Най-високо оценени мистериозни филми: Топ 10 на най-интересните филми със завладяваща история за гледане

Съдържание:

Най-високо оценени мистериозни филми: Топ 10 на най-интересните филми със завладяваща история за гледане
Най-високо оценени мистериозни филми: Топ 10 на най-интересните филми със завладяваща история за гледане
Anonim

Необясними явления, интригуващи съвпадения, странни предчувствия, пророчески сънища, лица, проблясващи в огледалото, или случайни шумоления в нощта карат човек да потръпне и да възкликне, че това е просто някаква мистика. Именно този ефект се опитват да постигнат режисьорите, създавайки най-интересните филми за свръхестествени сили и мистериозни явления, често попадащи в челните места и имащи високи рейтинги.

Феновете на този жанр замръзват пред екраните в очакване на вълнуващ сюжет и с надеждата да изпитат палитра от ярки емоции от страх до наслада, изживявайки мистични събития заедно с героите, които никога няма да се случат в ежедневието живот.Нашата селекция съдържа само най-добрите мистични филми, които си струва да гледате, ако сивите цветове на ежедневието са доста омръзнали.

1. Шестото чувство (1999)

Образ

Директор:M. Night Shyamalan.

Търсене на филм с оценка: 8.2.

Деветгодишният Коул става новият пациент на известния детски психолог Малкълм Кроу. Спомняйки си грешните изчисления, направени в миналото, лекарят показва повишено внимание към момчето. Той от своя страна споделя със специалиста основната си тайна: детето вижда призраци. Кроу решава да повярва на силно съмнителното твърдение на Коул. Психологът съветва момчето да установи комуникация с "гостите" и да разбере причината за появата им. Пациентът започва да използва дарбата си за добро. Получавайки информация от мъртви души, той помага на живи души. И дори за своя лекар Коул има добри съвети.

2. Други (2001)

Образ

Режисьор:Алехандро Аменабар.

Оценка за търсене на филми: 7.9.

Г-жа Грейс Стюарт живее в голямо имение със сина си и дъщеря си. Главата на семейството се бие по бойните полета на Франция вече две години и не се усеща. Тъжната новина за изчезването на слугите се добавя към тъжните мисли за съпруга. Въпреки това веднага се намира изход от ситуацията. На прага на къщата се появяват хора, които някога са служили тук при старите собственици и в момента си търсят място.

Грейс ги наема и ги предупреждава да се грижат за децата. Те не понасят добре дневната светлина, така че е необходимо да се поддържа здрач в стаите. Освен необичайни деца, къщата е пълна и с други странности. В имението периодично се появяват външни шумове и гласове. Това тревожи семейство Стюарт, но по някаква причина слугите остават напълно безразлични към подобни инциденти.

3. Mulholland Drive (2001)

Образ

Режисьор:Дейвид Линч.

Търсене на филми с оценка: 7.6.

Амбициозната актриса Бети идва от провинцията, за да завладее Холивуд. В Лос Анджелис тя остава в апартамента на леля си, която е напуснала града за известно време. Момичето е изненадано да открие непознат в къщата. Странният човек си спомня само, че е претърпяла инцидент и в състояние на шок се е скрила в празна стая.

Отзивчивата и добросърдечна Бети решава да помогне на момиче на име Рита да възвърне спомени от миналото. В чантата й са намерени прилична сума пари и странен син ключ, а малко по-късно в паметта на Рита изплува името Даяна Салвин. Героините успяват да получат адреса на жената. Влизайки в къщата й, те откриват безжизнено тяло.

4. Адвокатът на дявола (1997)

Образ

Режисьор:Тейлър Хакфорд.

Търсене на филм с оценка: 8.2.

Кевин Ломакс е адвокат. Той е амбициозен, напорист и свикнал само да печели дела. Той малко се интересува кой е на подсъдимата скамейка: негодник или добър самарянин, основното е, че след пламенната му реч и двамата излизат на свобода.

Уважавана адвокатска кантора в Ню Йорк реши да вземе под крилото си амбициозен мъж. Кевин и съпругата му Мери Ан се местят в Голямата ябълка. Главният герой има реални възможности да се докаже и да разгърне потенциала си, както и да се потопи в изкушенията на големия град. Фирмата не пести, предоставяйки на нов служител луксозни апартаменти и плащайки големи такси. На специална сметка Кевин и ръководителят на компанията Джон Милтън, който е готов да отвори всички врати за новобранец. Тайната на тази връзка е известна на майката на главния герой и тя моли Кевин да напусне метрополията.

5. Shutter Island (2009)

Образ

Режисьор:Мартин Скорсезе.

Търсене на филми с оценка: 8.5.

Федералните маршали Теди и Чък пристигат на острова, където се намира психиатричната болница. Главните герои трябва да разследват инцидента с изчезването на един от пациентите, детеубийцата Рейчъл Соландо.

Теди е измъчван от главоболие и горчиви мисли за мъртвата си съпруга, както и от спомени за участие в освобождаването на затворници от германски концентрационен лагер. Мракът на болничните стени само засилва емоционалния дискомфорт. Тери споделя с Чък истинската причина, която го е довела на това мрачно място – един от пациентите е убиецът на жена му. Освен това има вероятност в институцията да се провеждат експерименти с хора. Главният лекар на болницата има своя гледна точка по този въпрос. Той заявява, че Теди е пациентът, който се е занимавал със собствената му жена.Необходимо е да се разбере кое от тези мнения е плод на болно въображение и кое е неоспоримата истина.

6. Излез (2017)

Образ

Режисьор:Джордан Пийл.

Търсене на филм с оценка: 7.1.

Роуз Армитидж и нейният приятел отиват да посетят родителите си, неврохирурга Дийн и психиатъра Миси. Крис е много притеснен от срещата: той не знае как добре възпитаните и богати хора ще възприемат чернокожото гадже на дъщеря му. Запознанството е изключително топло и приятелско.

Изглежда, че семейство Армитиж са искрено доволни от избора на своя фаворит. Миси дори се заема да излекува млад мъж от пристрастяването му към тютюнопушенето и успешно завършва мисията с помощта на хипноза. В имението се събират гости на семейството, заможни възрастни двойки. Те също са симпатични и заинтересовани от простия мургав избраник на Роуз.Скоро Крис ще разбере на какво дължи толкова голямо внимание на своята скромна личност.

7. Дони Дарко (2001)

Образ

Режисьор:Ричард Кели.

Търсене на филми с оценка: 7.6.

Оказва се, че до края на света остават точно 28 дни. Това беше съобщено на тийнейджъра Дони Дарко от мъж в костюм на заек, който се яви на главния герой насън. Младият мъж следва гласа, напуска къщата и на сутринта с изненада се озовава на голф игрището. Малко по-късно той научава новината за странен инцидент през нощта: двигателят на самолета се удари в къщата на семейство Дарко, унищожавайки само стаята на Дони.

Заекът Франк продължава да се появява на тийнейджъра във видения. Успоредно с това младежът посещава психотерапевт, пие лекарства, организира наводнение в училище и пожар в къщата на местен преподавател. Дони трябва да разбере естеството на действията си. Напълно възможно е това да е просто игра на разпалено въображение, въпреки че има и вариант със съществуването на конкретен план за спасяване на света, в който на главния герой е отредена ключова роля.

8. Silent Hill (2006)

Образ

Режисьор:Кристоф Хан.

Търсене на филм с оценка: 7.2.

Осиновената дъщеря на Роуз и Кристофър Дасилва вижда призрачния град Сайлънт Хил по време на пристъпите си. Роуз решава да заведе Шарън на това изоставено място с надеждата, че момичето ще се отърве от кошмарите си. Въпреки това, при пристигането в мистериозното селище, истинският кошмар тепърва започва за героините.

Попадат в инцидент на входа и за известно време Роуз припада. Събуждайки се, жената открива, че дъщеря й е изчезнала. Героинята влиза в мистериозния град, сякаш изтъкан от пепелта. Селището гъмжи от гнусни създания. Роуз намира убежище в храм, където Кристабела, ръководител на общност от религиозни привърженици, е начело. Главният герой ще трябва да разбере тайната на дъщеря си, която е тясно свързана с ужаса, случил се в Silent Hill преди много години.

9. 1408 (2007)

Образ

Режисьор:Майкъл Хофстрьом.

Търсене на филм с оценка: 7.7.

Писателят Майк Енслин обикаля странни хотели в търсене на парцел. Той изследва необяснимите и ужасни явления в стените на стаите и проверява наличните легенди в това отношение.

Тъй като не е намерил реално потвърждение за нито едно от тях, главният герой отдавна е загубил вяра в съществуването на полтъргайсти и други зли духове, но благодарение на таланта си Майк пише доста сносни книги на тази тема. Веднъж човек попада на пощенска картичка със снимка на хотел, наречен "Делфин", и предупреждение при никакви обстоятелства да не се настанява в стая 1408. Героят бърза да развенчае поредния мит. Въпреки предупреждението на управителя, който съобщава за десетки смъртни случаи в тази стая, Майк получава желания ключ от зловещата стая и влиза в нея.

10. Secret Window (2004)

Образ

Режисьор:David Koepp.

Търсене на филм с оценка: 7.2.

Писателят Морт Рейни е в епицентъра на кризата. Личният живот на главния герой се пука по шевовете: съпругата е намерила по-достоен мъж и иска да се разведе. В творческото поле цари пълно спокойствие: депресивните мисли не позволяват да се напише дори ред добър текст.

Още една неприятна изненада чакаше Морт на прага на собствената му къща в лицето на странен тип Джон Шутър. Мъжът обвини писателя в плагиатство. Шутър твърди, че Рейни безсрамно е присвоила историята му. Морт е абсолютно сигурен в абсурдността на твърдението. Джон дава на главния герой три дни да търси доказателства. За да убеди г-н Рейни в сериозността му, Шутър довърши кучето му.

Популярна тема