10 карикатури и сериали, подобни на "Аватар: Последният повелител на въздуха", пълни с тайни и магия

Съдържание:

10 карикатури и сериали, подобни на "Аватар: Последният повелител на въздуха", пълни с тайни и магия
10 карикатури и сериали, подобни на "Аватар: Последният повелител на въздуха", пълни с тайни и магия
Anonim

Анимацията винаги е свят от уникални идеи и тяхното ярко изпълнение. Именно тук главните герои най-често са деца и тийнейджъри, които са до колене в морето. Те са в състояние да обърнат света с главата надолу, лесно се справят с чудовища и злодеи. В анимационните филми момчетата и момичетата се потапят в магията и магьосничеството без страх или съмнение, спасяват големи и малки светове и намират истински приятели.

Младите зрители, седнали пред екрана, с удоволствие следят приключенията на героите и вярват в простите истини: доброто винаги ще триумфира над злото, а истинското приятелство ще устои на всяко изпитание. Точно за това разказва увлекателният анимационен сериал „Аватар: Последният повелител на въздуха“, в който главният герой, дванадесетгодишен повелител на въздуха, трябва да преодолее невероятни изпитания и да обуздае три други елемента, за да изпълни съдбата си и да възстанови баланс в света. Нашата селекция съдържа само най-вълнуващите филми и сериали, подобни на Avatar: The Last Airbender.

1. Дъждовни деца (2003)

Образ
Образ

Режисьор:Филип Льоклер.

Търсене на филми с оценка: 7.6.

Два елемента, вода и огън, мирно съжителстват един с друг в продължение на векове, но злодеят Soul Eater наруши универсалната хармония и раздели елементите на две противоположни страни. Същото се случи и с човечеството. Той беше разделен на два народа: пиросите, зависими от огъня и слънчевата светлина, и хидросите, децата на водата и дъжда.

По време на дъждовния сезон пиросите се криели в пещери, за да не ги убият капки вода, а хидрозите се превръщали в камък през сухия сезон, „заспивайки“за това време. Племето Пирос се управлява от върховен жрец. Той иска да унищожи хидромоторите и държи собствените си хора на линия. В неговия лагер обаче има смелчага, който ще отиде в мистериозните земи на врага и ще открие истинската причина и виновника за враждата на някога обединените племена.

2. Наруто (2002-2007)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:7.4.

Неспокойният и любознателен Наруто учи в академията за нинджа и мечтае да стане най-добрият герой и да стане известен от векове, но засега шегаджия получава учители и съученици и, изглежда, може да се провали на изпита и да не получи желана превръзка. И така се оказва. В допълнение, той, поддавайки се на убеждението на недоброжелател, открадва свитък с тайни и също така научава истината за собственото си раждане.

Оказва се, че детето съдържа духа на лисицата с деветте опашки, която веднъж нападна селото и почти унищожи всичките му жители. Бащата на Наруто решава да запечата чудовището в детето си. Жителите на селището избягват тийнейджъра, но смелият и смел герой ще докаже на всички, че е истински нинджа, ще намери истински приятели и ще победи всички врагове.

3. Digimon Adventures (1999-2003)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:6.9.

Ваканцията в летния лагер за седем ученици се превърна в поредица от невероятни събития. Първо, в средата на слънчев ден, заваля сняг, а след това от небето паднаха странни устройства. Докато децата се опитват да отгатнат предназначението на предметите, самите те са въвлечени в мистериозния "Дигитален свят", в който всеки от героите получава партньор - дигитално чудовище.

Тези забавни създания, digimon, имат различни умения и могат да се развиват, придобивайки все повече и повече сила и мощ от време на време. Те са защитници на своите стопани и се развиват под тяхното стриктно ръководство. Децата и техните верни другари чудовища ще се превърнат в страховита сила в битката срещу злия Дигимон, който посегна не само на дигиталното измерение, но и на реалния свят.

4. Dragonball (1986-2003)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:8.0.

Son Goku е силно и пъргаво момче, изучаващо бойни изкуства. Живее сам в гората, където сам изкарва храната си. Отличен помощник по този въпрос за момче е опашката на маймуна. С него можете да ловите риба и да скачате по клоните, събирайки плодове.

Безгрижният живот на момчето е прекъснат от среща с момичето Булма. Тя търси вълшебни перли. Тя вече има две парчета в касичката си. Ако съберете седем, тогава можете да направите всяко желание, например да срещнете принца на бял кон. Младата дама забеляза третата реликва в къщата на главния герой, но той не иска да се раздели с единственото нещо, останало от дядо му. Тогава момичето кани Сон Гоку на съвместно пътешествие, за да види света, да се покаже и да я защити. Главният герой се съгласява, защото дядо му каза, че момичетата имат нужда от помощ.

5. Wakfu (2008-2017)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:8.2.

Ловецът на глави Алберт решава да изостави суровата търговия, да се установи в селото и да отвори таверна. Именно той беше избран от могъщия дракон Гругалорагран, оставяйки количката с новороденото Юго, трохи тофу и послание към бившия наемник. Алберт отглежда детето като свой син и след 12 години завареното дете израства в много умно и сръчно момче.

По това време различни същества и демони започнаха да атакуват селото. В битката срещу тях Юго открива забележителни способности. Алберт разбира, че е дошъл моментът да изпълни посланието и да изпрати момчето да търси истинското си семейство. Компанията на главния герой в трудна кампания ще бъде екип от внезапно намерени приятели: наемникът Руел, рицарят Перседал и принцеса Амалия с бодигарда Еванджелин.

6. Самурай Джак (2001-2017)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:7.9.

Имало едно време голямо зло в лицето на демона Аку нападна Япония, но императорът успя да защити страната с помощта на магически меч. След 8 години Аку отново се издига от камъка и улавя възрастния владетел в упоритите си лапи. Съпругата на императора успява да изпрати наследника на задгранично пътешествие и да скрие меча.

Млад мъж започва своето пътешествие по света, овладявайки различни науки и бойни изкуства. Той се завръща в родината си като силен и безстрашен самурай.

Aku е поробил всички жители на страната през това време, но наследникът е готов да убие злодея с магически меч. Демонът обаче отиде на хитростта. С помощта на портала на времето той изпраща младия самурай в далечното бъдеще, където злото най-накрая е победило. За да се върне доброто в родните им места, главният герой ще трябва да преодолее трудния път към миналото и да промени бъдещето.

7. Lord of the Hidden World (2008)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:7.5.

Тийнейджърът Михару предпочита самотата и тишината. Той редовно ходи на училище, а в свободното си време помага на баба си в кафене. Главният герой знае за съществуването на някаква необичайна сила, но предпочита да не мисли за това, да заглуши събуждането си и да не привлича внимание.

Изглежда обаче целият район вече е наясно, че той е носител на тайна нинджа техника и претендент за титлата господар на Скрития свят. Разнообразие от шиноби кланове искат да получат уникални знания и да атакуват главния герой, който изглежда не се интересува от страстите, които пламват около него. За щастие има няколко надеждни, безстрашни нинджи, които идват в защита на Miharu. Те няма да го оставят да загине и ще го напътстват по правилния път на съдбата му.

8. Shaman King (2001-2005)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:8.1.

Гимназия Морти просто обича да чете истории за духове и призраци. Веднъж видял със собствените си очи в гробището струпване на неземни сили и странно момче с тях. Съучениците му се смеят на историята му, вярвайки, че е фабрикант.

Внезапно нов ученик влиза в класната стая: това се оказва същият младеж от гробището, но той не иска да потвърди, че по някакъв начин е свързан със света на духовете. Морти иска да знае цялата истина и започва да следва Йо. Оказва се, че той всъщност не е толкова прост и принадлежи към клана на шаманите. Те са връзката между света на живите и света на духовете, а още един от тях има шанса да стане кралят на шамана, като спечели Големия турнир.

9. Dragon Prince (2018-…)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:7.7.

Някога хората, елфите и драконите живеели мирно, но един човек открил тъмната магия и започнал да унищожава магически същества. Елфите и драконите тласкат човешката раса на запад, докато самите те остават в източната част. Кралят Дракон пое защитата на магическите земи, но един ден един човек успя да унищожи и него, и яйцето с единствения наследник.

Елфите решават да нападнат хората и като отмъщение да убият своя крал и синовете му. Младият елфически воин е първият, който прониква през стените на двореца и се среща с наследниците, които казват, че яйцето все още е непокътнато, което означава, че има шанс да се предотврати война между хора и елфи. Триото се впуска в опасно пътешествие, за да върне яйцето на полагащото му се място.

10. Приключенията на Джаки Чан (2000-2005)

Образ
Образ

Търсене на филми с оценка:7.6.

Джеки Чан се занимава с изучаване на древни цивилизации, търсене на редки предмети и бойни изкуства. В следващата кампания главният герой получава древен щит с магически талисман в центъра. Именно за него започва да търси главата на престъпния синдикат Валмонт, чиито действия се контролират от вкаменен китайски дракон.

В древни времена той е бил демон на огъня и за да възстанови предишното си величие, трябва да събере 12 талисмана по света. Тайната организация "Сектор 13" е взета, за да попречи на злото да получи свобода. Главата му, стар приятел на Джаки, кани главния герой да участва в операция за търсене на редки gizmos. Проблемната му племенница Джейд се присъединява към Чан в опасно приключение.

Препоръчано: