10 сериала, подобен на "Клиника" за хора, които са сериозно запалени по работата си

Съдържание:

10 сериала, подобен на "Клиника" за хора, които са сериозно запалени по работата си
10 сериала, подобен на "Клиника" за хора, които са сериозно запалени по работата си
Anonim

Защо зрителите харесаха филма "Клиника"? Най-вероятно мнозина са били подкупени от решителността на главните герои, стремейки се да научат всички тънкости на своята професия. И, разбира се, акцентът в сериала беше добрият хумор и драматичният аспект, който понякога те кара неволно да избършеш някоя сълза. Джей Ди и неговите приятели станаха почти семейство за мнозина и когато проектът беше закрит, възникна въпросът - има ли други сериали, подобни на "Клиника", които да съберат милионна аудитория от екраните?

Предлагаме ви селекция от комедийни и драматични сериали, и то не само на медицинска тематика, с добър сюжет, разнообразни герои и реални проблеми, пред които са изправени героите във всяка серия.

1. Д-р Хаус (2004-2012)

Образ

Търсене на филми с оценка:8.8.

Грегъри Хаус е ръководител на диагностиката в престижна клиника и никой по-добър от него не може да открие рядко заболяване. Лекарят обича медицинските загадки и приема само сложни клинични случаи. Грегъри е умен, патологично честен и много ерудиран, въпреки че методът на лечение, който използва, многократно е предизвиквал конфликти с ръководството на болницата Принстън-Плейнсбъро. Само благодарение на главния лекар Лиза Къди той все още не е уволнен заради рискована манипулация. В екипа от професионалисти, ръководен от Хаус, работят различни хора: неговият пламенен поддръжник Чейс, влюбен в д-р Алисън, кариеристът Форман. Те са спасили стотици животи на своя акаунт.

2. Анатомията на Грей (2005-…)

Образ

Търсене на филми с оценка:8.2.

Стажант Мередит Грей е стажант в престижна клиника в Сиатъл. Момичето дойде в медицината, за да докаже на майка си, известен хирург, че също е способна на нещо. Докато празнува началото на работа в болницата с приятелка, Кристина Янг, Мередит среща интересен мъж в бар и прекарва нощта с него. Представете си изненадата на една млада жена, когато още в първия ден от стажа си среща своя любовник Дерек, най-добрият специалист в областта на неврохирургията. Отсега нататък Мередит ще трябва не само да овладее мъдростта на практическата медицина, но и да се потопи в реалностите на вътрешния живот на клиниката, пълен със сериозни страсти.

3. Office (2005-2013)

Образ

Търсене на филми с оценка:8.2.

Майкъл Скот е шеф на малка компания за хартия. Майкъл се смята за твърд лидер и го демонстрира по всякакъв възможен начин, но трудно може да спечели уважение, като постоянно попада в нелепи ситуации.Поведението му е поредица от идиотски действия с непредсказуеми последствия.

Работата в офиса е не по-малко странна, Дуайт Шрут, помощник-мениджър, шегаджия и артист. Тези две разведрят скучното ежедневие в офиса, където всеки ден е подобен на предишния, а служителите изпълняват едни и същи скучни задачи. Независимо от това, всеки от служителите в офиса е колоритен по свой собствен начин, това е колекция от ярки герои с уникални характери, изражения на лица и житейска философия.

4. Теория за Големия взрив (2007-2019)

Образ

Търсене на филми с оценка:8.6.

Двама млади гениални физици с впечатляващо IQ са абсолютно безпомощни във всичко, което не се отнася до науката и технологиите. Освен че работят в Катедрата по експериментална физика, Леонард и Шелдън обичат научно-фантастични филми, комикси и видео игри и нямат представа как да се държат с момичета.

Апартаментът, който двама гении делят за двама, е посещаван от техни приятели, не по-малко колоритни типове. Това са Хауърд Воловиц, голям любител на произнасянето на неразбираеми фрази на различни езици, и Раджеш Кутрапали, срамежлив индиец, който изпада в ступор от присъствието на момиче. Веселбата започва, когато разбитата блондинка Пени окупира съседния апартамент. Малоумната красавица веднага привлича вниманието на Леонард, но маниакът на маниак не изглежда да е нейният тип.

5. Бърза помощ (1994-2009)

Образ

Търсене на филми с оценка:8.2.

Ежедневието на голяма чикагска болница протича по същия начин, както в стотици подобни лечебни заведения - всеки ден лекарите се сблъскват с болест, последствия от бедствия или нечия жестокост. Героите от сериала "Бърза помощ" спасяват живота на пациенти, без да се замислят дали извършват подвиг.

Докторите и медицинският персонал имат суров и изтощителен живот, но като всички обикновени хора се влюбват, страдат от депресия или неразбиране и са щастливи, когато някой от възпитаниците им се възстанови.Въпреки че се случва да трябва да кажете на близките си тъжната новина и това също изисква сила. Деца и възрастни, обикновени хора и знаменитости минават през ръцете на лекарите, а всяка нова серия е разказ за ежедневието на съвременното здравеопазване през призмата на социални и морални проблеми.

6. Резидент (2018-…)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.6.

Героят на американската медицинска драма е идеалистът Девън Правеш, млад ординатор в отделението по хирургия. Човек, който от детството си мечтае за медицина, стига до куратора Конрад Хокинс, циник, който е остър в комуникацията и брилянтен лекар. Хокинс не е доволен от ентусиазма на младия стажант и често го поставя на мястото му. Девън преживява болезнени ситуации, когато се сблъсква с безразличието на медицинския персонал или със страданието на пациентите. Но болницата не е мястото, където можете да гледате на живота през розови очила, понякога трябва да направите избор, да вземете трудни, дори жестоки решения.Младият хирург ще трябва да премине тест за професионализъм и да види дали е готов да играе по такива правила.

7. Казвам се Ърл (2005-2009)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.8.

Ърл, авантюрист на средна възраст и измамник, се изправи пред поредица от необясними неуспехи и повярва в рока. И как да не стане фаталист, когато печелившата лотария беше изгубена и после намерена? След като получи джакпота, Ърл реши да коригира кармата си и да изплати дългове на всички, които някога е обидил. След като състави списък с грехове, героят възнамерява да ги коригира, във връзка с което често попада в любопитни ситуации и се сблъсква с различни хора. Съдбоносна била срещата с нелегалната имигрантка от Мексико Каталина. Младата жена стана истински приятел на Ърл и брат му Ранди и се зае да им помогне.

8. Тест за бременност (2014)

Образ

Търсене на филми с оценка:8.1.

Наталия Бахметьева, талантлив акушер, се премества в Санкт Петербург след труден роман. На ново място на млада амбициозна жена се предлага да оглави родилното отделение и тя се впуска в работа, незабавно се заобикаля със завистливи хора и почитатели. Но не е възможно да оставим в миналото сложна връзка с женен любовник, героинята е бременна и трябва да се отговори на въпроса - възнамерява ли да задържи детето. Всеки ден една крехка жена е изправена пред сложни професионални предизвикателства и се справя с блясък и в най-сложните случаи. Но тя не може да разреши личните си проблеми със същата лекота.

9. Болница Knickerbocker (2014-2015)

Образ

Търсене на филми с оценка:8.4.

Главният хирург на болницата в Ню Йорк Джон Текъри мечтаеше да учи медицина от детството си и учи усилено, преди да заеме мястото му.Той се опитва да бъде в крак с всички нови открития и да ги прилага на практика, което предизвиква отхвърляне сред не толкова прогресивните му колеги. Действието се развива в зората на миналия век, медицината все още е много слабо развита, така че манипулациите на лекаря винаги са рискован експеримент. Но когато беше възможно да се спаси друг безнадежден пациент, на Джон беше простено всичко.

Но освен работа, лекарят има и друга страст - използвайки кокаин, борбата със зависимостта е с променлив успех и в крайна сметка Текъри измисля начин да се отърве от наркотиците завинаги.

10. Добрият доктор (2017 – 2020)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.9.

За един млад лекар, Шон Мърфи, основното нещо в професията му е спасяването на живота и здравето на пациентите. Младият лекар е буквално обсебен от мисията си, а причината за това е рядко заболяване, подобно на аутизма, когато човек проявява изключителен талант в една конкретна област.За нескрита завист на колегите си, младият хирург открива невидими за другите заболявания, буквално „виждайки” през пациента.

Във всички други области на живота Шон е като затворено дете, лишено от емоции и преживявания. От малък младият мъж се стреми да стане лекар, неговата отдаденост и постоянство го отвеждат в престижна болница. Но не всички лекари харесват странен човек, който лесно поставя безпогрешни диагнози и практически не общува с никого.

Популярна тема