Най-добрите филми за кучета: Топ 10 на най-интересните филми за гледане

Съдържание:

Най-добрите филми за кучета: Топ 10 на най-интересните филми за гледане
Най-добрите филми за кучета: Топ 10 на най-интересните филми за гледане
Anonim

Почти всички филми, посветени на нашите верни приятели кучета са неизразимо трогателни. Те са базирани на невероятни истории, свързани с четириноги любимци. Някои от картините от списъка, който сме съставили, се основават на истински истории за легендарни кучета, които са станали герои на литературни произведения и са им издигнати паметници в родината им.

Не по-малко интересни са лентите, в които реалността се преплита с фантазията и в тях предаността и благородството на нашите по-малки братя искрят с нови цветове. Нашият списък с топ 10 включва най-добрите филми за кучета, които са станали любими на милиони киномани.

1. Хачико: Най-верният приятел (2009)

Образ

Режисьор: Ласе Халстрьом.

Оценка: MovieSearch 8.34.

Малко кученце от японската порода, намерено от професор Уилсън на гарата, се превърна в истинска радост за него. Хачико, както собственикът нарече кучето, искрено се привърза към мъжа. Както самият Уилсън, така и членовете на семейството му бяха очаровани от новия домашен любимец и скоро кучето стана любимец на всички.

Всеки ден приятели отиваха на гарата, професорът тръгваше за работа, а кучето неизменно го срещаше вечер. Всички, които видяха Хачико да чака собственика, отначало бяха изненадани от предаността на кучето, но след това свикнаха с ежедневната вахта, която кучето носеше. Една вечер мъжът не се върна, внезапно почина точно на лекцията. Но кучето не помръдна.

2. White Beam Black Ear (1977)

Образ

Режисьор: Станислав Ростоцки.

Оценка: MovieSearch 8.4.

Самотен мъж на средна възраст, бивш фронтовик, има нов домашен любимец - ловджийско куче с дефект в цвета. Това изобщо не притеснява собственика, Иван Иванович отделя много време на кучето, често излиза сред природата с него, а Бим му отговаря с преданост и любов.

Когато поради последствията от стара травма Иван Иванович попада на болнично легло, а кучето остава на грижите на съсед. Неспособно да понесе раздялата, кучето бяга и започва да търси стопанина си в големия град. Скитащият живот е пълен с изненади и опасности, кучето среща различни хора, добри и лоши, някой наистина й съчувства, но някои проявяват истинска жестокост към животното.

3. White Captivity (2006)

Образ

Режисьор: Франк Маршал.

Рейтинг: KinoPoisk 8.13.

Двама изследователи на Антарктида на кучешки впрягове следват дълбоко в континента до мястото на падане на метеорит. Но, връщайки се, единият от тях получи измръзване, а вторият си счупи крака. Освен това се разиграва снежна буря и целият персонал на станцията е спешно евакуиран. До няколко дни се планира да бъдат изведени и впрегатните кучета, но метеорологичните условия не позволяват спасителите да се върнат. Осем кучета са изоставени от хората в условията на антарктическата зима и в продължение на шест месеца животните са принудени да се борят за оцеляване в суровите условия на ледения континент.

4. K-9: Кучешка работа (1989)

Образ

Режисьор: Род Даниел.

Оценка: MovieSearch 7.8.

Герои на забавна комедия - двама партньори от полицията, детектив Майкъл Дули и овчарят Джери Лий.Кучето е истински професионалист, когато става въпрос за намиране на наркотици. Дейността на Майкъл преследва местния бос на наркомафията, който се е заклел да убие досадния полицай. С помощта на хрътка, ченгето се надява да хване дилър на наркотици, но противоречивият характер на четириногия помощник създава много проблеми на партньора му.

Енергичното неспокойно куче има собствена гледна точка за всички събития. Детективът е ужасно раздразнен от приятелството, възникнало между приятелката му Трейси и Джери Лий. Но кучето се оказва истински приятел, когато Трейси е отвлечена от поддръжници на власт.

5. Марли и аз (2008)

Образ

Режисьор: Дейвид Франкел.

Оценка: MovieSearch 7.8.

Младоженците Джон и Джени пристигат във Флорида, където съпругът й има работа в местен вестник. Амбициозният журналист и съпругата му са отговорни хора и бъдещият им живот е разписан за години напред.Двойката не е сигурна, че е готова за раждането на дете и решава първо да си вземе куче, а приятелите са на същото мнение.

Грижата за лабрадора Марли изглеждаше на момчетата по-малък проблем от отглеждането на деца, но тогава двойката се обърка. Излязло извън контрол куче преобърна живота на младите хора и сега нещастните стопани трябва да са подготвени за всякакви изненади. Локви по пода, повредени обувки, изгризани мебели - това са само малка част от изпитанията, които очакват красивите съпрузи, а най-интересните събития тепърва предстоят.

6. Turner & Hooch (1989)

Образ

Режисьор: Роджър Спотисууд.

Оценка: MovieSearch 7.6.

Собственикът на огромно куче на име Хуч беше убит и осиротялото куче беше осиновено от Скот Търнър, местен детектив от малък град. Убийството обърка плановете на полицая, защото се случи в навечерието на повишението му и преместването му в голям град.

Но нов домашен любимец внесе не по-малко объркване в живота на един човек. Непокорното, нахално и своенравно куче абсолютно не се вписва в обичайния ред на живота на Скот. Невъзможно е да се отървете от четириногия мошеник, защото само Хуч може да поведе полицията по следите на убиеца. Детектив Търнър, чийто живот е изключително подреден, е принуден да се адаптира към едно весело създание и с течение на времето те стават истински партньори и приятели.

7. Червено куче (2011)

Образ

Режисьор: Стив Стендерс.

Оценка: MovieSearch 7.75.

Сладко джинджифилово куче, което случайно се озова в отдалечено австралийско миньорско селище, бързо се превърна в любимец на всички. Но всички, които искаха да вземат кучето за себе си, бяха разочаровани - то сякаш чакаше друг собственик. И когато в града се появи непознат, кучето се привърза към него с цялото си сърце.

Всеки от жителите на града имаше своя история, свързана с добро и неспокойно куче. Той спаси живота на един, помогна на друг да намери сродна душа, благодарение на червенокосия всеобщ любимец хората усетиха някакво единство, изглеждаше, че животното откри нещо светло и дълбоко скрито във всеки. Освен това Рижи имаше своеобразно хоби: поиска таксита за камиони и пътуваше из страната.

8. Бетовен (1992)

Образ

Режисьор: Браян Левант.

Оценка: MovieSearch 7.2.

Семейната комедия "Бетовен" е един от онези филми, които си струва да гледате с деца. Неспокойно кученце санбернар избяга от крадци, които ограбиха магазин за домашни любимци и се забиха в двора на семейство Нютон. Децата, които намерили кучето, дълго време го криели от баща си, но когато тайната им била разкрита, строгият глава на семейството позволил бебето да бъде оставено.Хлапето, което в крайна сметка се превърна в огромно куче, беше кръстено Бетовен и този добродушен и бърз ум стана пълноправен и обичан член на семейството. Изненадващо, сладкото куче имаше и недоброжелатели.

9. Кучешки живот-2 (2019)

Образ

Режисьор: Гейл Манкузо.

Оценка: MovieSearch 8.0.

Втората част от историята за кучето Бейли, чиято душа се премества в тялото на друго куче, за да придружава стопаните си през живота. В новото превъплъщение Бейли се превръща в момиченце кученце на име Моли, което трябва да стане истински приятел на малката внучка на бившия собственик Си Джей. Подобно на много тийнейджъри, CJ смята света около себе си за враждебен, тя е затворена и недружелюбна. Привързана и нежна приятелка с четири крака кара момичето да промени отношението си към живота, да види колко невероятно и красиво е всичко, което я заобикаля. Превъзпитаването на Си Джей е една от най-трудните мисии на Бейли-Моли, но мъдрото куче се справя добре.

10. Fluke (1995)

Образ

Режисьор: Карло Карлей.

Оценка: MovieSearch 8.0.

Младият бизнесмен Том попада в автомобилна катастрофа и умира, а душата му се премества в тялото на току-що родено кученце. Щастливо избягвайки смъртта в ръцете на хищници, малкото куче получава прякора Fluke (Късмет) от една просякиня. Докато узрява, Флук развива откъслечни спомени от минал живот.

Когато кучето разбира, че е било мъж, то решава да намери семейството си - жена си и сина си. Освен това Флук подозира, че инцидентът е по вина на неговия партньор Джеф. Пътят към дома беше труден и опасен, но въпреки това кучето намира своя бивш дом. Кучето очарова новите си стопани и остава с любимите си хора. Сега Fluke трябва да разбере как да каже на близките си истината за себе си.

Популярна тема