Финландия пусна национални емотикони и това е илюстрация на финландската любов и усещането за среща в снимки

Съдържание:

Финландия пусна национални емотикони и това е илюстрация на финландската любов и усещането за среща в снимки
Финландия пусна национални емотикони и това е илюстрация на финландската любов и усещането за среща в снимки
Anonim

Финландия заслужено се смята за една от най-добрите страни за живеене! Отличен климат, добра образователна система, знаем за това. Но има и нещо, което самите финландци ще открият за нас: не затворени северняци, а големи веселяци, любители на релакса, сауната и барбекюто! Ще ни запознаят с тях чрез национални емотикони, създадени специално, за да разкажат на света за сложни финландски думи, необичайни емоции и странни обичаи.

Вече сте заинтригувани? По-скоро гледайте!

Lavatanssit - чувството, че ще срещнеш някого

Образ

Някъде, може би в пустошта, в село или край езеро, хората се срещат, за да танцуват танго или други още по-мистични танци. Те се обличат и танцуват през цялата лятна вечер, обикаляйки павилиона за танци под музиката на оркестър, свирещ стари и нови любими мелодии.

Каамос - дълга зимна нощ

Образ

Финландските зими са дълги и тъмни. В Лапландия слънцето изобщо не изгрява през декември-януари. Полярната нощ се нарича kaamos на фински.

Във Финландия думата "kaamos" има друго значение - това е зимна депресия, причинена от липса на светлина. И не е изненада, когато нощта се превръща в нощ с месеци!

Междувременно във Финландия - усещането, че ако температурата е близо до нулата, значи е топло

Образ

Всичко е относително. Финландските зими са толкова дълги и студени, че дори хладен пролетен ден ни изглежда топъл.

Kalsarikännit - усещането, когато ще седиш вкъщи по гащи и ще се напиеш без намерение да ходиш никъде

Образ

Пий. къщи. По бельо. И за това има дума "kalsarikyannit", което означава "да се напиеш по бельо", т.е. по бельо.

Sisu - усещане за постоянство

Образ

Ние във Финландия, според поговорката, можем да „минем и през сив камък“. Арктическата природа ни е дарила с постоянство – „сису“, както го наричаме. Това означава да не отстъпвате - дори против разума.

"Сису" е важна характеристика на националния характер. Редуването на "Kalsarikännit" и "Sisu" е финландски баланс, който позволява на жителите на севера не само да постигнат целите си, но и да се насладят на живота.

Torilla tavataan - усещането за толкова страхотно събитие, че просто трябва да го споделите с някого

Образ

Финландците по природа не са „любители на самба и тълпи“, но когато се случи голямо събитие, те традиционно се отправят към пазарния площад. Във всеки град има пазарен площад. Ако финландците спечелят турнир по хокей, песенно състезание или нещо друго, те със сигурност ще празнуват победата, както през Средновековието, на пазарния площад.

Kokko - усещане за огън

Образ

– Kokko, kokoo koko kokko kokoon!

– Koko kokkoko?

– Koko kokko.

[- Коко, събери огъня заедно!

– Целият пожар?

– Целият огън.]

Не се шегуваме, има смисъл, нали!

Kokko – фамилия

kokoo - събиране, от koota - събиране

koko - цял, цял

кокко огън, който се пали в нощта на Еньовден

kokoon – в куп

Suomi mainittu - усещането да споменеш Финландия в чужбина

Образ

Финландците винаги се чудят, когато някой в ​​чужбина спомене Финландия. Когато пристигнете във Финландия, пригответе се да изразите мнението си за Финландия и финландците.

Сауна - усещането за сауна

Образ

Сауната е свещено място за финландците. В страната има 3 милиона сауни за 5 милиона души. Финландците ходят на сауна голи - често с цялото семейство. Всеки финландец има свои собствени обичаи за къпане, но те задължително включват пречистване както на душата, така и на тялото. Това е специално настроение за баня.

Фински модници - елегантно непринудено усещане

Образ

Трудно е да се намери по-финландски феномен. За нас „elegant casual“означава, че да се смразите е глупаво. Сандалите придават допълнителен шик на визията!

Финландия има сурови зими, така че финландците са свикнали да държат краката си на топло! Модата за тях е преди всичко техният собствен стил, търсенето на което може да бъде много смело. И съдейки по факта, че този сезон е модерно да се носят сандали с чорапи, финландците са успели в търсенето си.

Автоматичен отговор - обратно към основите

Образ

Във Финландия има популярна поговорка „оставете мозъка си на закачалка“. Точно това правим през лятото всеки петък след работа и през юли, когато цяла Финландия е във ваканция. Ако се опитате да се обадите на финландец през юли, пригответе се да чуете съобщение в гласовата поща, което гласи „Човекът, на когото се обаждате, е отишъл на риболов“. Почти всеки десети финландец има вила, защото във Финландия има повече от 500 000 дачи.

Четири сезона на барбекю - усещане за ny rillataan ("да печем на скара")

Образ

За печене на скара всяко време е добро. Всяко финландско семейство има мангал, много имат повече от един. Барбекюто е върхът на финландския празник, в чест на всичко. Имаше дори финландски шампионати по барбекю на скара под формата на топка на крака, pallogrillaus.

Черно злато - копнеж

Образ

Финландски сладък салмиаки - женско биле. Финландците не могат без нея. Продава се и в аптеките, тъй като първоначално салмиаки се използва като лекарство. Дори на рафтовете на магазините за алкохол има силна напитка, подправена с този солен женско биле. Но внимавайте! Прекомерната консумация може да доведе до хипертония.

Unkilable - усещане за "неубиваем"

Образ

Финландците са издръжливи, не са лесни за пречупване. Във Финландия се произвеждат много надеждни и издръжливи неща, като например мобилния телефон Nokia 3310, известен с това, че е неразрушим.

Малката Коледа - усещането за бурно парти

Образ

Финландска Малка Коледа, pikkujoulut е голямо събитие. Това е моментът, когато финландците се превръщат в необуздани веселяци и правят неща, за които е по-добре да не си спомняте по-късно. Това, което беше на "pikkuyoulut", ще остане там завинаги.

Pikkujoulut е празник, който финландците празнуват със своите колеги. Ако направим аналогия, тогава финландската малка Коледа е подобна на нашето новогодишно корпоративно парти. Също толкова бурно празнувани и обсъждани през следващата година.

финландска любов - финландска любов

Образ

Финландската любов често е тиха. Финландците не крещят за любовта си на целия свят. Действията говорят повече от думите. Когато обичаме някого, това е дълбоко, много дълбоко.

Финландците са пуснали общо 56 емотикони, така че ако се интересувате да ги видите всичките, не забравяйте да разгледате сайта!

Популярна тема