Най-добрите филми за оцеляване: списък с топ 10 филми с висока оценка

Съдържание:

Най-добрите филми за оцеляване: списък с топ 10 филми с висока оценка
Най-добрите филми за оцеляване: списък с топ 10 филми с висока оценка
Anonim

Филми за хора, които се оказват в екстремни условия, режисьорите винаги снимат с особена страст и ентусиазъм. Списъците с картини по тази тема се попълват ежегодно. Най-интересни за зрителя са филмите, чийто сюжет се основава на реални събития. Героите на такива истории, поради комбинация от обстоятелства, са въвлечени в истински трилър с непредвидим резултат. Тези хора, които предизвикаха дивата природа или случайно попаднаха под удара на бушуващата стихия, успяха да преминат достойно теста благодарение на своята сила и издръжливост.

Снимките за такива смелчаци винаги имат висок рейтинг и са заслужено популярни. Ето топ 10 на най-добрите филми за оцеляване, където не всеки герой преминава теста.

1. Апокалипсис (2006)

Образ

Режисьор:Мел Гибсън.

Оценка за търсене на филми: 8.0.

Войнствени и жестоки братя атакуват племето на Ягуарските лапи. Разрушават селището, част от жителите са избити, а част отведени в робство. Главният герой успява да скрие семейството си, жена и дете, в дълбока яма. Самият Ягуарова лапа е в плен.

Всички заловени мъже се транспортират от войнственото племе до града на маите за ритуала на жертвоприношение. Нещастниците започват да обезглавяват един по един, но кървавият ритуал е прекъснат от слънчево затъмнение. Няколко затворници имат възможност да избягат. Лапата Ягуар използва този момент: той знае, че най-скъпите му хора тънат далеч в ямата и чакат помощ. Въпреки бруталните преследвачи и кървящите рани, главният герой трябва да стигне до временния подслон на семейството и да я спаси.

2. Survivor (2015)

Образ

Режисьор:Alejandro G. Iñárritu.

Оценка за търсене на филми: 7.8.

След битка с мечка ловецът Хю Глас е тежко ранен. Неговите колеги, група трапери, решават да продължат пътя си, без да се надяват, че мъжът ще оцелее. Синът му Хоук и двойка ловци Джон и Джим остават да се грижат за ранените. Джон е нетърпелив бързо да изпрати Хю на другия свят, а не да седи до него. Въпреки това, по време на схватка, вместо баща си, той отнема живота на сина си. Ловците бягат и Гласа остава в гората сама със себе си, борбата за живот и желанието да възстанови справедливостта.

3. Път (2009)

Образ

Режисьор:Джон Хилкоут.

Търсене на филм с оценка: 7.2.

В резултат на катаклизми по-голямата част от човечеството и целият живот на планетата загина. Самотни скитници се скитат по пътищата в търсене на храна и топлина. Климатът на Земята става все по-студен всеки ден и понякога е просто невъзможно да се намери нещо годно за консумация.

Двама, баща и малкият му син, се отправят на юг. Има надежда, че там ще можете да се стоплите, да вземете провизии и да срещнете добри хора. Междувременно главните герои са принудени да трепнат при всяко шумолене и да държат в готовност няколко куршума, останали в дулото на револвер. Много брутални хора бродят по пътищата и нямат нищо против да пируват с човешка плът.

4. Wild (2014)

Образ

Режисьор:Жан-Марк Вале.

Търсене на филм с оценка: 7.2.

Шерил Стрейд губи най-скъпия човек и се разделя с най-любимия. Животът на една млада жена започва да върви надолу.Главният герой решава да излезе от дълга депресия, като поеме по маршрута на тихоокеанската туристическа пътека, изминавайки стотици мили от границите на Мексико до Канада.

След като събра огромна раница с вещи и проблеми, една крехка жена започва своето пътуване до онази силна и отговорна Шерил, каквато майка й я познаваше. По пътя героинята ще срещне хора с различни съдби, ще изпита всички трудности на живота в дивата природа и постепенно проблемите от миналото ще започнат да я пускат, а тежестта на раменете и сърцето й ще стане по-лека.

5. Еверест (2015)

Образ

Режисьор:Балтазар Кормакур.

Търсене на филм с оценка: 7.2.

Rob Hall вече няколко години успешно организира обиколки за изкачване на Еверест за аматьори. През пролетта на 1996 г. среща друга група ентусиасти и след няколко седмици подготовка в базовия лагер започва да се катери с тях.Част от екипа му успешно покорява върха, а част се оттегля обратно в лагера, неспособна да издържи натоварването.

Самият Роб помага на един от подопечните си, упорит, но много слаб Дъг, да стигне до върха. Групата обаче трябва да побърза да се върне в лагера, тъй като наближава снежна буря. Поради внезапната атака на лошото време и липсата на необходимото снабдяване с кислород, не всеки ще може да се върне у дома.

6. 127 часа (2010)

Образ

Режисьор:Дани Бойл.

Търсене на филм с оценка: 7.7.

Aron Ralston, покорител на върхове и каньони, предпочита да се справя сам. Така че този път, без да информира никого накъде води пътеката, главният герой отива в планината с велосипед, с раница и фотоапарат. По пътя среща две момичета. Безстрашният авантюрист ги учи да скачат от пукнатините във водата и продължава по маршрута си.

По време на превземането на следващия участък от каньона, камък пада върху ръката на млад мъж и я затиска като в менгеме. Изваждането на четката се оказва невъзможно и Арън е принуден да прекара в това положение шест дълги дни. Когато няма повече вода, провизии и сила и няма къде да чака помощ, главният герой решава да предприеме отчаяна стъпка: отрязва си ръката.

7. Outcast (2000)

Образ

Режисьор:Робърт Земекис.

Оценка Kinopoisk: 8.3.

Чък Ноланд ръководи клоновете на FedEx. Той непрекъснато се движи из планетата, обучавайки персонала на организацията на логистични трикове и повтаряйки едно, най-важното правило: товарът трябва да бъде доставен за възможно най-кратко време.

След поредната лекция за бавните служители на московския офис, мъжът отива в родния си край, за да отпразнува Коледа със семейството и любимата си жена.Семейната вечеря е прекъсната от спешно обаждане от главния герой до Малайзия. Едва имайки време да размени подаръци с Кели, Чък се качва на самолета. Noland не достига местоназначението си: самолетът ще падне във водите на океана. Чък успява да стигне до острова и скоро разбира, че той е единственият оцелял от катастрофата. Само той и пакетите, разпръснати по брега, и много време за размисъл върху миналото.

8. Survive (1992)

Образ

Режисьор:Франк Маршал.

Търсене на филм с оценка: 7.7.

Младежкият отбор по ръгби лети със семейството и приятелите си за приятелски мач в Сантяго. Пътниците не са били предназначени да стигнат до местоназначението си. Самолетът се разбива и пада върху заснежено плато в планината. Някои хора оцеляват, а други умират. Спасителните екипи не успяват да открият мястото на катастрофата, а оцелелите пътници могат да се надяват не на себе си.

В лицето на лют студ и ограничена храна се взема трудно решение: да се използват телата на мъртви другари като храна. Най-твърдите момчета се опитват да преодолеят планините и да съобщят за трагедията, защото търсенето на изчезналите отдавна е преустановено.

9. Битка (2011)

Образ

Режисьор:Джо Карнахан.

Търсене на филм с оценка: 7.1.

Главният герой работи на сондажна платформа, разположена в щата Аляска. Джон е отличен стрелец и ловец. Неговата задача е да защитава работниците в растенията от хищни животни. Човекът е доведен в тази далечна земя от незараснала духовна рана: загубата на жена му. Той не вижда смисъл от живота и е готов да се раздели с нея по собствено желание, но фаталния изстрел трябва да бъде отложен.

Главният герой чува воя на вълк и решава да отложи момента на срещата с вечността.Скоро той, заедно с бригада сондажи, се качва на самолет и заминава за континента. Има самолетна катастрофа, при която оцеляват само няколко души. Сред тях е Джон, който поема бремето на лидерството. В условията на безкрайна заснежена равнина хората ще се изправят в смъртна битка с глутница вълци.

10. Невъзможно (2012)

Образ

Режисьор:Хуан Антонио Байона.

Оценка за търсене на филми: 7.9.

Семейната двойка Мария и Хенри Бенет със синовете си Лукас, Томас и Саймън пристигнаха в райския Тайланд. Страхотно място да се насладите на топлото море, яркото слънце и въздуха на свободата.

Цунамито зачерква всички планове на почиващите. Огромна вълна покрива брега и улавя хората, които са наблизо. Мътният поток поглъща Мери. С невероятни усилия жената се измъква на повърхността и спасява живота на най-големия си син Лукас, но самата героиня е откарана в болница със сериозни наранявания.Хенри в тъмното оставя Томас и Саймън при познати и тръгва да търси жена си и Лукас.

Популярна тема