Серии, подобни на House M.D.: топ 10 списък

Съдържание:

Серии, подобни на House M.D.: топ 10 списък
Серии, подобни на House M.D.: топ 10 списък
Anonim

Многосерийните ленти на професионални теми са много търсени в съвременното кино. Полицаи, политици, адвокати и учители решават служебни и лични проблеми в продължение на няколко сезона. Специална статия тук са епоси за медицински работници. Всеки ден лекарите се борят за нечий живот и се сблъскват с различни ситуации, смешни и сериозни.

Ако добавите тук възходите и паденията в личния му живот, престрелките с колеги и началници, както и един или няколко харизматични лекари - майстори на всички занаяти, тогава сериалът може да се разтегли до безкрайност за радост на неговите фенове. Една от най-известните истории от този тип е сериалният телевизионен филм "Доктор Хаус". Главният герой е ексцентричен и красив диагностик в търсене на истината, която, както знаете, винаги е някъде наблизо. Има много истории като тази. Списък с 10 сериала, подобни на House M. D., с истински професионалисти в нашата селекция.

1. Бърза помощ (1994-2009)

Образ
Образ

Създател:Майкъл Крайтън.

Няма време за почивка в спешното отделение на болница в Чикаго. Екип от лекари всяка минута приема нови пациенти с различни заболявания и рани. Тук стажантът в движение слуша лекция от ментор и веднага се заема с работата. След първата смяна разбира дали е подходящ за тази адска работа, или трябва да потърси по-спокойно място. Спешните лекари винаги са в челните редици и тяхното светкавично бързо решение спасява животи и дава надежда за успешен изход.

Разбира се, има и много трудни дни, когато лекарите са псувани и заплашвани. Добрият лекар трябва да е готов за подобни обрати, а добрият лекар винаги намира момент да се обади на приятели, да се срещне със семейството, да насърчи думи към разстроен колега и, разбира се, за чаша кафе.

2. Болница Knickerbocker (2014-2015)

Образ
Образ

Създатели:Джак Амиел, Майкъл Беглер.

Ню Йорк през 1900 г. не е най-доброто време за лекарите и болничния персонал. Огромен брой посетители от цял свят и с всякакви заболявания, обща антихигиена, предразсъдъци и примитивни средства за лечение и операции. В болница Никърбокър главният хирург се самоубива, след като претърпява твърде много смъртни случаи на операционната маса.

На негово място е Джон Текъри. Главният герой трябва да работи в най-трудните условия, експериментирайки буквално на всяка стъпка с инструменти, анестезия и дълбочината на разреза, като има голямо желание да се справи без трупове поне за един ден. За негов заместник - по настоятелно искане на ръководството на институцията - е назначен доктор с диплома от Харвард. Едуардс е добър специалист, но хората в града не искат да признаят мургавия лекар за арбитър на съдбите на хората.

3. Части на тялото (2003-2010)

Образ
Образ

Създател:Райън Мърфи.

Двама брилянтни пластични хирурзи работят неуморно в частна клиника в Маями. Шон и Крисчън правят този свят по-красив, защото след тяхната операция хората постигат перфектната красота на тялото или поне на част от него. Вярно, работят специалисти с различна степен на интерес.

Сексапилният ерген Крисчън се стреми да вкуси пълната радост от живота, като има афери с пациенти, опитвайки се да изцеди максимума пари от клиента, за да ги похарчи за луксозни коли и партита. Сериозният и отговорен Шон се опитва да се впусне в проблемите на всеки пациент и дори да извърши безплатна операция в особено важни случаи, а също така се бори с тийнейджърските проблеми на сина си и се опитва да освежи отношенията си със съпругата си, която е загубила предишната си страст.

4. Анатомията на Грей (2005-…)

Образ
Образ

Създател:Shonda Rhimes.

Мередит Грей изпраща случаен познат, с когото е прекарала нощта, и бърза за работа в болница Сиатъл Грейс. Днес е първият й ден като ординатор в хирургичното отделение. Мередит и няколко други новодошли започват първата си 48-часова смяна в живота си. Менторите не щадят стажантите, хвърлят ги в разгара на нещата и им поверяват всичко: от провеждане на ректални прегледи до помощ при операции.

Време на малки победи и недоразумения, разочарования и тестове за сила, негодувание и завист. Не всеки ще „оцелее“след стажа: само най-силните и най-уверените ще трябва да станат истински специалисти и да спасяват живота на другите, докато се опитват да изградят лично щастие между смените.

5. Излъжи ме (2009-2011)

Образ
Образ

Създател:Самюел Баум.

Д-р Кал Лайтман и неговият екип са истински професионалисти в разпознаването на мимики, жестове и реч. Нито една емоция няма да се скрие от любознателния поглед на главния герой. Той лесно ще издаде присъда: човек казва истината или безсрамно лъже. Уникални разработки, отлични познания по психология и безценен опит позволяват на Lightman да даде много по-точен резултат от всяко съвременно техническо устройство.

Помощта му при разследване на престъпления е безценна, така че политиците, военните и полицията използват услугите на лекаря. Чрез изучаване на най-малките детайли на поведението, Кал може да измъкне погрешно обвинен човек от неприятности и да изпрати истински престъпник в затвора, имитирайки лека усмивка или твърде спокойно.

6. Кости (2005-2017)

Образ
Образ

Създател:Харт Хансън.

Д-р Темперънс Бренан работи като антрополог и нейният елемент са кости и всякакви останки от миналото. Връщайки се от Гватемала, от друго изследване на погребения, главният герой става партньор на агента на ФБР Сийли Буут в разследването на сложни случаи, където отправната точка е все същата, познатите на мис Бренан, овъглени, изгнили или сравнително пресни останки от човешко тяло..

Умереността е истински професионалист в своята област и след като е "разговарял" с костите, може да научи много за собственика им, но, за съжаление, не е в състояние да пресъздаде пълната картина на случилото се. За щастие тази празнина се компенсира от партньора й Сийли Бут. Той не изпитва много съчувствие към труповете и това, което е останало от тях, но е добре запознат с живите хора и лесно намира подход към тях, което е особено важно, когато е необходимо да се разберат сложните социални връзки на жертвата. Допълвайки се взаимно, двойката разследва случаи отпреди много години и повишена сложност.

7. Разследване на тялото (2011-2013)

Образ
Образ

Създател:Кристофър Мърфи.

Меган Хънт, бивш отличен неврохирург, загуби попечителството над дъщеря си поради претоварване, а след това и работата си поради автомобилна катастрофа, която я остави неспособна да оперира. Сега главният герой е служител на Бюрото за съдебно-медицинска експертиза и се занимава с изследване на телата на мъртвите. Тя го прави толкова умело, че с точните си изводи за случилото се и активната си намеса в провеждането на разследването на престъпления, тя наистина дразни детективите, понякога е една крачка пред тях. Прекалено прямата и упорита дама предизвиква възхищение у младшите колеги, главоболие у властите, страх у заподозрените, но едно е очевидно за всички - няма по-добър съдебен лекар от мис Хънт.

8. Клиника (2001-2010)

Образ
Образ

Създател:Бил Лорънс.

Приятелите Джон Дориан и Кристофър Търк започват кариерата си като стажанти, след като завършват медицинско училище. Първите дни в болницата Джон не напуска мисълта, че не знае нищо и никога няма да се справи с адския товар. Обичайното поставяне на интравенозна интравенозна интравенозна инжекция го предизвиква паническа атака, а лекарите и сестрите сякаш веднага го разпознават като непохватен и слабичък и дори местният портиер не позволява преминаване, обсипвайки новодошлия с подигравки и смях.

За щастие има един верен приятел Джон и един много мил колега стажант Елиът, които разведрят суровото ежедневие на един начинаещ специалист. Пред героите са резиденция, получаване на статут на лекар и, разбира се, много забавни и не много случаи от медицинската практика.

9. Резидент (2018-…)

Образ
Образ

Създател:Ейми Холдън Джоунс.

Девън Правеш, възпитаник на Харвард, отличен студент и идеалист, идва да работи в болница в Атланта с единствената цел да донесе светлина и доброта в света, спасявайки човешки животи. Неговият наставник обаче, старши ординаторът Конрад Хокинс, бързо връща стажанта на грешната земя с цинични и груби забележки, че работата в хирургичното отделение е преди всичко тъмни цветове на болка, отчаяние, сълзи и смърт. По едно време Конрад дойде в болницата като наивен младеж, но скоро осъзна, че медицината за някои, особено за мениджърите, е печеливш бизнес, а не честна и благородна кауза. За щастие в тази област има достатъчно наистина достойни и добри лекари. Хокинс и Правеш са сред тях.

10. Добър доктор (2017-…)

Образ
Образ

Създател:Дейвид Шор.

Главният лекар на болница Сан Бонавентуре, на негова лична отговорност, моли борда на директорите да приеме младия хирург Шон Мърфи в персонала. Младият мъж е аутист, но има брилянтна памет и истински талант на лекар. Той получава възможността да работи в отделението по хирургия, след като видео, в което Шон спасява момче на летището, успешно манипулирайки тръбата и възстановявайки дишането, привлече вниманието на ръководството на болницата. Въпреки това броят на специалистите, песимистично настроени към странния новодошъл в стените на клиниката, не намалява. Шон ще трябва да се изправи срещу недоверие и скептицизъм, преди неговите уникални способности да бъдат оценени истински.

Популярна тема