Най-добрите филми и сериали за епидемии и вируси: списък с топ 10 филма с висок рейтинг

Съдържание:

Най-добрите филми и сериали за епидемии и вируси: списък с топ 10 филма с висок рейтинг
Най-добрите филми и сериали за епидемии и вируси: списък с топ 10 филма с висок рейтинг
Anonim

Коронавирусната епидемия, която удари човечеството, направи повечето от нас затворници, затворени в домовете си. За мнозина не остава нищо друго освен да гледат телевизия, да четат и да сърфират в интернет. Хората имат различни вкусове, но има невероятен факт - филмите за бедствия, посветени на борбата на хората с различни заболявания, достигат върховете на гледанията. Нищо чудно: Пандемичните емисии помагат на хората да се справят със стреса от COVID-19.

Неизвестните вируси, които заплашват хората, често са били обект на медицински трилъри или филми на ужасите, а списъкът с такива филми е доста впечатляващ.По правило във финала смелите герои побеждават неизвестна инфекция и спасяват планетата от глобална катастрофа.

Последствията от пандемията все още не са преодолени, а за тези, които искат да разширят познанията си или да се заредят с оптимизъм, предлагаме селекция от най-добрите филми и сериали за епидемии и вируси, получили високи оценки от широка аудитория.

1. Епидемия (1995)

Образ

Режисьор: Волфганг Петерсен.

Оценка: MovieSearch 7.1.

Контрабандист, който търгува с внос на екзотични животни в Съединените щати, стана първата жертва на ужасен вирус, след като беше ухапан от заразена маймуна. Скоро всеки, който влезе в контакт с нещастния измамник, загива като него. Малък град в Северна Калифорния се превръща в огнище на инфекция и екип от военни епидемиолози, ръководен от полковник Сам Даниелс, е изпратен да разследва неизвестно огнище на инфекция.

След като изследва заразената зона, ученият започва да подозира, че ръководството му крие нещо. Всъщност новият вирус е секретна разработка, за която има ваксина. Но престъпното командване няма да признае незаконни действия, освен това генералите са готови да унищожат обхванатия от епидемия град, така че истината да не излезе наяве.

2. 28 дни по-късно (2002)

Образ

Режисьор: Дани Бойл.

Оценка: MovieSearch 7.5.

Зелени радикали проникват в тайна лаборатория, където се провеждат експерименти с животни. Експерименталната маймуна ухапва активиста и заразява с опасен вирус. Инфекцията моментално се разпространява из Лондон и само за месец само малцина късметлии не са се превърнали в луди зомбита.

По това време пациент, потопен в кома, се събужда в изоставена болница.Изненадата при вида на изоставения град бързо се заменя с ужас, когато той едва се отдръпва от кръвожадното чудовище. Младият мъж започва да търси оцелели. Скоро той и няколко други оцелели намират подслон в странно военно съоръжение.

3. Аз съм легенда (2007)

Образ

Режисьор: Франсис Лорънс.

Оценка: MovieSearch 7.8.

Самотен герой, бивш военен медик, придружен от овчарско куче, броди из пустия Ню Йорк. По улиците на града няма хора, само вампири, които се превърнаха в почти цялото население на планетата поради страничен ефект от ново лекарство за рак. С настъпването на мрака зловещите духове излизат от всички пукнатини по улиците.

Подполковник Робърт Невил е имунизиран срещу гибелта и търси други, за да оцелее след апокалипсиса. Робърт е изправен пред опасности всеки ден, но е принуден да напусне убежището си през светлата част на деня в търсене на храна - да ловува, да изследва къщите на други хора.Човекът е загубил всичките си роднини и за да спаси остатъците от човечеството, той се опитва да разработи лекарство срещу ужасна инфекция.

4. Рисуван воал (2006)

Образ

Режисьор: Джон Къран.

Оценка: MovieSearch 7.9.

Китай, 1920 г. Бракът на микробиолога Уолтър и аристократката Кити не може да се нарече щастлив, между съпрузите няма любов. Лекомислена жена започва афера отстрани и след като научи за това, лекарят я отвежда от проспериращия Шанхай в отдалечена провинция, където бушува епидемия от холера. Докторът е потънал в работа, Кити бездейства и от скука решава да надникне в болницата му.

Млада жена се сблъсква за първи път с жестоките реалности на живота в китайския хинтерланд и се възхищава на незабележимия героизъм на собствения си съпруг. Кити преосмисля семейните ценности и коренно променя отношението си към мъжа си.Двойката най-накрая намира дългоочакваното щастие, но то не трае дълго. Уолтър умира, след като е заразен от пациент. Кити остава сама, тя е бременна и най-вероятно от бивш любовник.

5. Хроника на епидемията (2020 – …)

Образ

Оценка: MovieSearch 7.1.

Инфекционистът Ан-Мари Льоклер, която работи в болница в Монреал, е изправена пред неизвестно респираторно заболяване. Пациентите идват в отделението със сходни симптоми – мъчителна кашлица, температура и замъглено зрение. Междувременно една странна болест обхваща все повече хора. И дори онези, които не вярваха в сериозността на инфекцията, започнаха да се паникьосват и да реагират агресивно на всеки потенциален носител на болестта.

Властите неволно трябваше да предприемат мерки за спиране на епидемията - да въведат самоизолация, да тестват лекарства, които могат да се справят с инфекцията.Не всички успяха да реагират адекватно на мащаба на бедствието и само лекарите успяха да оценят правилно опасността и да застанат на пътя на разпространението на пандемията.

6. Last Love on Earth (2010)

Образ

Режисьор: Дейвид Макензи.

Оценка: MovieSearch 7.6.

Главният готвач на ресторант в Глазгоу беше заклет ерген, докато съдбата не го събра с привлекателна млада жена. Сюзън и Майкъл прекараха страхотна нощ и на следващата сутрин се разделиха, без да съжаляват. Никой от тях не придаваше значение на мимолетната връзка и може би пътищата им щяха да се разделят завинаги, ако не бяха проблемите.

Нова пандемия, която помете човешката популация, постепенно лишава хората от едно от петте основни сетива. Първо беше засегната миризмата, след това вкусът. Загубата на зрение, слух и осезание е въпрос на време. Сюзън, епидемиолог, е заета да изучава природата на странна болест.И Майкъл, който осъзна цялата предстояща катастрофа, не може да не мисли за бившия си любовник. Двойката се среща отново, за да имат време да се насладят един на друг.

7. Епидемия (2018 – …)

Образ

Оценка: MovieSearch 7.2.

Сергей, който живее в предградията, се завръща в засегнатата от пандемия Москва, за да отведе бившата си съпруга и сина си на безопасно място. Столицата изживява истински ужас, всеки заразен с неизвестен вирус умира за броени дни. Героят успява да премине през карантинните кордони и да спаси жена с дете и баща му. Но опасността от инфекция е голяма и Сергей решава да си проправи път към Карелия.

Заедно с него нов любовник със син аутист, баща, бивша съпруга, собствен син и бивши съседи тръгват на трудно пътуване. Група хора е разкъсана от конфликти и стари оплаквания. Но те ще трябва да забравят за неприятностите, за да стигнат до Wongozero, последният остров на спокойствие в хаоса, обхванал страната.

8. Щам (2014 – 2017)

Образ

Оценка: MovieSearch 6.9.

Самолет от Германия каца в Ню Йорк, но никой от пътниците не напуска кораба. Група лекари, които влязоха в салона, установиха, че всички са мъртви с изключение на четирима души. Двеста трупа бяха поставени в няколко градски морги, всеки мъртвец имаше наранявания по гърлото. Когато пристигат съобщения за мистериозното „съживяване“на телата, Ефраим Гудуедър, ръководителят на медицинския екип, предполага, че вината е вирусът на вампиризма.

Чудовищно изглеждащи създания започват да тероризират града, епидемията се разраства като горски пожар, населението е обхванато от паника. Група епидемиолози, водени от Гудуедър и няколко доброволци се присъединяват към борбата срещу ужасна заплаха за човечеството.

9. Зараза (2011)

Образ

Режисьор: Стивън Содърбърг.

Оценка: MovieSearch 6.5.

Жителка на Минеаполис, Бет Емхоф, посещаваща Хонг Конг, умира от неизвестна болест, последвана от сина й от същите симптоми. Огнища на болестта са регистрирани и в други градове на САЩ. Преходният ход на заболяването отнема живота на хората и лекарите са безсилни да им помогнат, тъй като за първи път се сблъскват с такъв патоген. Създаването на ваксина е изпълнено с много трудности, тъй като вирусът непрекъснато мутира. В Минеаполис, където започна инфекцията, пристига най-добрият специалист Ерин Миърс, но тя е поразена от вируса и Елинор Орантес, изпратена в Хонконг, се сблъсква с противопоставянето на китайските власти.

На фона на безкористната борба на лекарите безскрупулен журналист всява паника, твърдейки, че лекарство за болестта съществува, но не е достъпно за всеки.

10. Влак до Пусан (2016)

Образ

Режисьор: Young Sang-ho.

Оценка: MovieSearch 7.0.

Има високоскоростен експрес от Сеул до Пусан и неговите пътници току-що са избегнали фатална съдба. Столицата на Южна Корея беше поразена от опасен вирус, чиито носители се превръщат в кръвожадни безмилостни създания. За малката Су Ан пътуването до Пусан е вълнуващо пътуване, тя отива с баща си, за да се срещне с майка си.

Но някой, заразен с вируса, успя да се качи на влака и броят на мутантите нараства експоненциално. Неспособни да се справят с ужаса, хората, които все още не са заразени, губят човешкия си облик и не се знае кой е по-опасен - чудовище, което не познава съжаление, или напълно уважаван човек, седнал на близкия стол

Популярна тема