мили от града. Търпението на Бела не издържа дълго. Тя избягва и се прибира при най-добрия стопанин на света. По пътя към Лукас главният герой го очаква поредица от неочаквани срещи и истински изпитания.

2. Разперете крилата си (2019)

Образ

Режисьор:Никола Вание.

Майка изпраща четиринадесетгодишния син Том при баща му. Крисчън изучава птици и прекарва много време на открито в малка къща. Жената се надява, че детето ще бъде разсеяно от джаджи и видео игри, наистина ще си почине и ще диша чист въздух. Веднага щом пристига при баща си, странен ексцентрик, който се стреми да запази популацията на дивите гъски, момчето изпада в отчаяние: в тази пустош има големи проблеми с Wi-Fi.

Тийнейджър открива кутия с птичи яйца във фермата на баща си и скоро Тома и Кристиан стават родители на цяло поколение гъски. Момчето започва да прекарва много време с тези очарователни същества, като ги защитава и се грижи за тях. Той е толкова привързан към птиците, че дори отива с баща си в далечна Норвегия, за да види първия им полет и да осъществи плана на Крисчън.

3. Щастие в плик (2019)

Образ

Режисьор:Светлана Суханова.

Служителите на пощите в малко селце празнуват първия работен ден на новия си колега. Героините анализират предимствата на съвременните технологии за пренос на информация и уникалните свойства на обикновените хартиени писма, които губят популярност в света. Няколко истории от миналото изскачат в паметта на една от жените.

В първата човек изпраща писма до най-добрия си приятел от цял ​​свят, но всъщност крие горчивата истина. Във втория самотна старица намира подслон при непознати и крадешком пише писмо, изпълнено с топлина и грижа, до единствения си син, този, който я е изоставил на гарата. Накрая момче от първи клас изпраща отчаяно писмо до Дядо Коледа и го моли за скъпа играчка, с която да се сприятели.

4. Кучешки живот 2 (2019)

Образ

Режисьор:Гейл Манкузо.

Кучето Бейли е безкрайно щастливо в компанията на своя очарователен собственик Итън. В семейството на последния се появява очарователна внучка CJ и изглежда, че вече е време възрастният четириног приятел да си отиде от този свят с чиста съвест, защото е служил вярно на човек. Но както се оказа, мисията на Бейли на Земята все още не беше завършена. Той ще продължи да се преражда, само че сега трябва да се грижи за бебето CJ.

Майката на момичето, несериозен и глупав човек, я взема от къщата на Итън и отива да гради кариера в друг град. Тя не обръща нужното внимание на дъщеря си, сменя господа и пие алкохол. За щастие кучето на Моли се появява в живота на Си Джей. Кучето ще стане истински приятел и защитник за момичето.

5. Family Quickie (2018)

Образ

Режисьор:Шон Андерс.

Съпрузите Ели и Пийт Вагнер са заедно от дълго време, но по някакъв начин все не успяха да имат деца: те прекараха цялото време в развитие на бизнеса си. Намеци и шеги от роднини за липсата на пълноценно семейство подтикнаха двойката да приеме опцията. Вагнер се спряха на петнадесетгодишната Лизи. Момичето на първата среща им се стори силен, открит и честен човек.

Ели и Пит не успяха да се ограничат до едно дете: Лизи имаше сестра, Лита, и брат, Хуан. Вагнер моментално се превръщат в голямо семейство и започват да изграждат щастливи и хармонични отношения в къщата. Тази задача не е лесна: децата обичат сладкиши и не обичат контрола, редовно се забъркват в проблеми и не искат да контактуват. Идват горещи дни в къщата на Вагнер.

6. Storm Boy (2019)

Образ

Режисьор:Шон Сит.

На брега, далеч от суетата на града, баща и син живеят в барака. През деня момчето ходи на море с родителя си, а вечер учи. Един ден дете намира осиротели пиленца пеликан. Той решава да ги задържи и да се опита да се измъкне. Момчето прекарва дни и нощи край децата, неуморно им приготвя храна и ги топли. Той се привързва особено към Пърсивал, най-слабата мацка. Бащата, забелязвайки упоритостта на сина си, започва да му помага в това добро дело. Момчето учи по-силните и зрели пеликани как да си набавят храна и най-важното как да летят, защото скоро ще им дойде време да напуснат гнездото.

7. Аладин (2019)

Образ

Режисьор:Гай Ричи.

Умен крадец Аладин един ден е лишен от сън и почивка. Всичките му мисли са заети от красивото момиче Жасмин. За съжаление, красавицата е дъщеря на султана и обикновен смъртен не може да стане неин избраник.Въпреки това, главният герой изглежда е облагодетелстван от съдбата. Той получава примамливо предложение от могъщия везир Джафар.

Той обещава щедро да възнагради младежа, ако успее да се сдобие с вълшебна лампа. Рядкото нещо се крие в пещера, до която може да стигне само човек с чиста душа. Колкото и да е странно, измамникът Аладин се оказа един от тях. Младежът разкрива тайната на лампата: в нея живее дух, способен да изпълни всеки три желания. Истинско изкушение за млад мъж, който иска да хвърли целия свят в краката на своята любима.

8. Цар Лъв (2019)

Образ

Режисьор:Jon Favreau.

Безкрайни и красиви простори на африканската савана. Тя е под надзора на мъдрия и смел владетел-лъв Муфаса. Той е щастлив да говори за структурата на живота със сина си, бъдещия наследник Симба. По това време чичото на лъвчето Скар крои коварни планове да свали владетеля.Той примамва любопитния и лековерен Симба в капан.

Муфаса успява да спаси сина си, но самият цар на животните умира. Лъвчето едва успява да избяга от хиените, поддръжниците на Скар. Чувствайки се виновен пред баща си, той заминава за непознати земи, а чичо му най-накрая пробва короната. Симба ще трябва наистина да порасне, да разбере значението на думите "приятелство" и "вярност към съдбата си", преди да се върне в родната си савана и да си върне това, което му се полага.

9. Call of the Wild (2020)

Образ

Режисьор:Крис Сандърс.

Гигантското куче Бек се чувстваше спокойно и непринудено в къщата на съдия в южния щат Калифорния. Продавачите на кучета отвличат лековерно животно и го препродават, а след това главният герой достига заснежените брегове на Аляска на товарен кораб и започва нова глава от живота на север. Много изпитания очакват Бек: той ще тича в пощенски екип, ще се сблъска с водача му и ще води глутницата, ще спаси човешки живот и почти ще загуби своя, ще срещне наистина добър приятел и ще бъде принуден да направи избор между живота в човешка среда и в дива глутница, както повелява зовът на предците.

10. Дъмбо (2019)

Образ

Режисьор:Тим Бъртън.

Холт Фариър се завръща от войната в родния си цирк при своите колеги и деца, Мили и Джо. Веднъж един човек беше брилянтен ездач, но на фронта загуби ръката си и собственикът на заведението му предложи да се грижи за слоновете. Една от женските скоро ражда необичайно малко. Бебето има огромни уши.

Първата му публична изява предизвиква подигравателен смях от публиката. Слончето получава прякора Дъмбо и се превръща в голямо разочарование за собственика на цирка. Само Мили и Джо се привързват истински към малкото слонче и скоро разбират необикновената му тайна. Ако Дъмбо вдиша перото и кихне, той започва да лети с помощта на ушите си. Децата се опитват да запазят тайната на своя приятел от възрастните, но инцидент на арената разкрива таланта на слончето пред целия свят.

Популярна тема