Мрежата си припомни сцена от филма през 1927 г., заснета твърде готино за времето си. Хората се чудят каква е тайната

Съдържание:

Мрежата си припомни сцена от филма през 1927 г., заснета твърде готино за времето си. Хората се чудят каква е тайната
Мрежата си припомни сцена от филма през 1927 г., заснета твърде готино за времето си. Хората се чудят каква е тайната
Anonim

Публикация в Reddit стана вирусна за кратка сцена от филма Wings от 1927 г., която изглеждаше на мнозина (над 81 хиляди харесвания) твърде готина и технична за времето си.

Този американски филм за войниците от Първата световна война, режисиран от Уилям Уелман, е заснет през периода на нямото кино, но остава в историята с няколко забележителни постижения.

На първо място, първият Оскар за най-добър филм и безпрецедентно прелитане на камера в парти сцената, което е познато на зрителите, живеещи в 21 век, но не и през 1927 г.!

Сцена от филма Wings от 1927 г. изненада потребителите на reddit със своята готина

Образ

Като се има предвид годината, която беше и колко тежко и голямо беше снимачното оборудване, маневрирането на камерата през масите на посетителите на ресторанта в тази сцена изглежда невъзможно.

20 секунда сцена, демонстрираща чудесата на операторското майсторство

<iframe<img src=""images/001/image-1805.png"

"

Ето какво са написали в коментарите под публикацията с този пасаж в reddit и YouTube:

Мярката за страхотен кадър е, че след като го гледам, си задавам въпроса: “Как го направиха??”

Значи това е много добро!

Как, по дяволите, един оператор може да премине 5 маси през 1927 г. е невероятно

Това е страхотен кадър! Чудя се дали са използвали някакъв кабел, за да преместят камерата по масите?

Първата ми мисъл беше много дълга пръчка, към която беше прикрепена камерата, след това разбрах, че това е глупава идея и вероятно беше някакъв кабел, опънат над масите.

Как е заснета тази сцена? Някой бързо разчисти масите пред масивната камера на оператора и актьорите трябваше бързо да отскочат назад? Камерата беше вдигната над земята, но кой я държеше - тогава можеха да тежат стотици кг!

За щастие мрежата намери снимки от заснемането на сцената.

Ето как комплектът изглеждаше от другата страна

Камерата наистина летеше (и операторът Хари Пери заедно с нея) и беше прикрепена към масивен кран. Очевидно този дизайн е създаден изключително за тази сцена.

Това видео показва как камерата се движи

Между другото, Wings печели Оскар за най-добър филм на годината през 1929 г. и е първият (и единствен ням) филм в историята, който печели тази награда.

Освен това е трудно да се провери със сигурност, но именно в "Криле" се случи първата екранна целувка между двама мъже в киното (въпреки че беше приятелска и свързана с възможната трагична смърт на един от знаците).

Филмът беше превъзходен, но що се отнася до стръмните камери, съветското кино също има някои невероятни неща.

Това е сцена от филма "Война и мир" от 1966 г. - той също зарадва нетизените преди около година

Невероятен кадър от „Война и мир“(1966) на Сергей Бондарчук от филми

Без зелен екран, всички иновации и талант! Режисьорът на филма Сергей Бондарчук показа във филма си нещо, което по това време все още не беше доставено в Холивуд.

Камерата в тази сцена се движеше по специално опъната въжена линия с дължина 120 метра и всички хора, които виждаме в кадъра, заедно със специалисти по специални ефекти, трябваше да изпълнят всички трудни движения от първия път.

Общо взето 13 500 войници и 1500 конници са участвали в екшън сцените. За пиротехника са използвани 23 тона барут, контролиран от 120 специалисти, 40 000 литра керосин и 10 000 димни гранати.

Готиното на сцени като тази от филми от 20-ти век е, че са заснети "на ръка", а не нарисувани на компютър, както се прави сега. Скоро такива технически трикове и изобретателност на създателите може напълно да изчезнат от голямото кино, отстъпвайки място на безопасното и бързо развиващо се CGI.

За щастие все още има хора като Кристофър Нолан в киното!

Популярна тема