10 сериали, подобни на The Walking Dead за конфронтацията между хора и кръвожадни зомбита

Съдържание:

10 сериали, подобни на The Walking Dead за конфронтацията между хора и кръвожадни зомбита
10 сериали, подобни на The Walking Dead за конфронтацията между хора и кръвожадни зомбита
Anonim

Филми и сериали за различни зли духове, включително вещици, вампири, върколаци и други мистични създания, винаги са били популярни сред киноманите, главно поради необичайния външен вид, уникалните способности и непредсказуемото поведение на героите. Зомбитата винаги са се откроявали в тази поредица, поразявайки въображението на зрителя предимно с техния брой. Струва си да си спомним поне много успешния телевизионен сериал The Walking Dead, където немъртвите атакуваха героите буквално на тълпи.

Армия от почитатели на зомбитата вдъхновява създателите на филми да създават по-скандални истории за тези същества.Предлагаме ви да се запознаете с селекция от най-добрите сериали, подобни на The Walking Dead, в които зомбитата, благодарение на създателите, се развиват в пълноправни членове на обществото.

1. Fear The Walking Dead (2015-…)

Образ

Търсене на филми с оценка:6.8.

Наркозависимият Ник Кларк е откаран в болница след инцидент на пътя. Той разказва на близките си много съмнителна история с разкъсани тела и кръвожадна приятелка, от която се опитал да избяга и паднал под колелата на кола. Мадисън, майката на момчето, вярва, че това е плод на въображението му, замъглено от наркотиците, а нейният приятел Травис Манава решава да провери мястото, за което Ник говореше, и открива локви кръв.

Междувременно градът е поразен от странна болест, която превръща човек в чудовище, което напада другите. Полицията спира всички подобни случаи, но информацията за ужаса, който се случва, постепенно изтича в масите.Ник, Мадисън и Травис са нападнати от зомби, бившия наркодилър Калвин. Унищожаването му се оказва много трудна задача. Оценявайки опасността от случващото се, семействата Кларк и Манава решават бързо да се измъкнат от града и да попаднат в пустинята.

2. Z Nation (2014-2018)

Образ

Търсене на филми с оценка:6.8.

Зомбита заляха САЩ. Островчета с оцелели хора се съпротивляват на армията на немъртвите. В лаборатория в Ню Йорк се провежда експеримент: престъпниците се инжектират с ваксина, която трябва да им помогне да устоят на ухапвания от зомбита. Един от тестовите субекти, Алвин Мърфи, успява да оцелее както от ефекта на лекарството, така и от атаката на зомбита. Такъв ценен експонат трябва да бъде доставен в Калифорния, за да се създаде ваксина на базата на неговата кръв.

Единственият оцелял от месомелачката, командос Марк Хамънд, взема Мърфи със себе си и препуска на запад. По пътя двойката среща група оцелели, които са добри в смачкването на зомбита. Те също се присъединяват към почетната мисия за спасяване на населението.

3. Задънена улица (2008)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.4.

Ралити шоуто Big Brother се излъчва във Великобритания. Феновете очакват излизането от павилиона на следващия участник, събрал най-малко гласове и напуснал шоуто. Очарователната Пипа дава последното интервю и активно поздравява хората наоколо.

Внезапно в тълпата започват да се случват странни неща. Хората сякаш полудяват и се нахвърлят един върху друг, разкъсвайки ги. Участниците в шоуто и няколко души от снимачния екип успяват да оцелеят и да се барикадират в стаите на павилиона. Опитват се да се подкрепят и се надяват на помощ. Няма обаче къде да се чака. Вълна от зомби вакханалия заля цялата страна.

4. Долината на смъртта (2011)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.6.

В Калифорния, в долината Сан Фернандо преди година, всички зли духове се размножиха. Полицейското управление дори трябваше да разпредели цяла единица, заминаваща само за обаждания, свързани с зверствата на вампири, върколаци и зомбита. Смелите момчета и момичета в униформа отиват на местопрестъплението без дял от страх и съмнение и много ловко и кръвожадно се справят с немъртвите, като имат време да хвърлят няколко мазни шеги и да дъвчат вкусна поничка. Всички подвизи на специалния отряд са заснети от придружаващия ги оператор, който се затруднява: едно случайно ухапване от зомби и самият човек с камерата става мишена на полицията, освобождавайки място за нов претендент за позицията.

5. In the flesh (2013-2014)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.7.

Главният герой Кийрън Уокър страда от синдром на частична смърт, с други думи, той е зомби, но се е превърнал в бивш, тъй като е преминал през интензивен курс на рехабилитация в клиника.Хора като него се опитват да върнат хората в обществото и за да не се открояват под-зомбитата от тълпата, те се снабдяват с лещи и козметика.

Кирен отива при родителите си в Роартън. Градът се оказа неподготвен да приеме такива гости: тук много хора помнят ужасната война с възкръсналите мъртви и техните зверства и зверства. Сестрата на младия мъж е част от специален патрул, който лови зомбита, а местният пастор твърди, че злото не може да бъде променено и трябва да бъде унищожено. Кирън ще трябва да се бори за правото си да бъде приет от обществото такъв, какъвто е.

6. Аз съм зомби (2015-2019)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.5.

Талантливата и привлекателна Оливия имаше блестящи планове за бъдещето: кариера на сърдечен хирург и брак с любимия мъж. Всичко това обаче зачерква едно пътуване до едно парти, от което героинята се върна превърната в зомби.Тя напълно променя живота си: прекъсва отношенията си с мъж, напуска страхотна работа в болницата и се мести в моргата.

За да не се превърне в чудовище и да се държи под контрол, героинята крадешком изяжда мозъците на трупове и, както се оказва по-късно, става собственик на спомените на починал човек. Това знание е много полезно в случаите, когато смъртта е настъпила в резултат на убийство. Оливия, преструвайки се на екстрасенс, започва да работи в тандем с детектив Бобино и помага на полицията в разследването на престъпления.

7. Call of Sorrow (2012-2015)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.6.

Преди четири години, петнадесетгодишната Камила загина при инцидент с туристически автобус. И сега едно дългооплакано дете, сякаш нищо не се е случило, чука на къщата му и докарва близките му до състояние на шок. Млад мъж, който се е самоубил, се опитва да намери булката си, която не го е чакала дълго време, защото са изминали десет години от смъртта на нейния любовник.

Овдовял преди повече от тридесет години, мосю Коста се завръща с напълно непроменена съпруга. Маниакът Серж, който освободи планетата от присъствието си преди седем години, внезапно се появява в родните си места и започва да убива отново. Защо всички тези хора или нечовеци се върнаха? Имат ли специална мисия или това е просто уникален шанс да продължат пътуването си на Земята?

8. Кралство (2019-…)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.7.

Кралството Чосон е в трудни времена. Владетелят е тежко болен вече десет дни, но само съветникът Чо знае за истинското му състояние. Слуховете за смъртта на краля започват да циркулират сред хората, но всички те са жестоко потушени от канцлера. Учените умове на Чосон, изразяващи съмнение или несъгласие със случващото се, са измъчвани и екзекутирани. Дори престолонаследникът Лий Чанг не може да влезе в двореца, за да разбере истината за здравето на родителя си.

Влизайки тайно в покоите на владетеля, младежът вижда сянката на ужасно чудовище и усеща неприятна миризма, но стражите успяват да изгонят принца. Лий Чан чете бележките от болестта на баща си, но те прекъсват на най-интересния момент. Принцът решава да разбере цялата истина от последния лекар, прегледал краля, и тръгва да го търси.

9. Ash срещу Evil Dead (2015-2018)

Образ

Търсене на филми с оценка:7.9.

Ash е напълно отегчен в трейлъра си, след като е прекарал тридесет години без приключения. Увлечен е на подвизи в най-близката кръчма. Там среща жена и се оттегля с нея в тоалетната. В моменти на страст човекът се превръща в демон и намеква на главния герой, че мрачните времена скоро ще свършат за него и ще дойдат горещи дни.

Ash тича към дома, където с облекчение открива, че Книгата на злото е на мястото си.Между страниците му той намира торба с трева. Неспособен да устои на изкушението, героят го пуши и в състояние на блаженство прочита едно от техните заклинания, събуждайки злото, както за собствено забавление, така и за да не скучаят останалите.

10. Щам (2014-2017)

Образ

Търсене на филми с оценка:6.9.

Самолетът от Берлин за Ню Йорк пристига по разписание, но по някаква причина нито пътниците, нито екипажът не го напускат дълго време. Смятайки ситуацията за необичайна, служителите на летището извикват специалните служби на лайнера. Пръв в самолета се качва епидемиологът Гудуедър. Лекарят открива около двеста трупа и четирима оцелели в кабината и открива голям ковчег, пълен с пръст в товарното отделение.

Докато главният герой размишлява какво се случва тук, непознат се приближава до него, като твърди, че всички пътници на лайнера трябва да бъдат обезглавени и изгорени и да не изпускат от поглед необичайния килер.Goodweather не придава голямо значение на тези думи, смятайки ги за глупости. Междувременно труповете в моргата започват да оживяват и да се прибират, а кутия с пръст изчезва в неизвестна посока.

Популярна тема