Най-добър чуждестранен минисериал: Топ 10

Съдържание:

Най-добър чуждестранен минисериал: Топ 10
Най-добър чуждестранен минисериал: Топ 10
Anonim

Не всички зрители са фенове на дългите филмови епоси, които трябва да прекарат години от живота си, изнемогвайки в очакване на следващия епизод или цял сезон. Много хора предпочитат да прекарат уикенда или вечерта в гледане на мини-сериал. Този формат набира популярност, тъй като се отличава с динамично развиващ се сюжет, използващ всички съвременни технологии, добре написани герои, включително второстепенни, и, разбира се, възможността за бързо намиране на развръзката. Това ви позволява да разкриете напълно историята и в същото време да не уморявате зрителя. Каним ви да се насладите на най-добрите чуждестранни мини-сериали от последно време, включително нови елементи през 2020 г.

1. Когато ни видят (2019)

Образ

Създател:Ava Duvernay.

През 1989 г. вечерта в Сентръл парк в Ню Йорк неизвестни нападат младо момиче, жестоко го бият и изнасилват. Горе-долу по същото време група чернокожи тийнейджъри се разхождат из парка и тормозят минувачите. Полицията задържа млади хора след активно претърсване на района на Харлем.

Чрез заплахи, насилие, фалшиви обещания, объркване и косвени доказателства, петима черни момчета са изпратени на подсъдимата скамейка. Всички те получават солидни условия и прекарват най-хубавите години от живота си в плен, опитвайки се да се адаптират към затворническите условия, понасяйки жестоко отношение и унижение. След като излежават присъдата, момчетата излизат на свобода и скоро истинският престъпник, този, който нападна момичето преди много години, си признава.

2. Чернобил (2019)

Образ

Създател:Крейг Мазин.

В нощта на 26 април 1986 г. се случи авария в атомната електроцентрала в Чернобил. Нито ръководството на обекта, нито дежурната смяна, нито местните жители все още са наясно колко ужасна е самата катастрофа и последствията от нея. Пожарните екипи бързат да ликвидират обикновен пожар и дори не осъзнават, че ще получат огромна доза радиация и ще бъдат обречени. За това не знаят и лекарите, които приемат първите жертви.

Ръководството бодро докладва за незначителен инцидент на по-висшите органи и се опитва да се измъкне. За щастие има честни и адекватни хора, които трезво оценяват ужаса на сегашната ситуация. Именно те организират евакуацията на местните жители за кратко време, а също така разработват план за инсталиране на охладител под атомната електроцентрала и изграждане на саркофаг.

3. Catch-22 (2019)

Образ

Създатели:Люк Дейвис, Дейвид Мишо.

Джон избра най-дългия курс за бомбардировачи с надеждата, че Втората световна война също ще свърши, докато свърши. Той се установи добре на ново място, периодично се криеше в лазарета от омразната тренировка и прекарваше време в ръцете на съпругата на командира. Въпреки това, курсът е приключил, но войната не е. Главният герой навлиза на територията на Италия и е принуден да лети, да хвърля снаряди върху непознати хора и да избягва атаките им.

Единствената надежда топли Джон: скоро той ще изпълни необходимия брой полети и ще отиде в резерв, но командирът увеличава този брой отново и отново. В отчаянието си мъжът моли лекаря да го обяви за луд и получава неочакван отговор: всички военни операции вече са лудост, така че да се признаеш за луд в тази ситуация е признак на здрав разум.

4. Семеен брак (2019)

Образ

Създател:Ник Хорнби.

Том и Луиз решават да посетят терапевт в опит да спасят пропадащия си брак. Преди сесиите се срещат в малко кафене, поръчват си чаша бяло вино и бира и разговарят на различни теми. Червена нишка в диалозите е предателството на Луиз и проблемите в сексуалните отношения на двойката. Двойката влиза в словесен двубой, напомняйки си за неуспехите в отглеждането на деца, управлението на домакинството, изграждането на кариера, гласуването за Брекзит, а също така наблюдавайки през прозореца как двойките напускат къщата на терапевта. Постепенно тези разговори преди приема стават по-дълбоки и по-емоционални, позволявайки на героите да разберат какво се е случило и накъде да продължат.

5. Outsider (2020)

Образ

Създател:Ричард Прайс.

Случаен минувач с куче открива в парка измъчвания труп на момче със следи от човешки зъби. Детектив Андерсън започва да разследва престъплението и буквално веднага отива при треньора на детето Тери Мейтланд. В този злополучен ден един мъж беше видян с това момче. Нещо повече, кървавият г-н Мейтланд беше уловен на видео в пъб, където се отби да се преоблече.

Тери е арестуван пред очите на целия град и поставен в килия. Адвокатът на заподозрения от своя страна също намира неопровержими доказателства, че г-н Мейтланд е бил в друг град за конференция в деня на убийството. Това е заснето на видео и отразено в показанията на свидетели. Докато полицията и защитата озадачават ситуацията, малката дъщеря на Тери е будна през нощта поради появата на странен човек, който разказва на детето разни гадни неща.

6. Разработено (2020)

Образ

Създател:Алекс Гарланд.

Млада талантлива двойка, Лили и Сергей, работят за Amaya, компания за квантови изчисления. Новият проект на Сергей впечатлява ръководството. Той е поканен да стане част от екипа на тайната лаборатория. Нейният ръководител Форест придружава новодошлия до мистериозно място, казвайки му правилата и предлагайки да се захване с работата веднага. Сергей е изумен от кода, който вижда на екрана, който може да промени всичко на този свят. През първия ден той нарушава правилото, като се опитва да измъкне информация от отдела и плаща висока цена за това. Разтревожена от изчезването на приятеля си, Лили започва да научава повече за мистериозната единица.

7. And Fires Smolder Everywhere (2020)

Образ

Създатели:Celesta Ing, Liz Tyglaar

Елена Ричардсън години наред изгражда правилен и хармоничен свят и изглежда е успяла в това.Тя е богата и уважавана жена, грижовна, любяща съпруга и майка на четири деца. Тя е наясно какво се случва в града, но, за съжаление, не винаги знае за желанията и мислите на своето тийнейджърско потомство. Тя ще трябва да се увери в това скоро.

Елена решава да участва в съдбата на чернокожа жена, която живее в кола с дъщеря си и се скита из САЩ. Г-жа Ричардсън намира приемливо жилище за тях и дори предлага на Миа да стане икономка в собственото й имение, без да знае нищо за новия си познат. Срещата на две силни жени, уважавана дама и независима горда жена, ще доведе до поредица от драматични събития.

8. Мисис Америка (2020)

Образ

Създател:Дейви Уолър.

Филис Шлафли е умна и амбициозна жена. Къщата й е пълна купа, но в допълнение към традиционната роля на пазител на огнището, героинята е привлечена от политическа кариера.Тя е добре запозната със законодателството на САЩ и международната ситуация и не е против да заеме място в Конгреса. Филис обаче е разочарована след последното посещение на вашингтонския политически елит.

Тя забелязва, че мъжете се отнасят към нейните преценки снизходително и без особен интерес, а съпругът й, както се оказа, подкрепи нейните начинания, като беше сигурен, че тя ще се провали и ще се успокои. Г-жа Шлафли решава да започне нова кампания: тя се противопоставя на феминисткото движение с искането им за изравняване на правата на всички. Според героинята това течение посяга на традиционните основи на семейството и обижда жените, които са избрали ролята на майка и домакиня като основна в живота си.

9. Defending Jacob (2020)

Образ

Създател:Марк Бомбак.

Анди Барбър работи като помощник областен прокурор и има добра репутация.Заедно със съпругата си Лори той отглежда син тийнейджър Джейкъб. Скоро градът е разтърсен от ужасно събитие: в парка е намерен труп на момче. Бен Рифкин, съученик на Джейкъб, почина от прободни рани. Анди и местен детектив започват да разследват обстоятелствата около инцидента.

Той говори с учениците, включително със сина си, който смята, че Бен е арогантен и всички деца си играят на скръб, но не и на съчувствие. Искайки да разбере истинското мнение на учениците за случилото се, Барбър отива в социалните мрежи и с ужас открива, че съучениците смятат Джейкъб за убиеца, а ножът, намерен в нощното шкафче на сина му, поражда подозрение и безпокойство в душата на Анди.

10. Знам, че е вярно (2020)

Образ

Създател:Derek Cienfrance.

Веднъж беше писано във вестника за раждането на близнаците Бърдси. Доминик и Томас са родени в нощта на 1 януари с разлика от няколко минути и цяла година.Животът вече не глезеше братята с невероятни събития, поставяйки ги едно изпитание след друго: суров втори баща, майка с рак, шизофренията на Томас.

Доминик трябва да се грижи за брат си през цялото време, който периодично организира демарши. Този път Томас реши да отреже ръката си в знак на протест срещу войната в Персийския залив. Настанен е в психиатрична болница. Доминик отново се опитва да подкрепи брат си, въпреки че самият той преживява трудни времена: той се раздели с любимата си жена след смъртта на детето им.

Популярна тема