Най-интересните приключенски филми с увлекателен сюжет: топ 10 на най-добрите за гледане

Съдържание:

Най-интересните приключенски филми с увлекателен сюжет: топ 10 на най-добрите за гледане
Най-интересните приключенски филми с увлекателен сюжет: топ 10 на най-добрите за гледане
Anonim

Светът на невероятните приключения, в който всеки момент е изпълнен с уникални събития, интересни срещи и невероятни находки, привлича всеки човек. Някой взема раница и тръгва сам на пътешествие, но някой обича да бъде зрител и заедно с героите на филмите да премине през невероятен път, в който има място за опасности, велики дела и приятелство, и голяма любов.

Има много снимки, които си струва да видите, за да се потопите в света на вълнуващи пътешествия и невъобразими открития. Най-добрите режисьори на нашето време създават истински шедьоври в този жанр.Нашият топ списък включва само най-популярните и най-интересни приключенски филми с вълнуващ сюжет.

1. Мумия (1999)

Образ

Режисьор:Стивън Съмърс.

Оценка за търсене на филми: 7.8.

Една любознателна и привлекателна библиотекарка, Евелин, каталогизира книги в Египетския музей, но дълбоко в себе си тя мечтае да отиде в мистериозния град Хамунаптра и да намери древния ръкопис на Амон-Ра. Нейният брат, хитър и хитър Джонатан, също няма нищо против да посети мистериозно място, но само заради съкровищата на фараоните.

Пътят към града на мъртвите е поет от пленения американски капитан Рик О'Конъл, когото Евелин спасява от екзекуция. Триото и друга група ловци на лесни пари стигат до уреченото място и започват активно да изследват територията. Главните герои успяват да намерят саркофага, както и Книгата на мъртвите, като неволно прочитат няколко фрази, от които Евелин събужда злото и въвлича всички в поредица от опасности и приключения.

2. Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот (1981)

Образ

Режисьор:Стивън Спилбърг.

Оценка за търсене на филми: 8.0.

Професорът по археология и търсач на антики Индиана Джоунс по време на поредната кампания за рядкост, преодолявайки много трудности, получава желаната фигурка на златен идол и веднага я губи. Неговият вечен съперник Рене Белок, в компанията на десетки ядосани аборигени, принуждава главния герой да се раздели със съкровището и да му пръсне краката.

Джон се връща към преподаването, но новото приключение не закъснява. Той е посетен от представители на военното разузнаване на Съединените щати и докладва за активната дейност на привържениците на Хитлер в търсене на Кивота на завета в околностите на Кайро. Това малко нещо има безпрецедентна сила и е в състояние да победи всяка армия. Индиана се връща в Египет, за да изпревари нацистите и да бъде първият, който ще завладее реликвата.

3. Джурасик парк (1993)

Образ

Режисьор:Стивън Спилбърг.

Оценка за търсене на филми: 7.8.

Професор Хамънд организира екскурзия за група учени, за да им представи своето уникално творение - парк, разположен на остров близо до Коста Рика. Перлата на защитената местност са истински динозаври. За да превърне такъв грандиозен проект в реалност, ученият използва постиженията на генното инженерство.

Г-н Хамънд е нетърпелив да удиви света с невероятна атракция. Остава да направим една малка стъпка: да получим мнението на компетентни лица, че съоръжението е безопасно за посетители. Внуците на професора, любознателните Лекси и Тими, също са на първото си пробно шофиране в парка с екип от експерти. Въпреки това, възклицанията на възхищение от гигантите, видени отблизо от миналото, бързо се заменят с викове на ужас, когато измамникът T. rex се придвижва безпрепятствено към колите, осъзнавайки, че оградите са без ток.

4. Карибски пирати: Проклятието на черната перла (2003)

Образ

Режисьор:Гор Вербински.

Търсене на филм с оценка: 8.3.

Пиратският кораб "Черна перла" под командването на легендарния капитан Барбоса броди из моретата и океаните в търсене на златни медальони. Необходимо е да се събере всеки един, в противен случай проклятието, надвиснало над бандитите, няма да бъде отхвърлено. Последният жетон е в Порт Роял. Именно там пристига банда морски разбойници и нанася истинско поражение. Пиратите намират ценна дреболия при дъщерята на губернатора Елизабет, но упоритата и смела красавица не гори от желание да предаде съкровището.

Крадците намират най-доброто решение: отвличат и момичето, и малкото същество. Претендентите за ръката и сърцето на Елизабет, командир Норингтън и помощник-ковач Търнър, веднага се втурват да я намерят. Apprentice се включи доброволно да помогне на странен герой, капитан Джак Спароу.В това преследване той има собствен интерес: копнее да върне Перлата.

5. Джуманджи (1995)

Образ

Режисьор:Джо Джонстън.

Оценка за търсене на филми: 7.8.

Млада жена, Нора Шепърд, се мести в изоставено имение с двамата си племенници, Джуди и Питър. Децата намират кутия с игра, наречена Джуманджи на тавана. Решават да открият значението му и започват да хвърлят заровете. Оказва се, че в зависимост от хвърленото число в къщата се появява голямо разнообразие от същества: от комари до лъвове.

Всички живи същества, след като доста изплашиха децата, се разпръснаха из града и паникьосаха жителите му. След един от проходите в къщата се появява много обрасъл полугол субект. Оказва се, че това е синът на бившия собственик на имението, който е бил засмукан от света на Джуманджи като момче. За да спре цялото това объркване, възрастният Алън трябва да завърши играта, която е започнал преди 26 години.

6. Кинг Конг (2005)

Образ

Режисьор:Питър Джаксън.

Търсене на филми с оценка: 7.6.

Младата актриса Ан Дароу е без работа и неочакваното предложение от режисьора Карл Денхам да участва в снимките на новия му филм е полезно. Екип от режисьори отплава, за да заснеме някои от кадрите сред природата. Крайната точка на пътуването е мистериозният Остров на черепа, разположен в Индийския океан.

Героите откриват на него племе от местни жители, както и огромна стена, която, изглежда, трябва да предпазва от нещо много опасно. Аборигените отвличат Ан и поставят момичето на зловеща стена. Гигантска горила излиза от джунглата и отнася със себе си приготвената за нея плячка. Екипажът на кораба се притичва на помощ на момичето и открива в дълбините на джунглата невероятен свят от праисторически животни.

7. Кървав диамант (2006)

Образ

Режисьор:Едуард Зуик.

Оценка за търсене на филми: 7.8.

Соломон Ванди живее със семейството си в рибарско селище в Сиера Леоне. Селището е нападнато от отряд въоръжени бунтовници, Соломон успява да оцелее. Изпратен е в диамантените мини, но не знае нищо за съдбата на собственото си семейство.

Докато работи в мината, мъж открива голям розов диамант. Един от надзирателите се опитва да отнеме такава ценна находка, но атаката на правителствените войски пречи на плановете му. Соломон, успял да зарови диаманта, попада в затвора като бунтовник и изглежда, че всички наоколо вече знаят за находката му. Сред посветените е и напереният контрабандист Дани Арчър. Той има добри връзки и е готов да помогне на главния герой да излезе от затвора и да намери семейството си в замяна на малка награда - розов диамант.

8. Завръщане в бъдещето (1985)

Образ

Режисьор:Робърт Земекис.

Търсене на филм с оценка: 8.6.

Ученият Емет Браун моли приятеля си, тийнейджъра Марти Макфлай, да се отбие в един без четвърт на паркинга на местен мол. Той иска да сподели невероятно откритие с младия мъж. Оказва се, че д-р Браун е изобретил машина на времето, като е адаптирал спортна кола за нея. Задвижван от плутоний, Емет няма търпение да превърти 25 години напред и да посети 2010 г.

Внезапно на паркинга се появяват либийци, от които ученият е "взел назаем" плутоний, и застрелват Браун. Марти, спасявайки се от куршуми, скача в машина на времето и благодарение на настройките на учения се пренася в далечната 1955 г.

9. Национално съкровище (2004)

Образ

Режисьор:John Turteltaub.

Търсене на филм с оценка: 7.7.

Бен Гейтс просто е убеден, че несметните съкровища на бащите-основатели на Съединените щати съществуват. В компания с приятел Райли и партньор Иън, той събира ключове, които трябва да им помогнат да постигнат желаната цел. След като реши още един пъзел, главният герой открива, че един от ключовете се съхранява в Декларацията за независимост. За да получите документа, трябва да влезете в Националния архив.

Главният герой се справя със задачата, но е принуден да позволи на Абигейл, служител, да разбере тайната на търсенето. Ловците на съкровища постепенно се доближават до решението, но в лагера им настъпва разцепление. Коварният и продажен Иън иска да стане единствен собственик на богатство. Той няма да се спре пред нищо, за да постигне целта си. Бен ще трябва да прояви доста находчивост, за да бъде първият, който ще влезе в желания трезор.

10. Последният самурай (2003)

Образ

Режисьор:Едуард Зуик.

Търсене на филми с оценка: 8.1.

Нейтън, професионален военен, се пенсионира и сега изкарва прехраната си, продавайки пушки. Зеб, другар по оръжие, кани главния герой да се срещне с делегация от Страната на изгряващото слънце. Японците правят на Нейтън много привлекателно финансово предложение. Човек трябва да отиде в далечна страна и да обучи имперската армия в изкуството на войната, така че войниците на владетеля да могат да отблъснат самураите.

Главният герой знае перфектно този занаят: участвал е в битките с индианците. Един воин пътува до Япония, за да помогне за усмиряването на друго бушуващо племе. Времето обаче ще покаже на коя страна ще застане войникът и чия истина ще бъде по-важна за него.

Популярна тема