Сериал, подобен на "Breaking Bad": списък с 10-те най-добри филма, които феновете трябва да гледат

Съдържание:

Сериал, подобен на "Breaking Bad": списък с 10-те най-добри филма, които феновете трябва да гледат
Сериал, подобен на "Breaking Bad": списък с 10-те най-добри филма, които феновете трябва да гледат
Anonim

През последните години бяха заснети много добри криминални драми като "Breaking Bad", където героите, дори стъпили на крив път, предизвикват съчувствие и разбиране у публиката. Героят на сериала, умиращ от рак, създава производство на метамфетамин, за да плати за лечение и да осигури семейството си. Историята за превръщането на учителя по химия Уолтър Уайт в наркодилъра на Хайзенберг и неговата духовна криза докосна сърцата на милиони хора. За феновете на този вид кино сме събрали селекция от телевизионни предавания, подобни на Breaking Bad. Гледайте с удоволствие и препоръчвайте тези касети на приятелите си.

1. The Sopranos (1999-2007)

Образ

Режисьори: Тимъти Ван Патън и др.

В основата на сюжета на криминалната драма "Семейство Сопрано" - своеобразна хроника на съвременната мафия. Тони Сопрано, умният и хитър бос на един от италианските кланове в Ню Джърси, припада на семейно парти. Оказва се, че лидерът на престъпна организация е склонен към панически атаки и по препоръка на съсед лекар, Тони търси помощ от компетентна жена психотерапевт Дженифър Мелфи.

Обетът за мълчание не позволява на пациента да разкрие цялата истина за себе си, докато всъщност героят има много проблеми, както в организацията, така и в собственото си семейство. Например синът му няма представа какво прави баща му, възрастната майка просто мрази сина си, собственият му чичо мечтае сам да вземе „кръстника“, а любимият му племенник се забива в историята от време на време. По време на сесиите д-р Мелфи научава много за своя емоционално непредвидим пациент.

2. Fargo (2014-…)

Образ

Режисьори: Кийт Гордън и др.

Три сезона на криминалната драма "Фарго" са отделни истории за няколко престъпления, случили се в щата Минесота, свързани от няколко междусекторни герои.

2006. Бандит-номад Лорн Марво предлага на нещастния застрахователен агент, когото срещна в болницата, да убие нарушителя-съученик. Като дете той се подиграва на непохватния Лестър Нигаард, а последната им среща завърши с бой и побой. Съпругата на Zaturkanny, известната "малка" американка се поддава на триковете на манипулатора и започва да убива. Моли Солвърсън, жена полицай, разследва поредица от престъпления, разтърсили отдалечен северен град.

1997 - история за престъпната война на семейство Герхард с гостуващите мафиоти. Случайното убийство на съдия от един от Герхард се превръща в кървава драма, която полицаят Лу Солвърсън, бащата на Моли, се опитва да спре.

В третия разказ събитията се развиват през 2010 г. Полицаят Рей Стаси, заедно с приятелката си Ники, се опитват да ограбят своя по-успешен брат, бизнесмена Емит, и това поставя началото на поредица от трагични събития, които засягат много случайни хора.

3. По-добре се обадете на Саул (2015-…)

Образ

Режисьори: Винс Гилиган и др.

Шест години преди събитията от Breaking Bad, адвокат Сол Гудман беше просто безпаричен външен адвокат от Албакърки, Джими Макгил, който трябваше да поеме най-лошите случаи и да защитава същите губещи като него. Клиентите на Джими са дребни престъпници и той се е сгушил в малко бюро, докато богатите работодатели отиват при по-щастливите му колеги. По-големият брат Чък съветва адвоката да промени името, имиджа си и методите за привличане на клиенти. Като се замисли, героят на сериала „По-добре се обадете на Сол“измисля хитър план и от дребен неудачник се превръща в гуру на юриспруденцията, който изгради кариерата си на лъжи и лицемерие.

4. Narcos (2015)

Образ

Режисьори: Андреас Байес и др.

Двама американски полицаи за наркотиците идват в Колумбия, за да помогнат на местните сили за сигурност да се борят с прословутия картел Меделин и неговия лидер Пабло Ескобар. Решителни агенти трябва да работят в корумпирана държава, където и служителите, и полицията са корумпирани, а на страната на престъпниците има много пари и връзки.

Пабло Ескобар е легендарна личност, сериалът показва в детайли историята на възхода му, кървавите методи за придобиване на власт. Безмилостен престъпник и терорист, който влияе върху политиката не само в собствената си страна, Пабло беше в същото време любящ баща, син, съпруг, покровител на бедните, изграждайки цели квартали за тях. Залавянето на Ескобар е предшествано от титанична работа на служителите на реда - ориентиране на преговори, набиране на информатори, преследвания и престрелки.

5. Ozark (2017-…)

Образ

Режисьори: Джейсън Бейтман и др.

Мартин Биърд и неговият спътник си изкарваха комфортен живот, като пераха пари на наркомафията в покрайнините на Чикаго. Един приятел открадва част от средствата и бяга, а Бърд е принуден да покрие огромен дълг. Бивш финансов консултант и семейството му се преместват в града на Озаркс, където той планира да започне отначало и да изпере многомилионна сума. В противен случай той, жена му и децата му са с опасност за живота.

Но местните престъпни босове никак не бяха доволни от появата на неочакван конкурент на тяхна територия. Опитвайки се да изпълни трудна поръчка навреме, главният герой се впуска в нови рискови проекти, един труден проблем се заменя с друг, още по-опасен. Но благодарение на изобретателността, спокойствието и острия ум Мартин успява да върви по ръба.

6. Datura (2015-2012)

Образ

Режисьори: Крейг Зиск и др.

Нанси Ботуин е привлекателна жена на средна възраст, която след внезапната смърт на съпруга си е принудена да издържа двамата си синове тийнейджъри и къща в богата част на Лос Анджелис. Жената не знае как да печели големи пари по законен начин, затова започна да доставя марихуана на богатите си съседи. Нещата се развиваха доста успешно, но поради легализирането на медицинската марихуана доходите на предприемчивата вдовица започнаха значително да намаляват.

Тогава една изобретателна дама измисли нов начин за увеличаване на продажбите - тя започна да прави сладкиши с добавка на лекарство. Започвайки бизнес с малки партиди трева, енергичната домакиня все повече се въвлича в престъпни дейности, но имайки си работа с всякакви тъмни личности, тя остава грижовна майка и съблазнителна жена.

7. Синове на анархията (2008-2014)

Образ

Режисьори: Парис Баркли и др.

Членове на байкър клуб от малкото калифорнийско градче Чарминг, освен че въвеждат ред, продават оръжия. Но са категорично против разпространението на наркотици в квартала им. Млад поддръжник на мотоциклетното движение, Джакс Телър, син на бившия основател на мотоциклетния клуб, в крайна сметка започна да мисли за декриминализиране на дейностите на организацията.

След като прочита бележките на баща си, човекът разбира, че първоначално мотористите са имали други цели. Опитите на Джакс да промени нещо се противопоставят на майка му, властна и жестока жена, и втория му баща, настоящият президент на клуба. Тези двамата са поддръжници на организацията на мотоциклетната общност като банда, а тези, които не искат да се занимават с престъпна дейност, се считат за лични врагове.

8. Рей Донован (2013-2020)

Образ

Режисьори: Джон Тал и др.

Фирмата на Рей Донован помага на холивудски знаменитости с чувствителни проблеми. Идвайки от престъпно ирландско семейство, Рей знае много не съвсем законни начини за бързо и ефективно справяне с всеки проблем. Бизнесът на Донован процъфтява и на находчивия кризисен мениджър не му липсват клиенти. Героят е добър баща и брат, но има трудни отношения със собствения си баща, по едно време синът нагласи родителя си, като го вкара в затвора за престъпление, което не е извършил. Освободен предсрочно, Мики Донован пристига в Лос Анджелис, за да отмъсти на сина си.

9. The Wire (2002-2008)

Образ

Режисьори: Джо Шапел и др.

Дълго време полицейските сили на Балтимор не можеха да се справят с наркобандите, които заляха града. Дори и да хванат престъпника, ченгетата не можаха да отнесат делото в съда, тъй като гангстерите сплашиха свидетели, а най-неподатливите просто бяха елиминирани.Детектив Макнълти и неговите помощници решават да използват най-новите технически средства и да използват подслушване и скрито видеозаснемане, за да се борят с наркодилърите. Така служителите на реда успяха да получат безспорни доказателства и да вкарат зад решетките повече от един нарушител.

10. Шеф (2011-2012)

Образ

Режисьори: Jean de Segonzac и други

Политическата драма "Шефът" разказва историята на успешен кмет на Чикаго, който в продължение на много години като кмет на голям град успява да привлече подкрепата на различни политически и финансови групи. На върха на кариерата си Том Кейн научава, че е бил поразен от ужасна болест и в бъдеще политикът ще има загуба на разум и психиатрична болница.

Волевият и закоравял човек не иска да се предава и се бори с разстройството, но болестта прогресира, Том се уморява все по-често, трудно взема решения, обзет е от агресия.Засега нито съпругата, нито помощниците знаят за състоянието на кмета, но прикриването на симптомите става все по-трудно. На фона на предстоящите губернаторски избори интригите около политика се засилват, а списъкът с претенции срещу дейността му расте.

Популярна тема