В Байкал куче помогна за спасяването на малко тюленче, което го обърка с кученце. И тяхното приятелство - мимими е

Съдържание:

В Байкал куче помогна за спасяването на малко тюленче, което го обърка с кученце. И тяхното приятелство - мимими е
В Байкал куче помогна за спасяването на малко тюленче, което го обърка с кученце. И тяхното приятелство - мимими е
Anonim

Не само хората могат да спасяват животни в беда, но и други животни, които се отнасят към жертвите като към свои приятели. Семейство метеоролози, живеещи на езерото Байкал, откриха тюлен на брега, който практически не се движеше. Той бил откаран в гарата, където хъскито на Ник се притекло на помощ. Най-вероятно кучето е взело бебето за кученце, защото е започнало да го ближе и да се грижи за него.

На езерото Байкал хората спасиха тюленче и то стана приятел с куче

Образ
Образ

Метеоролозите Сергей и Наталия Шабуров откриха малко тюленче на един от бреговете на езерото Байкал. Бебето е намерено да лежи на земята и тогава практически не е помръднало. Тогава семейството реши да го заведе в тяхната метеорологична станция Солнечная, за да помогне по някакъв начин на бебето. Наталия каза, че нещата са много зле за тюлена:

Бебето беше в състояние на дълбок сън, не реагираше на нищо. Опитаха се да му налеят козе мляко в устата, но безуспешно – той просто не преглъщаше.

Но помощта за бебето дойде от неочаквана посока - от харесването на Ники

Образ
Образ

Печатът беше поставен близо до банята, Ника се приближи до него, която го облиза повече от час, най-вероятно обърка бебето с кученце. Тази грижа се усети и кучето пациент се събуди и отвори очи!

Наталия и Сергей решиха да надградят успеха си и дадоха на детето нарязана риба, чиято миризма най-накрая се усети. Но тюлените се хранят във водата, така че за пълноценно хранене намереното дете беше пуснато в обикновена баня, пълна с вода. В същото време Ника не напусна никъде отделението си.

Според семейството прякорът се е родил от само себе си, а бебето е кръстено Умка

Образ
Образ

Тюленът прекара нощта в банята, а на сутринта излезе сам от нея и Ник веднага започна да го лиже. През деня Умка беше поставена да се грее на камъните, а след това отново изпратена в банята за хранене.

Вечерта семейството направи опит да върне Умка в Байкал и той дори отплава половин километър, но се върна обратно

Образ
Образ

И хората, и кучето бяха възхитени от това - Ника отново пое по стария си начин и започна да ближе тюлена. Той беше нахранен отново и оставен да пренощува в къщата.

Когато тюленът беше върнат на брега на третия ден, той най-накрая отплува

Образ
Образ

Както Наталия каза на Baikal Info, в началото Умка не искаше отново да напусне семейството си

Той не искаше да ходи никъде, въпреки че беше свободен. Дори го побутнах малко да плува, че много му харесва. Умка плуваше, появявайки се рядко и скоро изчезна от погледа. Смятаме, че е срещнал един от своите. Той никога не се върна при нас…

Ника се натъжи, но скоро си намери нови питомци - домашни кози, които сега гледа. И бъдете сигурни, че тя няма да ги обиди.

Препоръчано: