Сериал, подобен на "Stranger Things": списък с топ 10 на най-добрите сериали с подобен развой на събитията

Съдържание:

Сериал, подобен на "Stranger Things": списък с топ 10 на най-добрите сериали с подобен развой на събитията
Сериал, подобен на "Stranger Things": списък с топ 10 на най-добрите сериали с подобен развой на събитията
Anonim

В продължение на три сезона феновете на адаптациите на Стивън Кинг гледат един от най-хипнотизиращите сериали, Stranger Things, без да спират, проследявайки събитията в измисления американски град Хокинс.

OSD ​​​​е много успешен проект, има сърцераздирателна история, много мистика, харизматични герои, прекрасна атмосфера, пропита с културата на поп шоуто от 80-те. Ако си падате по този тип филми, вижте селекция от предавания като Stranger Things, които ще ви позволят да навлезете във вълнуващите и плашещи светове от друг свят.

1. Туин Пийкс (1990 - 1991)

Образ

Режисьори: Дейвид Линч и др.

Малкото северноамериканско градче Туин Пийкс е шокирано от безпрецедентното убийство на местна ученичка, кралицата на красотата Лора Палмър. Приятелката на жертвата, Ронет Пуласки, е намерена ампутирана близо до границата на щата Вашингтон. В нощта на убийството момичетата са били заедно. Разследването се извършва от гостуващ агент по сигурността Дейл Купър, млад мъж със странности.

Опознаването на живописния град и неговите жители очарова Купър, той е сигурен, че извършеното престъпление е инцидент, а не система. Но много скоро детективът ще промени решението си - почти всеки жител на Туин Пийкс пази някаква тайна. Сериалът преплита няколко сюжетни линии – детективска, комедийна, любовна. Но всички те са свързани с убийството на Лора.

2. Тъмно (2017-2020)

Образ

Режисьор: Баран бо Одар.

Европейски сериал на ужасите като "Stranger Things" е изграден върху същите основни модели - малък живописен град с тайни, изчезнали деца, двоен живот на обитателите, странни явления. Събитията в интелектуалния трилър "Тъмнина" на Netflix се развиват в град Уинден, където спокойният ход на живота е нарушен от изчезването на едно момче.

Изчезването на Микел Нилсен поставя началото на поредица от събития, които по някакъв начин са свързани с четирите семейства. Техният уютен малък свят се срива, когато връзката между изчезването на хора и историята на града става очевидна. Полицаят Улрих Нилсен се опитва да разгадае мистерията, чийто брат също изчезна преди много години. Тийнейджърът Йонас Карвалде по някакъв начин е замесен в странни инциденти, чийто баща се самоуби без обяснение.

3. Досиетата Х (1993-2018)

Образ

Режисьори: Ким Манерс и др.

Досиетата Х с право е една от най-добрите поредици, посветени на мистериозни събития, до голяма степен благодарение на запомнящите се герои.

Преди години сестрата на агента от ФБР Фокс Мълдър беше отвлечена от извънземни и това повлия на избора му на професия. Заради вярата му в свръхестествените сили, ръководството го изпраща в отдела за паранормални явления, където разследва странни престъпления, които не подлежат на обяснение. Когато разследва аномални случаи, агентът се опитва да бъде обективен, но често научните методи не работят.

Партньорката на Мълдър, Дана Скъли, студентка по медицина, е скептична към теориите на колегата си и търси обосновка за неразбираеми факти. Заедно те са компетентен и ефективен екип, който разследва неразкрити архивни случаи на върколаци, извънземни и други мистични инциденти. Приятелските отношения между двама сладки герои постепенно прерастват в нещо повече.

4. Дневниците на вампира (2009-2017)

Образ

Режисьори: Крис Гризмър и др.

Двама красиви млади братя, Стефан и Деймън Салваторе, се заселват в град Мистър Фолс. По-малкият Стефан е в същия клас като Елена Гилбърт, която наскоро загуби родителите си в автомобилна катастрофа. Младите хора се чувстват привлечени един към друг, но по-големият брат също хареса сладкото момиче. Елена дори не подозира, че и двамата са вампири от мощен клан. Чувствата им към избрания се основават на приликата на Елена с Катрин Пиърс, в която някога са били влюбени. Стефан е обременен от принадлежността си към злите сили, докато Деймън представлява самата враждебност и мечтае да си възвърне властта над града и душите на неговите жители.

5. Ривърдейл (2017-…)

Образ

Режисьори: Габриел Кореа и др.

В хубавото и доста безопасно градче Ривърдейл, където всички знаят всичко един за друг, е убит тийнейджър, издънка на богато и уважавано семейство. Смъртта на Джейсън Блосъм повдига много въпроси от полицията и обикновените граждани. Мистерията на престъплението не оставя безразлични приятелите на момчето Арчи Андрюс, Бети Купър и Вероника Лодж, които наскоро пристигнаха в Ривърдейл. Разследването на трагедията е лично за тях.

Постепенно се оказва, че животът в града не е толкова безоблачен, много безобидни жители на града имат мрачни тайни, които са успели внимателно да скрият. И въпреки че нечие зверство е повлияло силно на отношенията между хората, животът взема своето - момчетата се влюбват, ревнуват, карат се и планират бъдещето.

6. Остатъци (2014-2017)

Образ

Режисьори: Мими Ледер и други

Необяснимото изчезване на милиони земляни се отрази фатално на поведението и мирогледа на тези, които останаха.Пагубните последици от това събитие три години по-късно са показани в примера на жителите на град Мейлтън, където населението е разделено на групи. Някой е сигурен, че загубата на хора има божествено обяснение, други говорят за намесата на извънземни, трети чакат второто пришествие.

Новият шеф на полицията в Мейлтън Кевин Гарви се опитва да въведе ред в живота на жителите на града. Баща му, който преди е заемал същия пост, се озовава в лудница след мистериозен феномен. Съпругата на Кевин започна да посещава секта на фанатици, дъщеря му се оттегли в себе си, а синът й, който напусна дома, не влиза в контакт. Неговите собствени проблеми и паниката и гнева, обхванали града, не засягат решителния и властен характер на шерифа, който по време на дежурство се опитва да подреди хаоса, но понякога изпада в отчаяние.

7. Castle Rock (2018-…)

Образ

Режисьори: Грег Яйтанс и др.

В мистичния трилър по романите на Стивън Кинг се случват мистериозни и неразбираеми събития.В малкото провинциално градче Касъл Рок, където единствената атракция е затворът Шоушенк, нейният шеф Лейси се самоубива брутално. След смъртта му в мазето на затвора е намерен затворник, който не е в списъка на затворниците.

Човекът не отговаря на въпроси и само повтаря името на Хенри Дивър. Дийвър е родом от града, работи като адвокат в Тексас и у дома го смятат за замесен в смъртта на собствения си приемен баща, местен пастор. По анонимна молба Хенри се завръща в Касъл Рок, за да помогне на мистериозен затворник. Но не всички се радват на пристигането му, жителите на града посрещат адвоката с повишено внимание, само няколко са готови да помогнат, а бившият шериф знае нещо, но мълчи.

8. OA (2016-2019)

Образ

Режисьори: Zal ​​​​Batmanglij et al

Сляпото момиче Прери Джонсън внезапно изчезва от дома си, но след 7 години е намерено, че вече я вижда, докато се опитва да скочи от моста.Прери не разкрива тайната на изчезването си и моли да я наричат ​​ОА. Нито приемните родители, нито агентите по сигурността успяха да разберат истината, но поведението на момичето изглежда много необичайно за всички. OA се страхува от непознати, говори с гатанки и се нуждае от достъп до интернет по някаква причина, само за да назовем няколко от списъка със странности. На гърба на дъщерята родителите откриват белези, наподобяващи определени символи. Героинята разказва подробностите за загубата си само на група от петима избраници, местни ученици, които тя събра в изоставена къща.

9. Misfits (2009-2013)

Образ

Режисьори: Том Грийн и др.

Непълнолетните престъпници на Питър излежават присъдите си като общественополезен труд. Момчетата не изпитват никаква симпатия един към друг, нищо не ги свързва, освен общото желание - да се върнат към обичайния си живот възможно най-скоро. Но съдбата реши друго - по време на буря героите получават паранормални способности от ефектите на светкавицата.Кели има дарбата на ясновидство, Къртис може да върне миналото, Алиша може да събуди страстта в човек с едно докосване, а Саймън се е научил да става невидим. Нютон е петата жертва на мълнията, но той не намира никакви промени в себе си. Изненадващо, суперсилите са, така да се каже, продължение на природата на техния носител. Но, както се оказа, не само момчетата имат уникална дарба.

10. Sense 8 (2015-2018)

Образ

Режисьори: Лана и Лили Уашовски и др.

Осем души в различни части на света внезапно придобиват дарбата на менталисти - те чувстват необяснима връзка помежду си. Тези хора получават мистериозни способности от жена в бяло, чиято смърт е мечтана от всеки от тях. Сега, против волята си, избраните изпитват общи емоции, могат да общуват и дори да заемат телата си.

Носителите на "осмото чувство" стават обект на наблюдение и преследване и ако някой от тях е в опасност, останалите трябва да се откажат и да потърсят помощ.Чикагско ченге, лондонски диджей, мексикански актьор, южнокорейски финансист, крадец на сейфове в Берлин, шофьор от Кения, калифорнийски блогър и индийски студент са принудени да се обединят, за да оцелеят.

Популярна тема