Сериал, подобен на "Приятели": 10 най-добри филма

Съдържание:

Сериал, подобен на "Приятели": 10 най-добри филма
Сериал, подобен на "Приятели": 10 най-добри филма
Anonim

Психолозите отдавна са намерили обяснение за невероятната популярност на ситкомите (ситуационни комедии), защото гледането на такива ленти добавя липсващи цветове към живота ни. В най-добрите комедийни сериали често се засягат теми, които не са никак забавни - раздяла, предателство, предателство, дори болест, но подобни сюжети, показани с доза хумор, имат оздравителен ефект. Едно от тези "хапчета" беше американският комедиен телевизионен сериал "Приятели", всички герои от който отдавна са станали за много зрители нещо като членове на семейството.

Ние, които живеем в реалния свят, имаме спешна нужда от снимки на друг, идеален свят и селекция от сериали, подобни на Приятели, ще ви помогне да се потопите в него.

1. Как се запознах с майка ви (2005-2014)

Образ
Образ

Режисьори: Памела Фрайман и др.

Забавна телевизионна комедия за младия архитект Тед Мосби, който търси жената на мечтите си. Главният герой разказва за това след десетилетие и половина на своите тийнейджъри. Тед, Барни и Лили са приятели от колежанските си години. Когато Барни и Лили решават да се оженят, романтичният Тед се вълнува от идеята да си намери приятелка. След среща с телевизионната журналистка Робин, момчето решава, че тя е идеалната за него, но амбициозното момиче има други планове за бъдещето. Друг общ приятел, опитен сърцеразбивач Барни, учи наивен приятел как да се отнася с противоположния пол, това е най-очарователният герой във филма, чиито реплики веднага влизат в кавички.

Спомените на Тед засягат и събитията, случили се с неговите приятели, и всеки епизод разкрива нови подробности от живота на една пъстра компания.

2. Клиника (2001-2010)

Образ
Образ

Режисьори: Майкъл Спилър и др.

Поредица за двама приятели, млади стажанти, които решават да работят заедно в болница. Потопени в ежедневието на кардиологична клиника, Джон Дориан и Крис Търк се сблъскват с много проблеми, попадат в трудни и забавни ситуации. Под ръководството на куратора Пери Кокс, момчетата правят първите си стъпки в практическата медицина - приемат пациенти, преглеждат пациенти и поставят диагнози. Всички начинаещи лекари преминават през ада на стажа с колосално натоварване, а героите постепенно разбират науката за лечението, защото са буквално обсебени от блестяща кариера.

С течение на времето момчетата свикват с отбора. И, разбира се, те се влюбват.

3. Джоуи (2004-2006)

Образ
Образ

Режисьори: Кевин Брайт и др.

Комедийният проект "Джоуи" е история за съдбата на един от героите в сериала "Приятели" - Джо Трибиани, леко глупав, но очарователен.

Героят напуска Ню Йорк за кариера на артист в Калифорния, наема апартамент в Лос Анджелис с помощта на сестра си и се пробва в театрални проекти. Директен и приятелски настроен човек не е свикнал да седи неподвижен, не се страхува от нов град, нови познанства и нови приключения. Затова на Джоуи винаги се случва нещо, но той никога не пада духом и не се върти в цикли в беда. Веселият Джо се шегува с всичко и продължава да прави глупави неща отново и отново.

4. Теория за Големия взрив (2007-2019)

Образ
Образ

Режисьори: Марк Цендровски и др.

Един от най-популярните американски сериали от последното десетилетие е поредица от забавни ежедневни истории за двама млади физици, потопени в науката. Както често се случва, такива хора са блестящо запознати с "черните дупки" и са абсолютно безпомощни в реални ежедневни ситуации. Двама детински маниаци със странности са доста доволни от живота си, докато Леонард не се влюбва в съседка, сервитьорката Пени. Човекът се опитва да привлече вниманието на красива блондинка и постоянно изпада в нелепи ситуации.

Леонард и Шелдън, страдащи от мания на величието, често биват посещавани от няколко приятели, същите прословути "маниаци" - еврейското чудо Воловиц и индиецът Раджеш, които също не знаят от коя страна да подходят към момичето.

5. Съученици (Общност) (2009-2015)

Образ
Образ

Режисьори: Тристам Шапиро и други

Телевизионният сериал разказва за колеж, в който учат студенти от различни възрасти, националности и социални групи. Фокусът е върху странна компания от хора, които са успели да намерят общ език и да се сприятеляват.

Бившият адвокат Джеф, красивата Брита, разведената Шърли, студентката Ани, индиецът Абед, бившият футболист Трой и издръжливият старец Пиърс - всеки от тях има своите причини да продължи да тренира. Естествено, в такъв екип не могат да не се случват различни забавни и поучителни случаи. Арогантен адвокат с отменена диплома първоначално е разстроен от комуникация с компания от неудачници, които са принудени да получат образование в специална образователна институция, но постепенно героите свикнаха един с друг и създадоха силна общност.

6. Cougar City (2009 – 2015)

Образ
Образ

Режисьори: Джон Пуч и др.

Джулс, жителка на малък град във Флорида, след развод със съпруга си придобива комплекс за малоценност. В миналото героинята има ранен брак и отглеждане на дете, а животът й беше скучен и обикновен. Жул иска да докаже на всички, че все още е привлекателна и желана, а жената е готова да даде всичко от себе си. Но наоколо няма достатъчно свободни господа, всички подходящи партита са заети от някого.

40-годишната красавица Джулс харесва млади момчета, а те от своя страна се интересуват повече от връстниците си. Но съблазнителката не се отчайва и продължава да търси млади красиви мъже, пренебрегвайки съседа си, уважаван разведен джентълмен.

7. Двама мъже и половина (2003-2015)

Образ
Образ

Режисьори: Джеймс Уидоус и др.

Чарли Харпър е плейбой на средна възраст, закоравял ерген и женкар. Той живее в къща на брега на океана в Малибу, пише музика за реклами и е доста доволен от удобното си и безгрижно съществуване.

Когато семейният живот на малкия му брат Алън рухва, той се мести да живее под един покрив с Чарли. Алън е точно обратното на брат си, неудачник и кокошкар. Двама различни хора трудно се разбират, а през уикендите ситуацията се изостря от появата на сина на Алън, Джейк, който се интересува само от вкусна храна, видео игри и телевизия. На какво може да научи един нещастен баща и любител на шикозния живот, жените и алкохола едно десетгодишно момче?

8. Във Филаделфия винаги е слънчево (2005-…)

Образ
Образ

Режисьори: Чарли Дей и др.

Черната комедия се съсредоточава около четирима приятели, които са съсобственици на мизерен ирландски пъб в доста нисък квартал на Филаделфия. Това е барът, който обединява толкова различни герои: скучния дегенерат Чарли, неуспешната актриса Диандра, нейния арогантен брат близнак Денис, мачо и егоист, и странния Мак.

Всички те са абсолютно безпринципни, действията им са продиктувани единствено от печалба, която никой не крие. Странно е, че тези четирима се наричат приятели, а всъщност правят само това, което правят, че скандализират, безсрамно се лъжат и си навличат неприятности. На теория всеки от героите от този тип иска да бъде застрелян, но от тях идва някаква невероятна магия на абсурда.

9. Красив (2004-2011)

Образ
Образ

Режисьори: Джулиан Фарино и др.

Младият актьор Винсънт Чейс се мести от Ню Йорк в Холивуд и бързо прави блестяща кариера. Трима приятели от детството, които съставляват свитата на новоизпечената звезда, също се преместват в Лос Анджелис с него. На конкретен пример зрителят ще види цялата холивудска кухня на „раждането на звездите“отвътре, защото красивият герой няма особен талант, той просто имаше късмета да бъде на гребена на вълната благодарение на фотогеничност.

Сега Винс има отлични хонорари, той е запознат с прекрасни красавици и велики режисьори, посещава най-готините партита. Тилът му е надеждно защитен от лоялен екип, който помага за решаването на всички проблеми: приятел и мениджър Ерик, доведеният брат Джони „Драма“и Костенурката, която винаги е под ръка. И, разбира се, изгодните договори не биха били възможни без невероятния агент Ари Голд, един от най-интересните герои в това шоу за задкулисния живот на Холивуд.

10. Ново момиче (2011-2018)

Образ
Образ

Режисьори: Трент О'Донъл и др.

Млада учителка Джесика имаше лична драма, предателство на любовника си. Момичето намира нов дом, където трима красиви млади мъже стават нейни съседи.

Всеки от героите е нещастен по свой начин, единият имаше лоши отношения с родителите си, другият напусна училище, момичето напусна третия. Барманът Ник, спортистът Уинстън и офис чиновникът Шмид първоначално не харесаха новия спътник, младата жена само раздразни момчетата, защото се опита да научи всички и винаги беше пълна с неоправдан оптимизъм.

Популярна тема