Изследователи откриха останките и възстановиха външния вид на мъж, живял в полски град преди 500 години

Съдържание:

Изследователи откриха останките и възстановиха външния вид на мъж, живял в полски град преди 500 години
Изследователи откриха останките и възстановиха външния вид на мъж, живял в полски град преди 500 години
Anonim

Благодарение на модерните технологии вече не е нужно да страдаме и да се чудим как са изглеждали хората, които са живели по планетата преди нас. С помощта на 3D моделиране и уменията на изследователите е възможно да се пресъздаде точно облика на нашите предци и да се сравнят с техните съвременници. Един от последните поздрави от миналото, чието лице е пресъздадено, е жител на средновековна Полша, чиито останки са намерени в изгубен град.

Полски изследователи откриват изгубен средновековен град

Образ

Преди 6 години полски археолози откриха изгубения средновековен град Джвоново, информация за който преди можеше да се намери само в книги - селището се споменава за първи път през 14 век.

Благодарение на разкопките беше възможно да се състави приблизителен облик на селото

Образ

В града са намерени много важни дребни неща - например монета с образа на Владислав I Локетек от 1312-1333 г. Общо са известни само пет такива монети. Гребени за коса, брусове, ножове и рицарски колани също бяха открити по време на разкопките.

В Джвоново имаше около 5 улици с 30 секции, в които живееха около 150-165 жители. Освен това бяха открити площад, църква и прилежащо гробище.

Благодарение на откриването на гробището, изследователите имат възможност да реконструират външния вид на един от жителите

Образ

Тестовият субект беше мъж на възраст между 35 и 44 години, живял преди около 500 години

Образ

Първо, черепът му е сканиран и е създаден 3D модел, който му позволява да работи с външния си вид, без да се страхува от разрушаване на костите. След това копието беше покрито с глина и с нея бяха направени чертите на лицето на човека. Например неговата прекомерна захапка.

В резултат на това изследователите са получили този вид на мъж

Образ

Според Марчин Кшепковски, който е открил изгубеното Джвоново, изследователите не знаят почти нищо за този човек, според DailyMail:

Кой беше починалият? Нямам идея. Можем само да предполагаме, че е бил търговец или занаятчия. Почти сме сигурни, че той е бил жител на средновековното Джвоново.

Надяваме се, че в бъдеще учените ще могат да научат повече за Jwonowo и да разкажат на другите за него!

Популярна тема