Собственикът постави тракер на мързеливо куче, за да провери дейността му. Но накрая разбрах, че тя е същата котка

Съдържание:

Собственикът постави тракер на мързеливо куче, за да провери дейността му. Но накрая разбрах, че тя е същата котка
Собственикът постави тракер на мързеливо куче, за да провери дейността му. Но накрая разбрах, че тя е същата котка
Anonim

Какво да направите, ако кучето ви е много мързеливо, а вие се притеснявате за здравето му и как липсата на движение ще се отрази на здравето му? Разбира се, този проблем трябва да бъде решен! Дадени: притеснена стопанка (1 бр.), лениво куче (1 бр.), фитнес тракер за животни (1 бр.), време (1 месец). Решение: поставете тракер на вашия домашен любимец и следете активността му. Но резултатът от подобни действия не беше точно това, което домакинята очакваше.

Собственикът реши да постави фитнес тракер на кучето си, за да следи активността му

Образ
Образ

Журналистката от Gizmodo Виктория Сон реши да последва кучето си Дейзи, защото тя е много мързелив човек. Първо, веднага щом излезе на улицата, тя веднага моли да се върне. Според собственика не трябва да се доверявате на радостта на кучето при вида на каишка, защото щом излезе от вратата, тя веднага променя решението си и се втурва обратно у дома. Второ, Дейзи е коварен измамник. Правеше се на куца, правеше се на болна и театрално се правеше на припаднала, само и само да не излиза на улицата. И преструвките й бяха потвърдени от ветеринарите.

Виктория беше смутена от факта, че кучето й яде много, почти не се движи, но не дебелее

Образ
Образ

Дейзи може само да завижда - според Виктория кучето тежи еднакво (малко над 2 килограма), независимо от това колко сладкиши яде. В същото време тя предпочита да лежи до господарката по цял ден, а не да излиза навън и да прави кучешки бизнес. В допълнение, ветеринарните лекари отбелязват, че Дейзи може да се сравни с по-младите кучета в нейното здраве, а тя, за минута, е на 15 години!

Момичето следеше активността на домашния си любимец цял месец

Образ
Образ

За целта Виктория използва специален уред за проследяване на кучета, който проследява движенията на Дейзи. След преглед на репортажа обаче собственикът беше изненадан - в апартамент от 51 квадратни метра кучето успя да измине малко повече от 3 километра всеки ден. Такива резултати се сториха подозрителни на Виктория:

Казвам ви, това мързеливо куче не е било толкова дълго през последните няколко години.

В един типичен ден активността на Дейзи се редуваше между „ниска“и „почивка“. Според Виктория ниската активност е пътуването на Дейзи от дома й до чинията й с храна.

Като цяло се оказа, че всеки ден Дейзи почива по 18 часа.

За да насърчи по някакъв начин желанието на Дейзи да се движи, Виктория я заведе на пикник и на два похода

Образ
Образ

Според Виктория, кучето обича да е навън - тя просто не обича да се разхожда там. Момичето се надяваше, че може да помогне на кучето да разбере всички удоволствия от ходенето на собствените си лапи, но не - Дейзи бързо се отказа и Виктория трябваше да я носи в специален слинг. Но километрите, изминати от домакинята, бяха отразени в статистиката на Дейзи и добавиха нейните точки за активност.

Според собственичката тя се надявала да получи по-активно куче, но в крайна сметка само започнала да спи по-добре

Образ
Образ

След месец използване на тракера Виктория се отказа от него, което накара кучето й да пръхти доволно. За себе си момичето направи следния извод:

Никога не съм бил толкова сигурен, че Дейзи всъщност е котка.

Виктория е решила да остави Дейзи на мира за момента и да я остави да живее както си иска, тоест да лежи на дивана.

Популярна тема