Най-добрите предавания на HBO: Топ 10

Съдържание:

Най-добрите предавания на HBO: Топ 10
Най-добрите предавания на HBO: Топ 10
Anonim

Кабелният канал HBO стана известен със създаването на високобюджетни качествени продукти, предназначени за най-различни аудитории. Сериалите, заснети за мрежата HBO, независимо дали са блокбастъри, детективи или исторически драми, са атмосферни интелектуални проекти, със солиден сюжет, добър кастинг и отлична операторска работа.

Ако видите сериали, където се появява това лого, знайте, че ви очаква вълнуващ спектакъл. Каналът е известен с много популярни предавания и ние съставихме топ 10 на най-добрите сериали на HBO.

1. Игра на тронове (2011-2019)

Образ

Оценка: 9.0.

Събитията от поредицата се развиват в условно средновековието на континенталната част на Вестерос, в измислените Седем кралства. Четири кралски семейства дълги години в открита борба и интриги защитават правото да заемат Железния трон, на който в момента седи Робърт Баратеон. Но Старк, Ланистър и Таргариен също не са против да царуват във Вестерос. Крал Баратеон се опитва с всички сили да задържи властта и призовава за помощ владетеля от Севера Нед Старк. На изток принцесата в изгнание Дейнерис Таргариен търси поддръжници, за да превърне изгубеното господство със сила. Междувременно, отвъд Ледената стена, нова заплаха набира сила, полу-митичните Бели ходещи начело на ордите на мъртвите.

2. Чернобил (2019)

Образ

Оценка: 9.0.

За да разследва експлозията в атомната електроцентрала в Чернобил, академик Легасов, признат авторитет в областта на ядрената енергетика, пътува до зоната на радиационно облъчване като част от правителствена комисия.На място Легасов установява, че ръководството на атомната електроцентрала и град Припят умишлено дезинформират правителството, заявявайки, че няма очевидна опасност и те контролират ситуацията. Всъщност е настъпила глобална катастрофа и е необходимо населението да се евакуира от замърсената територия възможно най-скоро. Беларуският учен Уляна Хомюк, която откри повишено ниво на радиация, също бие тревога и когато нейните сигнали се игнорират, тя сама се промъква в източника на радиоактивно излъчване.

3. Истински детектив (2014-…)

Образ

Оценка: 8.7.

Поредицата е за мистериозни убийства, извършени в различни щати по различно време, водещи до поредица от свързани престъпни деяния - кражба, фалшификация, корупция.

Разследване на убийството на жена през 2012 г. води детективите до подобно престъпление в Луизиана, което се е случило преди 17 години. Тогава двама детективи, Харт и Коул, бяха по следите на убиеца и сега техният опит и впечатления могат да бъдат полезни при залавянето на маниак.

Втората история се разигра в калифорнийски град, където беше намерен трупът на местен корумпиран политик. С всяка стъпка разследването открива нови престъпления, които образуват сложна плетеница. В разследването участват опитни детективи, но успоредно с това местният престъпен бос открива и причините за убийството.

4. The Sopranos (1999-2007)

Образ

Оценка: 8.7.

Криминалният магнат трябва да се справи с много случаи, свързани с незаконен бизнес, когато изглежда, че някой от уважаваните бандити може да заеме неговото място. Тони Сопрано успешно контролира Северен Ню Джърси, но делата в собственото му семейство довеждат опитния мафиот до нервен срив. Тони нямаше време да се занимава с домашни проблеми и сега собствената му съпруга заплашва да подаде молба за развод, а възрастната му майка все още се опитва да го манипулира. Сопраното не знае как да каже на порасналия син какво прави, а дъщерята просто излиза извън контрол.По съвет на доверен лекар, Тони посещава психоаналитик, но законите на мафията не му позволяват да отвори душата си.

5. Млад татко (2016-2017)

Образ

Оценка: 8.2.

Историята за произхода, съзряването и формирането на американския католически свещеник Лени Белардо, който достига висока позиция в йерархията и в резултат на интриги и споразумения заема папския престол. Произхождайки от по-ниските класи, той е оставен в ранна възраст на грижите на монахинята Мария, която отглежда момчето и замества майка му.

Папа Пий XIII, когото всички смятаха за компромисна фигура, неочаквано се оказа твърд, решителен и непредсказуем владетел. Независимостта на младия понтифекс не се харесва на много мощни кръгове, а около папата се плетат интриги и конспирации. За да поддържа висок статус, главата на католиците се опитва да увеличи влиянието си на всяка цена.

6. Big Little Lies (2017-2019)

Образ

Оценка: 8.1.

Малкото крайморско градче Монтерей, където пристигат млада майка и син, отначало й се струва идилично място. Джейн бързо се установява, намира приятели, изпраща сина си в местно училище. Но съучениците не приеха момчето толкова сърдечно, стигна се дотам, че той дори беше обвинен в агресивно поведение.

Конфликтите на децата засягат и техните родители и с времето Джейн започва да подозира, че не е заобиколена от мили и спокойни съседи. Постепенно изплуват старателно скрити грозни тайни и всеки герой съвсем не се оказва толкова бял и пухкав, колкото се представя. Убийство на училищен благотворителен бал ескалира още повече ситуацията в Монтерей.

7. Сексът и градът (1999-2004)

Образ

Оценка: 8.0.

Четирима млади нюйоркчани споделят силно женско приятелство, което им помага през трудни моменти. Всички те са привлекателни, целеустремени хора и всеки има собствено виждане за това как да подреди личния и професионалния си живот. За неженените, бездетни приятелки отношенията с противоположния пол понякога не са съвсем гладки.

Кари е моден журналист, който обяснява на читателите как да спечелят мъж, докато самата тя невинаги получава помощ от собствените си съвети. Адвокатът на Миранда просто няма време за срещи, докато художественият директор Шарлот и PR мениджърът Саманта са в постоянна криза във връзката.

8. Westworld (2016-…)

Образ

Оценка: 8.0.

Събитията в сериала първоначално наподобяват уестърн - малко провинциално градче в Средния запад, със салони, каубои, индианци, главната героиня Долорес, която е доста доволна от живота си.Но всъщност всички тези хора са биороботи, които дори не знаят за истинската си същност. Всичко, което заобикаля героите, е един вид тематичен парк Westworld - атракция на бъдещето.

Развлекателният комплекс обслужва изключително богати клиенти със специални нужди, защото с всяка човешка кукла можете безнаказано да правите всякакви трикове - да убивате, осакатявате, изнасилвате. Специална работилница се занимава с ремонт на счупени андроиди и нулиране на тяхната памет. Но един ден има провал, куклите осъзнават себе си като личности и обявяват война на хората.

9. Рим (2005-2007)

Образ

Оценка: 8.3.

След завръщането на Гай Юлий Цезар от дълга кампания през 52 пр.н.е. д. В Рим избухва гражданска война. Старият приятел на Цезар Помпей, подстрекаван от непокорни сенатори, се противопоставя на командира, но губи и се укрива в Египет.Преследвайки Помпей, Цезар се появява в Египет, където му е представена главата на своя враг. Но римският владетел е обиден от оскверняването на Помпей, той сваля египетския цар и поставя на трона нов владетел - Клеопатра, която става негова любовница. Бунтовниците не са се отказали от опитите си да убият Цезар и смъртта му става въпрос на време.

10. Boardwalk Empire (2010-2014)

Образ

Оценка: 8.1.

Историята на произхода на контрабандата в навечерието на въвеждането на американската "забрана" на примера на Атлантик Сити. Забраната за разпространение на алкохолни продукти се превърна в истинска "златна мина" за престъпници и предприемчиви бизнесмени. Желанието за печалба възникна от градския касиер и на непълно работно време - от шефа на местната престъпна група Нуки Томсън. Огромните пари от подземната търговия с алкохол привличат нюйоркския големец Арнолд Ротщайн, а момчетата от чикагската мафия също не са склонни да печелят.Конкурентите не възнамеряват да се съобразяват с никого и в опит да изградят своя собствена алкохолна империя, съперниците използват най-мръсните трикове.

Популярна тема