Учените показват как ще изглеждат бившите офис служители след 25 години, ако продължат да работят от вкъщи

Съдържание:

Учените показват как ще изглеждат бившите офис служители след 25 години, ако продължат да работят от вкъщи
Учените показват как ще изглеждат бившите офис служители след 25 години, ако продължат да работят от вкъщи
Anonim

Поради коронавируса мнозина преместиха работата си от офиса в домовете си. Никой не се съмнява, че това е удобно, но работата от дивана има и някои недостатъци - учените ги показаха на модел, който нарекоха Susan. Тя работи от вкъщи в продължение на 25 години и през това време се промени, като се сдоби с куп рани, свързани със заседналия начин на живот и постоянното седене пред компютъра.

Учени показаха какво ще се случи с човек, ако работи от вкъщи през следващите 25 години

Образ

Сюзън е модел, роден от сътрудничеството на DirectlyApply с психолози и фитнес треньори, които показаха как работата от вкъщи може да повлияе както на физическото, така и на психическото здраве.

Ето как работата от вкъщи ще се отрази на здравето на Сюзън

Образ

Сухи очи, зачервяване, раздразнение и замъглено зрение са някои от резултатите от постоянното седене пред монитора. С течение на времето Сюзън ще развие синини под очите си, което постоянно ще я кара да изглежда уморена.

Липсата на упражнения и лошата стойка може да доведе до лоша стойка и по-късно да доведе до проблеми с врата, раменете и дори да се превърне в прегърбен и гърбав.

Ежедневното писане може да повлияе на състоянието на ръцете, така че тези, които пишат много, могат да изпитат болка в китките и ставите на ръцете.

Отрицателните моменти от седенето в четири стени не свършват дотук

Образ

Ако постоянно присвивате очи към екрана, тогава на лицето на работника ще се появят бръчки. Разбира се, всеки ще ги има някой ден, но подобен навик ще доведе до появата на бръчки по кожата много по-рано от обикновено.

Липсата на слънце също се отразява негативно на кожата – ако й липсват витамин D и B-12, тогава тя изглежда скучна и безжизнена. Липсата на слънчева светлина също ще се отрази на косата - те могат да започнат да падат и да забавят растежа си.

Постоянното седене на стол, минималната физическа активност и постоянните леки закуски бързо ще накарат човек да наддаде на тегло, което с радост ще се отложи върху талията, бедрата и задните части.

Освен отрицателното въздействие върху физическото здраве, работата от вкъщи може да причини психически проблеми. Редкият контакт с хора повишава нивото на хормона на стреса кортизол, което от своя страна може да причини високо кръвно налягане и да повлияе на психическото здраве на човека.

За да не се превърнат в Сюзън, учените предлагат на работниците да възприемат здравословни навици

Важно е да разработите дневна рутина, която ви подхожда, и да се придържате към нея. Не забравяйте за общуването с хората - не е нужно да се ограничавате в социалните контакти, защото сега те са лесни за поддържане в социалните мрежи. Също така е важно да не забравяте за упражненията.

Ако се придържате към здравословен начин на живот, тогава работата от вкъщи едва ли ще промени състоянието ви към по-лошо!

Популярна тема