Художникът изобразява психични разстройства под формата на чудовища, показвайки, че всичко това не е просто "лошо настроение"

Съдържание:

Художникът изобразява психични разстройства под формата на чудовища, показвайки, че всичко това не е просто "лошо настроение"
Художникът изобразява психични разстройства под формата на чудовища, показвайки, че всичко това не е просто "лошо настроение"
Anonim

Днес искаме да ви представим артиста, който поддържа страница в Instagram с псевдоним Never Stay Dead. Неговите рисунки са сладки и мрачни едновременно. Една от поредицата творби е посветена на психичните разстройства, изобразени като чудовища, които засягат живота на човека. Да, всеки има пристъпи на тъга, гняв и други неприятни състояния. Но разочарованието не е просто мимолетна промяна в настроението, а сериозен проблем.

Депресия: "Ти си безполезен"

Образ

Депресията е психично разстройство, при което има загуба или намаляване на способността за наслада, настроението и мотивацията да се прави нещо намаляват, сънят и апетитът са разстроени, могат да се наблюдават суицидни мисли. Депресията е болест, а не просто лошо настроение.

Пристрастяване: "Още веднъж няма да навреди, това е, което искате"

Образ

Пристрастяването е пристрастяване, обсесивна нужда от всякакви неща или действия.

Обсесивно-компулсивно разстройство: „Трябва да затворите вратата. Трябва да затворите вратата. Трябва да затворите вратата…”

Образ

Обсесивно-компулсивното разстройство се характеризира с натрапчиви мисли, тревожност и необходимост от извършване на повтарящи се действия (100 пъти да си измиете ръцете или да проверите дали вратата е затворена - това е от там).

Безсъние: "Просто искам да спя"

Образ

Безсънието или инсомнията е дълготрайно нарушение на съня. Може да се изрази в недостатъчната му продължителност или лошо качество.

Гранично разстройство на личността: „Моля, не ме напускай. Мразя те"

Образ

Граничното разстройство на личността се характеризира с импулсивност, повишена тревожност и нисък самоконтрол, нестабилно самочувствие и екстремни промени в настроението.

PTSD: "Просто искам да те забравя"

Образ

ПТСР възниква след травматични болезнени ситуации и се характеризира с повтарящи се натрапчиви спомени за него.

Разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност

Образ

Това разстройство започва да се проявява в детството и се изразява в лоша концентрация, импулсивност и хиперактивност.

Аутизъм: "Те не ме разбират." „Разбирам“

Образ

Разстройствата от аутистичния спектър се характеризират с трудности при поддържане и започване на социално взаимодействие, повтарящи се дейности и ограничени интереси.

Дисморфия: „Грозна ли съм? Непривлекателна? Мразя лицето си. Сладка ли съм? отвратителен съм! не съм сладък Защо съм такъв изрод?“

Образ

Дисморфофобия, телесна дисморфия - разстройство, при което човек е прекалено загрижен за характеристиките или дефектите на своето тяло.

Биполярно разстройство: „Върви си. Ахахаха"

Образ

По-рано наричано маниакално-депресивна психоза, това разстройство се характеризира с редуващи се епизоди на мания и депресия.

Тревожно разстройство: "Всички ти се смеят"

Образ

Има различни видове и типове тревожни разстройства. Съпътстват ги треперене, нервност, световъртеж и пристъпи на паника.

Сънна парализа

Образ

Пълна или частична парализа на мускулите по време на процеса на заспиване и събуждане.

Агорафобия

Образ

Агорафобията е страх от открити пространства и многолюдни места.

Не слушайте негативните си мисли. Ти си силна и красива

Образ

Призоваваме ви да не си поставяте диагноза въз основа на тези бележки: те са само кратки бележки, които да ви накарат да се запознаете. И дори ако в пристъп на подозрение започнете да търсите в Google и да намерите всички признаци на някакво заболяване, не забравяйте, че само лекар поставя такива диагнози. Само не забравяйте, че трябва да се грижите не само за физическото, но и за психическото здраве. И не съдете другите хора: никога не знаем каква война се случва в главата им.

Популярна тема